1. aurinkolasit 2022

Aurinkolasit 2022 – tutustu vuoden trendikkäimpiin kehyksiin

 

Glitteriä, auringonkeltaisia sävyjä ja ilmeikkeitä kehyksiä – siinä muutamia kevään 2022 trendejä. Synsamin trendiasiantuntija Wai Chan poimii joukosta omat suosikkinsa.

Gucci GG0783S 001 5725
Gucci GG0783S 001 5725.

Kevät on täällä ja uudet aurinkolasit alkavat taas houkuttaa. Kysyimme Synsamin pääsuunnittelijalta, Wai Chanilta, millaisia kehyksiä kannattaa harkita kesän korvalla.

Löydä suosikkiaurinkolasisi tai luo omat

Kesällä 2022 voit päästää luovuutesi valloilleen ja suunnitella omat silmälasisi tai aurinkolasisi. Painotamme myös entistä enemmän omien yksilöllisten suosikkien löytämistä ja räätälöintiä. Esimerkiksi näissä Guccin tyylikkäissä kehyksissä linssit voidaan hioa helposti omien vahvuuksiesi mukaan.

– Näissä 70-luvun inspiroimissa Gucci-kehyksissä voit itse päättää, minkä väriset linssit halua ja millä ominaisuuksilla, Wai Chan esittelee.

Ai Shield Midnight C64 9900
Ai Shield Midnight C64 9900.

Myös selkeästi muotoillut ja runsaasti materiaalia näyttävät kehykset ovat hyvin ajankohtaiset.

– Monilta johtavilta kansainvälisiltä tuotemerkeiltä löytyy nyt todella yliampuvia aurinkolaseja. Esimerkiksi nämä Ai-aurinkolasit. Tällaisilla rohkeilla laseilla teet todella vaikutuksen, hän sanoo.

Nämä Tom Fordin hybridiaurinkolasit ovat myös hyvin ilmeikkäät.

– Näissä kehyksissä kaikki yksityiskohdat ovat kohdallaan, kuten kiinteät  maskin muotoiset kehykset, jotka on valmistettu kilpikonnakuvioidusta asetaatista, sekä trendikkäät keltaiset kontrastilinssit, jotka taittavat valoa, Wai Chan kertoo.

Wai Chan kertoo vuoden 2022 aurinkolasitrendeistä
Wai Chan kertoo vuoden 2022 aurinkolasitrendeistä.

 

aurinkolasit 2022 versace

aurinkolasit 2022 tom ford

Vinkki! Löydät lisää rohkeita kehyksiä Synsamin Flagship-kokoelmasta.

Uskalla ottaa paikkasi ja herättää huomiota

Versace räväyttää tänä keväänä urheiluhenkisillä valkoisilla shield-kehyksillä.

– Nämä kehykset ovat monen muotitietoisen toivelistalla. Koolla on ehdottomasti väliä – olet siis aivan oikeilla jäljillä, jos lasit peittävät puolet kasvoistasi. Synsamin netissä olevan kokeilutoiminnon ansiosta löysin useita kehyksiä, joita en muuten olisi testannut, Wai Chan kertoo.

Inspiroivia muotoja, jotka takaavat varman huomion, löytyy myös maailmankuululta Chloé-brändiltä.

Tämä kausi tarjoaa useita tyylikkäitä aurinkolaseja ja kehyksiä, joille on ominaista naisellinen siluetti.

aurinkolasit Chloé CH0024S 002 6018
Chloé CH0024S 002 6018.
silmälasit Chloé CH0017O 006 5318
Chloé CH0017O 006 5318.

– Olen ihastunut erityisen paljon myös näihin Victoria Beckhamin aurinkolaseihin, joiden kehyksissä on näkyvillä metallinen sanka, joka kuultaa kaksivärisen mustan kuoren läpi. Hauskinta on kuitenkin muoto, joka muistuttaa vaakasuuntaista ellipsiä, johon on tehty ovelia leikkauksia, Wai Chan sanoo.

Wai Chan ja David Beckham
Wai Chan ja David Beckham.

Etsitkö jämäkästi muotoiltuja kehyksiä tai miesten aurinkolaseja? Siinä tapauksessa voit kääntää katseesi Victoria Beckhamin mieheen David Beckhamiin.

– Hänkin tarjoaa useita trendikkäitä kehyksiä, jotka päätyvät tällä kaudella listalleni. Kun tapasin David Beckhamin viimeksi, hän kertoi tämän vuoden malliston taustalla olevasta inspiraatiosta. Esimerkiksi hänen talismaanitatuointinsa (jonka hän teki niskaansa suojellakseen perhettään) on tulkittu uudelleen venytetyksi timanttiruututunnukseksi, joka näkyy monissa hänen mallistonsa kehyksissä ja aurinkolaseissa, Wai Chan kertoo.

aurinkolasit David Beckham DB 7064/F/S 2M2 6017
David Beckham DB 7064/F/S 2M2 6017.

