1. ilmainen näöntarkastus netissä

Näöntarkastus netissä – testaa näkösi helposti ja nopeasti

 

Milloin näkösi on viimeksi tarkastettu? Nyt voit tehdä näöntarkastuksen helposti netissä, eikä sinun tarvitse edes poistua kotoa. Tee ilmainen näöntarkastus netissä ja tarkista, onko silmälasiesi tai piilolinssiesi voimakkuus edelleen riittävä. Tarkastus kestää vain 5-15 minuuttia. 
 

Tee nopea näöntarkastus netissä alla olevan painikkeen kautta. *

ALOITA TARKASTUS

* Sinun on oltava vähintään 18-vuotias.
* Tämän testin kautta saat alustavat tulokset heti.

 

 

 

 

Saat alustavan tuloksen heti

Käyttäjien arvosana 4,7/5

Maailman ensimmäinen CE-hyväksytty näöntarkastus netissä

Ilmainen näöntarkastus netissä

Mitä tarvitset?

 

ilmainen näöntarkastus netissä

Kortin, kuten pankki- tai henkilökortin. Korttia käytetään apuna kasvojesi koon mittaamisessa.

ilmainen näöntarkastus netissä

Älypuhelimen ja tietokoneen tai suuren tabletin.

ilmainen näöntarkastus netissä

3 metrin välimatkan sinun ja tietokoneen välille.

ilmainen näöntarkastus netissä

Silmälasisi tai piilolinssisi lähettyvillä (jos sinulla on jo sellaiset).

Tee nopea näöntarkastus netissä alla olevan painikkeen kautta. *

ALOITA TARKASTUS

* Sinun on oltava vähintään 18-vuotias.
* Tämän testin kautta saat alustavat tulokset heti.

 

 

Näin ilmainen näöntarkastus netissä etenee

 

1. Esitiedot

Esitämme aluksi muutamia kysymyksiä, joiden avulla selvitämme, voitko tehdä näöntarkastuksen netissä.

2. Esivalmistelut

Easeen* virtuaalinen avustaja opastaa sinua koko testin ajan.

3. Näöntarkastus

Algoritmit mittaavat silmiesi visuaalista aktiivisuutta antamiesi vastausten perusteella.

4. Tulos

Saat alustavan tuloksen heti ja arvion, tarvitsetko silmälaseja ja onko nykyinen reseptisi voimassa. Jos nykyiseen reseptiisi ei tarvita muutoksia, voit tämän jälkeen voit tilata uudet silmälasit tai piilolinssit heti.

*Näöntarkastus toteutetaan yhteistyökumppanimme Easeen kanssa. Easee vastaa prosessista ja sen vaatimasta tietojen käsittelystä.

 

Yleisimpiä kysymyksiä näöntarkastuksesta netissä

Mistä tiedän, että tulos on oikea? 

Easee tekee yhteistyötä lääketieteen asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen oikeat ja luotettavat testitulokset. Asiantuntijat tarkastavat jokaisen nettinäöntarkastuksen ja varmistavat tulosten luotettavuuden. Tutkimuskeskus UMC Utrechtin tekemän tutkimuksen mukaan näöntarkastus tuottaa oikean tuloksen, kun tulosta verrataan perinteiseen näöntarkastukseen. Tarkastus on myös saanut virallisen CE-sertifikaatin. Jos sinulla on kysyttävää tarkastuksen tuloksista, voit ottaa yhteyttä Easeehen. 

Eroavatko optikolla ja netissä tehtävät näöntarkastukset toisistaan? 

Netissä tehtävä näöntarkastus vastaa optikolla tai sairaalassa tehtävää näöntarkastusta. Lisäksi se on TÜV Rheinlandin ISO EN 13485:2016 -sertifioima. Universitair Medisch Centrum Utrecht on kliinisesti vahvistanut näöntarkastuksen. Tutkimus on julkaistu Journal of Medical Internet Research -julkaisussa. 

Voiko kuka vain tehdä näöntarkastuksen netissä? 

