Ostoskori on tyhjä!
sopivat silmälasit

Millaiset silmälasit sopivat minulle parhaiten?

Pyöreät, pilottimalliset vai kissamaiset? Silmälasien kehyksiä on saatavilla eri muodoissa ja tyyleissä, joten voi olla vaikea tietää, millaiset kehykset sopivat omille kasvoille parhaiten. Kehysten valinnassa voi käyttää ohjenuorana kasvojen muotoa. Selvitimme, millaiset kehykset sopivat kasvojesi muotoon, olitpa sitten hankkimassa silmä- tai aurinkolaseja.
pyöreät kasvot

Pyöreät kasvot - sinulle sopivat kulmikkaat kehykset

Pyöreät kasvot ovat piirteiltään pehmeät ja lähes yhtä leveät kuin pitkät. Tällaisille kasvoille sopivat hyvin hieman kulmikkaammat kehykset. Kokeile suorakulmaisia kehyksiä tai neliömäisiä teräväpiirteisiä kehyksiä luodaksesi kontrastia pehmeisiin kasvonpiirteisiisi.

neliökasvot

Neliskulmaiset kasvot – sinulle sopivat pyöreät kehykset

Onko sinulla voimakas leuka, leveä otsa ja korkeat poskipäät? Silloin kasvojesi muoto on neliskulmainen. Pyöreiden kasvojen tavoin myös neliskulmaiset kasvot kaipaavat kontrastia, joten sinun kannattaa valita kehyksiin pyöreitä muotoja. Kokeile pehmeälinjaisia kehyksiä, jotka ovat pyöreät, soikeat tai kissamaiset ja jotka noudattavat kulmakarvojesi muotoa.

Ovaalikasvot

Ovaalinmuotoiset kasvot – sinulle sopivat kaikenmuotoiset kehykset

Kun kasvosi eivät ole oikein pyöreät eivätkä neliskulmaiset, sinulla on luultavasti ovaalinmuotoiset kasvot. Leukasi on kapeampi kuin otsasi, ja sinulla on korkeat poskipäät. Ovaalinmuotoisille kasvoille sopivat oikeastaan kaikenmuotoiset kehykset. Kokeile siis rohkeasti ja sovita esimerkiksi leveitä tai perhosenmuotoisia kehyksiä.

sydänkasvot

Sydämenmuotoiset kasvot – sinulle sopivat neliskulmaiset kehykset, joissa on pyöreä alareuna

Sydämenmuotoiset kasvot ovat pehmeäpiirteiset. Ne ovat leveimmillään poskien kohdalla ja kapenevat vähitellen leukaa kohti. Tällaisiin kasvoihin sopivat parhaiten neliskulmaiset kehykset, joissa on pyöreä alareuna. Voimakkaat kehykset voivat olla sinulle liikaa, joten kokeile mielellään hieman kevyempiä kehyksiä, jotka korostavat kasvojasi. Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopivat myös soikeat ja kissamaiset kehykset.

kapeat kasvot

Pitkät kasvot – kokeile pilottimallisia kehyksiä

Onko sinulla kapeat, hieman pitkänmalliset kasvot sekä korkeat poskipäät ja korkea otsa? Voit tasapainottaa kasvojasi valitsemalla suuremmat, vaikkapa pilottimalliset tai neliskulmaiset kehykset. Tasapainoa luovat myös lasit, joissa on suuret linssit ja voimakkaat kehykset.

timanttikasvot

Timantinmuotoiset kasvot – sinulle sopivat kehyksettömät silmälasit

Timantinmuotoisissa kasvoissa otsa on kapea ja kasvot levenevät vähitellen leukaa kohti. Tällaisiin kasvoihin sopivat kehykset, joissa on kevyt alareuna ja voimakkaampi yläreuna.  Tasapainotat kasvojesi muotoja valitsemalla kehykset, jotka ovat yläreunastaan tummat ja alareunastaan vaaleammat. Sinua pukevat myös kehyksettömät silmälasit.