Aurinkolasit 2020 – VUODEN TYYLIKKÄIMMÄT AURINKOLASIT

Rakastatko aurinkolaseja ja trendejä? Miltä kesä 2020 näyttää trendikkäiden aurinkolasien osalta? Synsamin designguru Wai Chan esittelee tämän vuoden aurinkolasitrendit ja valitsee omat suosikkinsa.

Auringonpaiste on taas täällä. Edessä on pitkä kesä, jonka aikana voimme suojata silmämme tämän vuoden aurinkolasiuutuuksilla. Jos et halua jahdata trendikkäitä aurinkolaseja tänä kesänä, klassiset aurinkolasimallit, kuten pyöreät kehykset, pilottimalliset kehykset ja neliskulmaiset retrotyyliset aurinkolasit, ovat aina hyvä valinta. Synsamin designasiantuntija Wai Chan luo katsauksen tämän vuoden trendikehyksiin:

Mitkä ovat vuoden 2020 merkittävimmät aurinkolasitrendit?
– Athleisure on juuri nyt erittäin trendikästä. Suuntaus on näkynyt jo pitkään vaatemuodissa, mutta se on nyt alkanut vaikuttaa voimakkaasti myös aurinkolaseihin. Athleisure-aurinkolasit ovat urheiluhenkisiä laseja, jotka sopivat nykyiseen elämäntapaamme ja joita voi käyttää niin töissä, juhlissa kuin kotioloissakin. Urheilu ja vapaa-aika nivoutuvat vaivattomasti yhteen, Chan sanoo.

Lisäksi käyttömukavuudesta on tullut entistä tärkeämpää:

– Kehysten on oltava nyt muutakin kuin tyylikkäät. Niiden pitää istua hyvin soveltuakseen elämäntapaamme. Monissa mallistoissa on käytetty kevyitä materiaaleja. Nähtävillä on myös kehyksiä, joissa on kasvoja myötäilevä kevyt taivutus, minkä ansiosta ne istuvat mukavammin. Lisäksi mallistoissa on kumitehosteella varustettuja kehyksiä, jotka pysyvät tukevammin päässä.

Myös vastuullisuus on tärkeä trendi, ja se on yksi tämän vuoden mallistoille ominainen tekijä.

– On hienoa, että asiakkaat vaativat vastuullisia tuotteita. Tällä hetkellä valittavana on runsaasti ympäristöystävällisiä aurinkolaseja, sillä kaikki haluavat olla mukana edistämässä ympäristöasiaa. Tavoitteenamme on ollut osallistaa asiakkaitamme. Palveluumme sisältyy, että asiakkaat voivat jättää vanhat aurinkolasinsa meille, ja me kierrätämme ne valmistamalla niistä uusia tuotteita.

Maksi- ja minitrendit pitävät edelleen pintansa.

– Tässä mennään ääripäästä toiseen, eli kehykset voivat olla joko ylisuuria tai todella pienikokoisia. Molemmat vaihtoehdot ovat yhtä trendikkäitä.

Seuraavassa Chan esittelee kesän 2020 kuumimmat aurinkolasitrendit:

SPORTTISET AURINKOLASIT

Urheilullisuus (athletic) + vapaa-aika (leisure) = athleisure. Tämän trendin kehyksiä löytyy kaikissa muodoissa ja väreissä, ja ne voivat olla kaikkea aina kevyistä kehyksistä ylisuuriin XXL-koon kehyksiin. Sangat ovat joko paksuja tai erittäin ohuita. Myös väriskaala on laaja, ja se sisältää sekä voimakkaita että hienovaraisia värejä. Joidenkin aurinkolasien tyyli tuo heti mieleen verryttelyasut ja urheilutossut, mutta saatavilla on myös sofistikoituneempia urheiluhenkisiä aurinkolaseja. Athleisure-kehykset ovat unisex-tyylisiä – naisellisia ja maskuliinisia. Sukupuolella ei ole merkitystä, ja tästä mallista löytyy aurinkolasit aivan jokaiselle. Materiaaleille on ominaista korkea laatu.

VASTUULLISET AURINKOLASIT

 1. Circular Collection S7 C59 5424
  Circular Collection
  S7 C59 5424
  210 €
 2. Fellepini x Sea2See Baltic C3 5717
  Fellepini x Sea2See
  Baltic C3 5717
  210 €

Aurinkolaseissa käytetään nykyään runsaasti erilaisia kierrätysmateriaaleja. Circular Collection on uusi ympäristöystävällinen mallisto, jonka aurinkolasit on valmistettu kierrätetyistä kehyksistä. Tästä syystä värit vaihtelevat, ja jokainen kehys on ainutlaatuinen. Tarkastelemalla malliston värejä huomaamme sävyjä, jotka pysyvät pitkään trendikkäinä. Monet uusien aurinkolasimallistojen väreistä, kuten metsänvihreä ja kilpikonnakuviointi, muistuttavat luonnosta. Lisäksi monissa kehyksissä on käytetty laadukkaita materiaaleja, kuten hiilikuitua ja titaania. Haluamme nyt kuluttaa tuotteisiin, joita voimme käyttää pitkään. Tästä syystä monet klassiset muodot tekevät paluun vuonna 2020.

AURINKOLASIT PIENIKOKOISILLA LINSSEILLÄ

Kaikki aina muotibloggaajista Beyoncéhen käyttävät pienikokoisia aurinkolaseja. Näistä kehyksistä käytetään myös nimityksiä mikro, mini ja petit. Yksi asia on varmaa – pienikokoiset aurinkolasit ovat edelleen trendikkäät. Niitä löytyy niin suurten merkkien, kuten Balenciagan ja Pradan, kuin edullisempienkin merkkien valikoimista. Muodot vaihtelevat, ja valittavina on kissamaisia, pyöreitä ja neliskulmaisia kehyksiä. Mallistoista löytyy 1990-luvusta ja Matrix-elokuvista inspiraationsa saaneita pienikokoisia mustia kehyksiä sekä ylellisempiä malleja.

YLISUURET AURINKOLASIT

Ääripäästä toiseen. Yhdessä minitrendin kanssa pinnalla pysyttelee myös maksitrendi. Vaihtoehtoja on runsaasti, ja saatavilla on sekä selkeästi erottuvia että ohuita metallisankoja. Suurikokoisilla aurinkolaseilla voi antaa voimakkaan vaikutelman tänä kesänä. Lisäksi suuret aurinkolasit suojaavat paremmin haitalliselta UV-säteilyltä, sillä ne peittävät kasvojen ihoa paremmin. Tänä vuonna monet suunnittelijat ovat antaneet luovuutensa virrata, ja sangoissa nähdään runsaasti yksityiskohtia.

Chanin suosikkiaurinkolasit miehille ja naisille:

aurinkolasit naisille

 1. Fellepini x Sea2See Mediterranean C4 5716
  Fellepini x Sea2See
  Mediterranean C4 5716
  210 €
 2. Fellepini S35 C2 5522
  Fellepini
  S35 C2 5522
  180 €
 3. D. Arnesen S8 C12 5517
  D. Arnesen
  S8 C12 5517
  100 €

Aurinkolasit miehille

 1. EOE EYEWEAR Seskarö Northern Black 5418
  EOE EYEWEAR
  Seskarö Northern Black 5418
  118,10 €
  Online only