Ostoskori on tyhjä!
Synsam

Tuotantomme siirtyy Pohjoismaihin

Synsam Group on siirtänyt tuotekehityksen ja tuotannon Aasiasta Pohjois-Ruotsiin. Uusi silmälasitehtaamme ja innovaatiokeskuksemme sijaitsee Östersundin kupeessa sijaitsevalla Frösönin saarella.


Muuttomme on saanut aikaan näkyviä muutoksia. Se on luonut useita uusia työpaikkoja ja lisännyt kierrätysmateriaaleista ja paikallisesti hankituista raaka-aineista valmistettavien silmälasiemme tuotantokapasiteetin miljoonaan vuodessa. Kaiken tämän tavoitteena on tehdä ympäristökuormastamme mahdollisimman pieni. 

Lue lisää uudesta tuotantokeskuksestamme

Östersund
Tänne Synsam Groupin uusi tehdas ja innovaatiokeskus on avattu Östersundin kaupunkiin Pohjois-Ruotsiin.

 

Synsam

Tietoja

Tuotantokapasiteetti: Yli miljoonat silmälasit vuodessa
Rakennus: Synsamin tehdas ja innovaatiokeskus perustettiin Ruotsin Östersundiin, Frösö Parkin entiseen Hangar 90 -rakennukseen. Tiloja on yhteensä 8 100 neliömetriä. Rakennuksen vanhoja sisä- ja ulkotiloja säästettiin mahdollisimman paljon.

Näin Synsam Groupin toimitusjohtaja Håkan Lundstedt kertoo hankkeesta:

 

Miksi aiotte siirtää tuotannon Aasiasta Pohjoismaihin?
– Synsam Groupin uusi tehdas ja innovaatiokeskus Östersundissa keskittyy vastuulliseen tuotantoon ja suunnitteluun sekä kiertotalouteen. Haluamme edistää kestävää tuotantoa ja kulutusta koko arvoketjussa. Uudistus pienentää ilmastovaikutustamme merkittävästi. Tuotannon siirto Aasiasta Ruotsiin on paitsi historiallinen muutos, myös tärkeä askel Synsam Groupin pyrkimyksissä olla entistä vastuullisempi yritys ja tarjota asiakkailleen vastuullisia vaihtoehtoja.

Kerro hieman Synsam Groupin uudesta tehtaasta ja innovaatiokeskuksesta.

Håkan Lundstedt
Håkan Lundstedt, Synsam Groupin toimitus- ja konsernijohtaja

– Tilat ovat aivan Östersundin lähellä Jämtlandin lennoston entisessä Hangar 90 -rakennuksessa Frösö Parkissa. Tuotantolaitoksen kapasiteetin arvioidaan olevan miljoona silmälasiparia vuodessa, ja se tulee olemaan Pohjoismaiden ensimmäinen nykyaikainen silmälasien tuotantolaitos. Tiloja on yhteensä 8 100 neliömetriä. Meille on tärkeää pystyä hyödyntämään olemassa olevia tiloja, sillä se on järkevää kestävyysnäkökulmasta. Rakennusvaiheessa käytetään mahdollisimman paljon ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja ja rakennuselementtejä, ja olemassa olevan rakennuksen ulko- ja sisätiloista säästetään niin paljon kuin mahdollista. Tuotannossa keskitytään kiertotalouteen, kierrätykseen ja paikallisten materiaalien hyödyntämiseen liittyviin innovaatioihin. Tavoitteena on, että tuotantolaitoksesta tulee koulutus- ja vierailukeskus, joka on avoinna niin läheltä ja kaukaa tuleville vieraille kuin elinkeinoelämän toimijoille ja silmäterveyden koulutuksista kiinnostuneille. 

 

Lue lisää työstämme kestävän kehityksen parissa

Synsam

Kannamme vastuun ympäristöstä

Me Synsamilla koemme, että meillä on sekä vastuu että mahdollisuus osallistua YK:n asettamien globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Lue lisää, kuinka Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi.

synsamin ympäristötyö

Synsam

Kannamme vastuun yhteiskunnasta

Synsam haluaa olla mukana luomassa parempaa elämää ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Sen vuoksi työskentelemme myös sosiaalisen vastuun parissa.

sosiaalinen vastuu

Näkemyksemme

Lue lisää Synsamin näkemyksistä ja strategiasta kestävän kehityksen parissa.

näkemyksemme