1. Minkä malliset silmälasit sinulle sopivat?
  2. Minkä malliset silmälasit sinulle sopivat?
  3. Minkä malliset silmälasit sinulle sopivat?

Millaiset silmälasit sopivat minulle parhaiten?


Pyöreät, pilottimalliset vai kissamaiset? Silmälasien kehyksiä on saatavilla eri muodoissa ja tyyleissä, joten voi olla vaikea tietää, millaiset kehykset sopivat omille kasvoille parhaiten. Kehysten valinnassa voi käyttää ohjenuorana kasvojen muotoa. Selvitimme, millaiset kehykset sopivat kasvojesi muotoon, olitpa sitten hankkimassa silmä- tai aurinkolaseja.

Briller til rundt ansikt

 

 

Pyöreät kasvot – sinulle sopivat kulmikkaat kehykset
Pyöreät kasvot ovat piirteiltään pehmeät ja lähes yhtä leveät kuin pitkät. Tällaisille kasvoille sopivat hyvin hieman kulmikkaammat kehykset. Kokeile suorakulmaisia kehyksiä tai neliömäisiä teräväpiirteisiä kehyksiä luodaksesi kontrastia pehmeisiin kasvonpiirteisiisi.

Briller til firkantet ansikt

 

 

Neliskulmaiset kasvot – sinulle sopivat pyöreät kehykset
Onko sinulla voimakas leuka, leveä otsa ja korkeat poskipäät? Silloin kasvojesi muoto on neliskulmainen. Pyöreiden kasvojen tavoin myös neliskulmaiset kasvot kaipaavat kontrastia, joten sinun kannattaa valita kehyksiin pyöreitä muotoja. Kokeile pehmeälinjaisia kehyksiä, jotka ovat pyöreät, soikeat tai kissamaiset ja jotka noudattavat kulmakarvojesi muotoa.

Briller til ovalt ansikt

 

 

Ovaalinmuotoiset kasvot – sinulle sopivat kaikenmuotoiset kehykset
Kun kasvosi eivät ole oikein pyöreät eivätkä neliskulmaiset, sinulla on luultavasti ovaalinmuotoiset kasvot. Leukasi on kapeampi kuin otsasi, ja sinulla on korkeat poskipäät. Ovaalinmuotoisille kasvoille sopivat oikeastaan kaikenmuotoiset kehykset. Kokeile siis rohkeasti ja sovita esimerkiksi leveitä tai perhosenmuotoisia kehyksiä.

Briller til hjerteformet ansikt

 

 

Sydämenmuotoiset kasvot – sinulle sopivat neliskulmaiset kehykset, joissa on pyöreä alareuna
Sydämenmuotoiset kasvot ovat pehmeäpiirteiset. Ne ovat leveimmillään poskien kohdalla ja kapenevat vähitellen leukaa kohti. Tällaisiin kasvoihin sopivat parhaiten neliskulmaiset kehykset, joissa on pyöreä alareuna. Voimakkaat kehykset voivat olla sinulle liikaa, joten kokeile mielellään hieman kevyempiä kehyksiä, jotka korostavat kasvojasi. Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopivat myös soikeat ja kissamaiset kehykset.

Briller til dråpeformet ansikt

 

Pitkät kasvot – kokeile pilottimallisia kehyksiä
Onko sinulla kapeat, hieman pitkänmalliset kasvot sekä korkeat poskipäät ja korkea otsa? Voit tasapainottaa kasvojasi valitsemalla suuremmat, vaikkapa pilottimalliset tai neliskulmaiset kehykset. Tasapainoa luovat myös lasit, joissa on suuret linssit ja voimakkaat kehykset.

 

 

Timantinmuotoiset kasvot – sinulle sopivat kehyksettömät silmälasit
Timantinmuotoisissa kasvoissa otsa on kapea ja kasvot levenevät vähitellen leukaa kohti. Tällaisiin kasvoihin sopivat kehykset, joissa on kevyt alareuna ja voimakkaampi yläreuna.  Tasapainotat kasvojesi muotoja valitsemalla kehykset, jotka ovat yläreunastaan tummat ja alareunastaan vaaleammat. Sinua pukevat myös kehyksettömät silmälasit.

 

Käänteisen kolmion muotoiset kasvot – sinulle sopivat kissamaiset kehykset
Käänteisen kolmion muotoisissa kasvoissa otsa on kasvojen levein kohta ja leuka on kapeampi. Tällaisiin kasvoihin kannattaa valita kehykset, jotka kaartuvat ylös- ja ulospäin. Kokeile esimerkiksi 1950- ja 1960-luvuilta innoituksensa saaneita kissamaisia (cat eye) silmälaseja.