EKOLOGISET JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET SILMÄLASIT


Kun valitset Synsamin ekologiset silmälasit, voit käyttää hyvännäköisiä ja taatusti tyylikkäitä silmälaseja hyvällä omallatunnolla. Mikset siis panostaisi Stella McCartneyn ekologisiin silmälaseihin tai Fellepinin Sea2See-malliston ympäristöystävällisiin kehyksiin, jotka on valmistettu kierrätysmuovista?

Ekologiset silmälasit Synsamilta

Synsamin ekologiset silmälasit

Ympäristö on valintojemme taustalla entistä vahvemmin. Ei olekaan ihme, että ekologiset silmälasit ovat yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä. Haluamme kuluttaa ajatellen entistä enemmän ympäristöä ja teemme harkitumpia valintoja. Hankittavien silmälasien on kestettävä pitkäaikaisempaa käyttöä ja oltava mielellään ympäristöystävällisiä.

Vaikka ekologisten silmälasien pääpaino onkin materiaalissa ja laadussa, designista ja tyylistä ei kuitenkaan tarvitse tinkiä.

– Silmälasien hankkimisen on tunnuttava kaikin puolin hyvältä, sillä silloin laseja voi käyttää hyvällä omallatunnolla. Materiaalivalinta on vahva kannanotto. Synsamin valikoimassa on esimerkiksi silmälasikehyksiä, jotka on valmistettu merestä kerätystä kierrätysmuovista, kertoo Synsamin designpäällikkö Wai Chan.

  1. Fellepini x Sea2See Sargasso C12 5514

FELLEPININ SEA2SEE-MALLISTON EKOLOGISET SILMÄLASIT – MERESTÄ KERÄTTYÄ KIERRÄTYSMUOVIA


Fellepinin ainutlaatuinen Sea2See-mallisto koostuu ekologisista silmälaseista, jotka on valmistettu merestä kerätystä kierrätysmuovista. Joka vuosi maapallon meriin päätyy lähes kahdeksan miljoonaa tonnia muovia. Määrä on niin suuri, että sen arvioidaan ylittävän kalojen määrän vuonna 2050. Ekologisilla silmälaseillaan Fellepini haluaa ottaa askeleen oikeaan suuntaan ja tarjota ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Kehykset on kehitetty yhteistyössä espanjalaisen Sea2See-organisaation kanssa. Paikallisten kalastajien avulla organisaatio kerää merissä kelluvaa muovia ja valmistaa muovista uusia tuotteita. Ekologisten silmälasien valitseminen ei kuitenkaan tarkoita designista tinkimistä. Tyyliltään Fellepini x Sea2See -kehykset ovat riisuttuja ja ajattomia. Valittavissa on pyöreitä, neliskulmaisia ja soikeita kehyksiä sekä naisille, miehille että lapsille – ja kaikki on valmistettu kierrätysmuovista. Silmälasit voi hankkia sekä vahvuuksilla että ilman.

  1. EOE EYEWEAR Nattviol Barch 5021

EOE EYEWEARIN EKOLOGISET SILMÄLASIT – KIERRÄTETTYÄ TERÄSTÄ


Pienessä Ammarnäsin tunturikylässä Ruotsin Lapissa syntynyt EOE Eyewear toi jo varhain markkinoille ekologiset silmälasinsa, jotka edustavat skandinaavista tyylikkyyttä ja yksinkertaisuutta. Ympäristöystävälliset silmälasit on valmistettu kierrätetystä teräksestä ja biohajoavasta tekokuidusta, jota saadaan selluloosasta. Kehykset ovat täysin kierrätettävät, ja niiden yksityiskohdat ja värit ovat peräisin luonnollisista pigmenteistä ja materiaaleista. Silmälasikotelot on valmistettu paperista. Kaikki EOE Eyewearin silmälasit ovat Organic Waste Systemsin (OWS) hyväksymiä. OWS on yksi maailman johtavista instituutioista biohajoavien ja ekologisten tuotteiden testauksessa.

ECON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET SILMÄLASIT – JOKAISISTA MYYDYISTÄ LASEISTA ISTUTETAAN PUU


Eco valmistaa ekologisia silmälaseja kierrätetyistä ja biopohjaisista materiaaleista. Ekologiset kehykset valmistetaan 95-prosenttisesti kierrätysmetallista. Jokaista myytyä ympäristöystävällistä silmälasiparia kohden istutetaan lisäksi puu. Kaikki sai alkunsa kymmenen vuotta sitten One frame – One tree -aloitteesta, joka toteutettiin yhteistyössä yhdysvaltalaisen aatteellisen Trees for the Future -organisaation kanssa. Sittemmin näiden ekologisten kehysten myötä on istutettu yli kaksi miljoonaa puuta Kameruniin. Eco kannustaa kaikkia kierrättämään vanhat kehyksensä laatikossa, jossa heidän silmälasinsa toimitetaan. Näihin kehyksiin pääset tutustumaan myymälöissämme. Täällä voit tutustua Econ ekologisten aurinkolasien mallistoon.

Synsam Circular – kierrätä vanhat silmälasisi

Synsam Circular on kestävä aloite, jolla Synsam auttaa kierrättämään vanhat silmälasit ja antamaan niille uuden elämän. Kerää siis yhteen silmälasit, joita et enää käytä, olivatpa ne sitten rikkinäisiä tai muuten käyttöön soveltumattomia. Kaikissa Synsamin myymälöissä on keräyslaatikko, jonne voi toimittaa kaikentyyppisiä silmälaseja. Kerätty materiaali jauhetaan, ja yhdessä EOE Eyewearin kanssa Synsam valmistaa vanhoista silmälaseista uuden malliston.

Varaa aika näöntarkastukseen


 

Valitse lähin myymälä

Huolehdimme silmistäsi

Synsam Lifestyle -sopimukseen kuuluvat vuosittaiset näöntarkastukset ja aina ilmaiset käynnit, jos sinulla on esimerkiksi ongelmia tai jotakin kysyttävää.

Lue lisää