 

aurinkolasit David Beckham DB 7041/S FMP 4824
David Beckham DB 7041/S FMP 4824.

 

Kehykset, joissa on jännittäviä yksityiskohtia

Tutustu Saint Laurentin upeaan väriluomukseen, jossa sydämenmuotoiset Lou Lou -aurinkolasit pääsevät loistamaan.

Myös ketjuilla koristellut aurinkolasit ja kehykset ovat yhä suositumpia.

- Näissä kehyksissä on lisäksi asetaattikoru, joka tekee kokonaisuudesta vieläkin ylellisemmän! Wai Chan hehkuttaa.

aurinkolasit 2022 Saint Laurent

 

aurinkolasit 2022 gucci

aurinkolasit Ai Square Bold S C30 52-24
 Ai Square Bold S C30 52-24

Jos etsit unisex-kehyksiä, joiden leveys sopii sekä miehille että naisille, Ain Square bold oversize -aurinkolasit ovat täydellinen valinta.

Katso myös suosituimmat aurinkolasimme Ray-Banilta ja Oakleylta.

Lue myös: Muistathan, että voit ostaa meiltä myös aurinkolasit vahvuuksilla valitsemiisi kehyksiin – tämä onnistuu varsinkin jos valitset suuret aurinkolasit. Tarkista optikoltasi, minkä kokoiset kehykset on valittava, jotta linssit voidaan tehdä sinun vahvuuksillasi. Varaa näöntarkastus optikolta jo tänään.

Lisää glitteriä ja kimallusta

Kevään suosituimpia trendejä ovat kimallus ja jopa Swarovski-kivet.

– Kyseessä voivat olla metalli- tai asetaattikehykset; kehysten tai aurinkolasien materiaalilla ei ole niin suurta merkitystä. Pääosassa on itse kimallus! Wai Chan sanoo.

Lisää kauniita ja kimaltelevia kehyksiä sekä huomiota herättäviä aurinkolaseja löydät muun muassa Fellepiniltä.

Glitteriä ja kimallusta
 1. Fellepini S40 C7 5821
  Fellepini
  S40 C7 5821
  180 €
 2. D. Arnesen S6 C52 5716
  D. Arnesen
  S6 C52 5716
  105 €
 3. D. Arnesen O22 C52 5619
  D. Arnesen
  O22 C52 5619
  80 €
 4. Moschino MOS006/S/STR SZJ 5218
  Moschino
  MOS006/S/STR SZJ 5218
  223,50 €

Aloita kehyksistä ja tee omat valintasi

Nykyään on kokoajan yleisempää, että silmälasien hankinnassa lähdetään liikkeelle kehyksistä.

– Kun löydät mieleisesi kehykset, voit muuntaa ne tavallisista silmälaseista aurinkolaseiksi tai päinvastoin. Saatat esimerkiksi kiinnostua kehysten yksityiskohdista, tai sitten saatat haluta tavallisia silmälasikehyksiä suuremmat kehykset, ja aurinkolasit monesti tarjoavat sen mahdollisuuden, Wai Chan sanoo.

Wain oma valinta tälle kaudelle ovat Guccin kehykset.

– Olen valinnut nämä kehykset sekä aurinkolaseiksi että tavallisiksi silmälaseiksi, koska arvostan yksityiskohtia. Olen myös lisännyt laseihin Blue Block -ominaisuuden, joka suojaa näytöstä heijastuvalta valolta, hän kertoo.

Mini Me -trendi on tullut jäädäkseen

Yhteiskunta on aukeamassa jälleen koronapandemian jälkeen, ja perheen ja ystävien kanssa voi tehdä enemmän asioita yhdessä.

- Lomilta alkaa tulla kuvia, joissa aikuisilla ja lapsilla on samanlaiset kehykset. Tämä selittää, miksi yhä useammat merkit tarjoavat nyt yhteensopivia silmä- ja aurinkolaseja, Wai Chan sanoo.

Fellepini O9 C52 5421
Ehkäpä nämä Fellepini O9 C52 5421 -lasit ja...

 

Fellepini O9 C52 4620
...niiden miniversiot Fellepini O9 C52 4620 toimisivat teilläkin. Kehykset löytyvät myös läpikuultavina.

 

aurinkolasit 2022

Fellepini oversized, musta ekoasetaatti.

Lisää kestäviä vaihtoehtoja

Olemme huomanneet, että yhä useammat ihmiset haluavat käyttää tyylikkäitä silmälaseja hyvällä omallatunnolla. Monet tuotemerkit panostavatkin myös kestäviin mallistoihin muotoilusta tinkimättä. Synsamin valikoimasta löytyy ekologisia ja kestäviä silmälasikehyksiä useilta eri tuotemerkeiltä.

