1. Varaa näöntarkastus

  VARAA 

  NÄÖNTARKASTUs


  Täältä voit varata ajan optikon näöntarkastukseen tai yksilölliseen tyylineuvontaan. Sivulta löytyy myös linkki ja ohjeet Mehiläisen silmälääkärin ajanvaraukseen.

Valitse myymälä

Valitse lähin myymälä

Voit varata ajan optikolle tai tyylineuvojalle yllä olevasta valikosta. Valitse ensin myymälä, jonka jälkeen pääset valitsemaan varauksen aiheen, sopivan päivän ja kellonajan. Klikkaa lopuksi ”Varaa aika” ja täytä kaavake. Muista viimeistellä varaus painamalla lopuksi ”Varaa aika”. Huom! Yllä olevasta valikosta ei voi varata aikaa silmälääkärille, vaan ohjeet löytyvät alta.

 

 1. Mehiläinen

VARAA AIKA MEHILÄISEN SILMÄLÄÄKÄREILLE


Tuotamme silmälääkäripalvelut yhteistyössä Mehiläisen kanssa. Suurimmassa osassa liikkeitämme on Mehiläisen tarjoama silmälääkäripalvelu. 

Täältä pääset Mehiläisen ajanvaraussivulle:

Varaa aika silmälääkärille tästä

HINNASTO

 

 • Optikon näöntarkastus: 0 € 

Perinteinen näöntutkimus (30 minuuttia). Voit tulla tutkimukseen huolimatta siitä, käytätkö silmälaseja vai et. Optikko tutkii silmäsi, selvittää taittovirheesi ja selvittää näkösi korjaustarpeen. Hinta voimassa toistaiseksi, ei koske Ahvenanmaata.

 • Vuosittainen piilolinssitarkastus: 30 €

Tutkimus sinulle, joka käytät jo piilolinssejä (noin 30 minuuttia). Optikkomme tarkistaa näkösi ja linssiesi toimivuuden. Tämä tehdään siksi, että käytössäsi olisi sinulle parhaiten sopivat linssit. Voit saapua tutkimukseen silmälasien kanssa tai linssit silmissäsi. 

 • Silmänpaineenmittaus: 5,00 €

Silmänpaineen mittaaminen kimmoketonometrilla (10 minuuttia). Tutkimus sopii sinulle, jos kontrolloit silmänpainettasi silmälääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti. Optikkomme mittaavat silmänpaineesi. Tuloksen luotettavuuden vuoksi suosittelemme, että mittaus tapahtuisi aina samaan vuorokaudenaikaan.

 • Stereonäkötutkimus: 10,00 €

Silmien yhteistoimintaa ja syvyysnäköä tutkiva testi. Optikkomme tutkii silmiesi syvyysnäköä stereonäkötestin avulla. Tutkimustulos kertoo kyvystäsi hahmottaa asioita kolmiulotteisesti. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Silmälääkäripalveluiden toimistomaksu: 23,60 €

Toimistomaksulla katetaan kustannuksia, jotka syntyvät lääkärissä käynnin yhteydessä. Maksu kattaa asiakkaiden ajanvaraus-, ilmoittautumis- ja kassatapahtumaan liittyvät välittömät ja välilliset kulut, kuten henkilöstö-, toimitila- sekä järjestelmien kehitys- ja ylläpitokulut.

 • Tyyliasiantuntijan konsultaatio: 0 €

Yksilöllisessä tyylineuvonnassa autamme sinua löytämään täydelliset kehykset sinulle (30 minuuttia). Huomioimme tyylisi, värimaailmasi sekä näkemisesi tarpeet. Tarvittaessa helpotamme kehysvalintaasi tarjoamalla sinulle piilolinssit kehysvalinnan ajaksi.

 • Piilolinssikäyttäjän ensisovitus: 50 €

Tutkimus sinulle, joka et ole aiemmin käyttänyt linssejä (60 minuuttia). Teemme perusteellisen näöntutkimuksen, tutkimme silmäluomesi, kyynelnesteesi sekä sarveiskalvosi ja valitsemme linssit, jotka sopivat sinun silmillesi ja tarpeisiisi. Varmistamme, että osaat huolehtia linsseistäsi sekä asettaa ja poistaa linssit silmistäsi. Hinta sisältää jälkikontrollin sekä yhden kuukauden erän piilolinssejä.

 • Värinäkötutkimus: 10,00 €

Värinäön seula ishihara ja D15-tutkimuksella. Optikkomme tutkii molempien silmiesi värinäön. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Kanta-maksu: 2,30 €

Kanta-maksulla katetaan viranomaismaksut ja viranomaisvaatimusten aiheuttamat järjestelmäkustannukset. Kanta-maksu kattaa myös sähköisestä lääkemääräyksestä eli e-reseptistä aiheutuvat kustannukset.


 

OHJEITA NÄÖNTARKASTUKSEEN TULIJALLE

Näöntarkastukseen tulee saapua ilman piilolinssejä. Henkilön, jolle on tehty silmäleikkaus tai jolla on todettu tai epäillään silmäsairautta, tulee varata aika näöntarkastukseen silmälääkärille. Huomaathan, että varatessasi ajan silmälääkärille varauksesi on sitova. Pidätämme oikeuden veloittaa saman päivän aikana tehtävistä silmälääkäriaikojen peruutuksista silmälääkäripalkkion. Alle 8-vuotiaiden näkö tutkitaan aina silmälääkärin toimesta.

 

Synsam on ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin jotta sinä voisit tuntea olosi turvalliseksi liikkeessämme nykyisestä COVID-19 tilanteesta huolimatta. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: 010–237 3996 / customerservice@synsam.com. Lisätietoja voit lukea osoitteesta: https://www.synsam.fi/koronavirus