Nettinäöntarkastus on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille näkökyvyn tarkastamiseen. 

Tarkastusta ei ole tarkoitettu korvaamaan kokonaisvaltaista silmätutkimusta. Tarkastus sisältää lyhyen terveyskyselyn, jonka avulla varmistetaan, että voit tehdä näöntarkastuksen netissä. 

Netissä tehtävä näöntarkastus ei sovellu henkilöille, joilla on ikänäkö tai heikkonäköisyyttä. Jos käytät kovia piilolinssejä, kaksiteholinssejä, olet ollut silmä- tai laserkirurgisessa toimenpiteessä tai sinulla on kivuliaat tai ärtyneet silmät, sinulle ei voida laatia uutta reseptiä nettinäöntarkastuksen perusteella. Sama koskee muun muassa imettäviä ja diabeetikoita. 

Milloin minun on mentävä optikolle? 

Easee voi terveyskysymyksiin antamiesi vastausten perusteella suositella, että käyt tarkastuksessa optikon tai silmälääkärin luona. Kyse voi olla tilanteesta, jossa mittausten luotettavuutta ei voida taata. Jos olet esimerkiksi raskaana, niin hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa muutoksia näkökykyyn. Näkö kannattaa tarkastuttaa uudelleen kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen, sillä hormonitasot palautuvat yleensä ennalleen 6–8 viikon kuluessa. Easee suosittelee, että käyt näöntarkastuksessa optikolla tai silmälääkärillä, jos sinulla on diabetes tai muita verisuoniin vaikuttavia sairauksia. Jos sinulla on kivuliaat tai ärtyneet silmät, kannattaa käydä tarkastuksessa optikolla, sillä se voi olla merkki jostain sairaudesta. Silmään tehtävät toimenpiteet voivat vaikuttaa merkittävästi taittovirheeseen. Emme voi siis taata tuloksen luotettavuutta silmäkirurgisissa toimenpiteissä käyneille. 

Kuinka kauan näöntarkastuksen tekeminen netissä kestää ja mitä se maksaa? 

Näöntarkastus kestää noin 5–15 minuuttia. Näöntarkastus on ilmaista. Nopea testi antaa alustavan tuloksen heti. 

Millainen kortti tarkastukseen tarvitaan?

Tarkoitukseen sopii esimerkiksi pankkikortti tai ajokortti. Korttia käytetään vain asetusten kalibrointiin, jotta mitat tulevat oikein.  

Mitä tarvitsen näöntarkastuksen tekemiseen?

Tarvitset lompakostasi löytyvän kortin, kuten pankki- tai henkilökortin. Korttia käytetään apuna kasvojesi koon mittaamisessa. Lisäksi tarvitset älypuhelimen ja tietokoneen tai suuren tabletin, sekä 3 metrin välimatkan sinun ja tietokoneen välillä. Jos sinulla on jo silmälasit tai piilolinssit, niin tarvitset myös ne lähettyville.  

Haluan uusia reseptini, mitä teen? 

Jos sinun tarvitsee uusia jo olemassa oleva reseptisi, varaa näöntarkastus optikolle. Varauksen voit tehdä täältä

Miksi minun on kerrottava henkilötietojani? 

Tietoja käytetään näöntarkastukseen. Lisäksi asiantuntijoidemme käyttävät niitä oikean ja henkilökohtaisesti mukautetun reseptin laatimiseen. 

Kuka huolehtii henkilötiedoistani? 

Näöntarkastuksen toteuttaa Synsamin yhteistyökumppani Easee, joka käsittelee henkilötietosi. 

Voinko poistaa luomani tilin, kun näöntarkastus on valmis? 

Totta kai. Jos haluat poistaa tilisi, se onnistuu kahdessa vaiheessa. Kirjaudu ensin Easee-tilillesi. Klikkaa sen jälkeen vasemmalta ”Muuta henkilötietoja” -kohtaa. Seuraavalla sivulla olevan ”Tallenna tiedot” -painikkeen alta löytyy vaihtoehto ”Poista tili”