– Lähitulevaisuudessa siirrämme myös tuotekehityksemme ja tuotantomme Aasiasta Ruotsin Frösöniin valmistuvaan tuotanto- ja innovaatiokeskukseemme. Olemme ylpeitä, että voimme pian valmistaa laseja lähempänä asiakkaitamme ja lyhentää näin kuljetusmatkoja, Wai Chan toteaa.

Lue myös: Optikkomme kertoo, mitä pitää ottaa huomioon, kun ostaa aurinkolasit lapselle tai vauvalle.

Circular Collection on Synsamin ensimmäinen kierrätettyjen kehysten mallisto. Synsam Circular -aloitteen kautta voit palauttaa vanhat silmälasisi mihin tahansa myymäläämme. Kaikki silmälasit kierrätetään Circular Collection -malliston raaka-aineiksi.

Eco-mallistoista löydät ekologisia materiaaleja, kuten kierrätysmetalleja ja biopohjaisia komponentteja. Lisäksi Eco-kehykset on pakattu kierrätysmateriaaleista valmistettuihin pakkauksiin.

Giorgio Armani AR7004 5912 4919
Giorgio Armani AR7004 5912 4919

- Voit tutustua valikoimaan Recycling Outlet -myymälöissämme. Niistä löydät käytettyjä silmälaseja ja merkkikehyksiä aiemmista mallistoista, Wai Chan sanoo.

Myös nämä syksyllä 2021 ensiesittelynsä saaneet Giorgio Armanin ajattomat kehykset ovat mainitsemisen arvoiset.

– Tämä erikoisen värinen versio on saatavilla vain Synsamilta. Kehykset on valmistettu italialaisesta biohajoavasta bioasetaatista, hän kertoo.

Vinkki! Tiesithän, että voit myös vuokrata silmälasit ostamisen sijaan. Lue lisää silmälasisopimuksestamme.

Vastuullisia vaihtoehtoja
 1. Circular Collection S2 C65 5619
  Circular Collection
  S2 C65 5619
  210 €
 2. Eco E23MACSGOLD52
  Eco
  E23MACSGOLD52
  88 €
 3. Circular Collection S6 C59 5024
  Circular Collection
  S6 C59 5024
  210 €
 4. Eco Atlas Gray Shiny 5416
  Eco
  Atlas Gray Shiny 5416
  88 €

Terveys ensin

Viime vuonna alkoi myös trendi, jossa silmälasivalinnan keskiössä on terveys. Silmät altistuvat jatkuvasti auringon ja erilaisten näyttöjen säteilylle. Kun yhä useammat  ihmiset työskentelevät kotona ja ruutuaika lisääntyy, niin samalla kasvaa myös niin sanotun silmien digirasituksen riski. Sen oireita ovat esimerkiksi näön hämärtyminen ja tarkennusongelmat.

– Ihmiset ovat yhä tietoisempia siitä, miten auringon säteet ja näytön valo vaikuttavat terveyteemme, ja tämä näkyy myös trendeissä, Wai Chan sanoo.

Nykyään on olemassa erilaisia ratkaisuja, joilla osa valosta saadaan suodatettua pois. Voit valita laseihisi esimerkiksi Prevencia-pinnoitteen.

– Jos taas etsit linssejä, jotka vaihtavat väriä eri valaistusoloissa, Essilorin Transitions-linssit ovat varma valinta. Niiden myötä silmälasit tummuvat ja vaihtavat väriä automaattisesti, kun astut ulos. Ulkona linssit suojaavat silmiä UV-valolta ja sisätiloissa ne palautuvat kristallinkirkkaiksi, Wai Chan toteaa.

Okley Clifdon.
Oakley Clifden 
Prizm Ruby Polarized OO9440-1056

Urheilemme ja liikumme ahkerasti, ja on tärkeä suojata silmät riskeiltä. Pallo voi osua silmään vaikkapa padelia pelatessa.

Synsamin valikoimassa on yli 500 Oakley-mallia – joissa on aina ilmainen toimitus. Esimerkiksi suosikkimalli Oakley Clifden soveltuu sivusuojiensa ansiosta äärimmäisiin olosuhteisiin ja korkeisiin ilmanaloihin, mutta ne muuttuvat myös nopeasti klassisiksi aurinkolaseiksi, jotka sopivat aktiiviseen arkeen. Snow torch -linssi takaa upeat kontrastit ja suojaa voimakkaalta auringonvalolta seikkailussa kuin seikkailussa.

Vinkki! Synsam jakaa ilmaisia urheilulaseja 5–12-vuotiaille lapsille. Urheilulasit on tarkoitettu liikuntaharrastuksiin, ulkoleikkeihin, hyppelyyn ja hauskanpitoon! 

Lue myös: Jos et ole varma, millaiset aurinko- tai silmälasikehykset sopisivat juuri sinun kasvoillesi, katso vinkit oppaastamme. Voit myös varata ajan Synsamin yksilölliseen tyylineuvontaan, jossa muodin ja tyylin koulutetut ammattilaiset auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat kehykset.