Moniteholasit

Moniteholasit

Täällä kerromme, miten moniteholasit toimivat, onko hinta tae monitehojen laadusta ja miksi moniteholasien käyttäjät kokevat joskus ”huimausta” tai ”keinuntaa”.

Moniteholasien ominaisuudet

Yksinkertaisesti selitettynä moniteholasit ovat joustavat silmälasit. Tarvitset vain yhdet silmälasit, joilla näet tarkasti niin lähelle, välietäisyyksille kuin kauas.

Yksiteholasit ovat tyypillisin valinta noin 40-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen moni alkaa kärsiä ikänäöstä ja tarvitsee linsseihin useammat kuin yhdet voimakkuudet nähdäkseen hyvin sekä lähelle että kauas. Silloin moniteholasit eli progressiiviset lasit ovat luonteva vaihtoehto. Moniteholinssejä on saatavilla useita eri tyyppejä ja laatuja. Yksinkertaisimmat ja samalla halvimmat perustuvat vanhempaan tekniikkaan, joka aiheuttaa merkittävästi vääristymiä linssien äärilaidoille. Uudella tekniikalla ja paremmalla laadulla tällaisia negatiivisia vaikutuksia voidaan vähentää huomattavasti, ja monissa tapauksissa niitä ei esiinny juuri ollenkaan. Uusiin moniteholinsseihin on esimerkiksi huomattavasti helpompi tottua kuin vanhempiin linsseihin.

Moniteholasien hyvät ja huonot puolet

• Mukautuvilla moniteholaseilla näet tarkasti lähelle, välietäisyyksille ja kauas.

• Nykyaikaisen tekniikan avulla linssit voidaan räätälöidä juuri sinulle.

• Synsam tarjoaa laajan valikoiman moniteholinssejä eri laatuisina ja eri hinnoilla.

• Uusiin moniteholinsseihin on huomattavasti helpompi tottua kuin vanhempiin linsseihin.

Linssien laatu voi vaihdella sen mukaan, mistä ostat silmälasisi. Uusin tekniikka tuottaa parhaan mahdollisen näkökokemuksen, mutta erilaisten linssien erot ovat suuremmat kuin luuletkaan, ja ne ovat ratkaisevia näkökokemuksen kannalta.

Joissakin tapauksissa saatat kokea silmälasit rajoittaviksi, esimerkiksi jos olet hyvin liikunnallinen. Tällöin monitehopiilolinssit voivat olla parempi vaihtoehto.

Linssien erot

Nykyaikaisen tekniikan avulla linssit voidaan räätälöidä juuri sinulle. Useat parametrit vaikuttavat siihen, miten valitut silmälasit asettuvat kasvoillesi. Synsamilla me käytämme ainutlaatuista Eye Code -mittausta, jolla selvitetään linssin etäisyys silmän keskipisteestä. Tämä etäisyys vaihtelee merkittävästi ihmisten välillä. Mittaustulokset lähetetään linssitoimittajallemme Essilorille, joka on maailman johtava linssitoimittaja ja linssitutkimusyritys. Essilor on mukana Forbesin maailman innovatiivisimpien yritysten listalla. He luovat ainutlaatuiset linssit juuri sinun silmiäsi varten: näöntarkkuus optimoidaan, ja keinunta, joita vanhoissa linsseissä esiintyy, minimoidaan. Tuloksena on ihanteellinen näkökokemus.

Hinta voi olla merkki laadusta

Ovatko kalliimmat silmälasit paremmat kuin halvemmat? Monet pohtivat tätä kysymystä, mutta sen sijaan pitäisi miettiä, ovatko lasit hintansa arvoiset. Miten laadukkaat linssit ovat? Linssien välillä on eroja enemmän kuin uskotkaan, ja nämä erot ovat ratkaisevia näkökokemuksen kannalta. Paremmilla linsseillä näkökenttä on laajempi, ”keinunta-” tai ”huimausvaikutelma” vähäisempi ja terävyys ja kontrasti paremmat suuremmassa osassa linssiä. Mitä parempi ja nykyaikaisempi linssi, sitä luonnollisempi näkökokemuksesta tulee. Päätä ei tarvitse liikuttaa niin paljon, ja silmälaseihin on paljon helpompi tottua. Tätä voi verrata matkapuhelimen kameraan. Mitä enemmän pikseleitä, sitä parempi kamera. Varilux-linssi vähentää ”huimausvaikutelmaa” jopa 90 prosenttia ja tarjoaa jopa 50 prosenttia laajemman näkökentän.

Parhaat lasit juuri sinulle

Toimistomoniteholasit sopivat käyttäjille, joiden työ on vaihtelevaa ja joiden on nähtävä hyvin niin tietokoneen ääressä, lukiessa kuin suuremmassa tilassa. Näillä laseilla on hyvä lukea ja katsoa isoakin näyttöä. Samanaikaisesti näkö on terävä 4–5 metrin etäisyydelle asti, mikä toimii hyvin sisätiloissa. Toimistomoniteholasit mahdollistavat hyvän ergonomian ja ehkäisevät työskentelyn aikaista niskan kuormitusta sekä hartia- ja selkäongelmia. Kun lähdet töistä, vaihda silmillesi normaalit moniteholasit tai jos näet kauas ilman laseja, niin ota työlasit vain pois.

Istutko monta tuntia työpöydän ääressä niin, että sinun tarvitsee nähdä enintään 1,5–2 metrin päähän? Teetkö staattista toimistotyötä? Silloin syväterävät voivat olla paras ratkaisu. Näkymä työpöydälle optimoidaan vähentämällä kaukonäköominaisuuksia. Synsamin optikot auttavat sinua tällaisissa valinnoissa tekemällä kattavan tarvekartoituksen, jonka avulla voit valita työtilanteeseesi parhaiten sopivat silmälasit.

Moniteholasit netistä

Netistä voi ostaa moniteholaseja, mutta niissä on yleensä perinteinen linssioptiikka. Useimmissa tapauksissa se tarkoittaa vanhaa tekniikkaa, eikä linssejä ole mukautettu yksilöllisesti. Kun käyt optikolla ja näöntarkastuksessa, saat takuulla oikeat vahvuudet. Käynnin aikana tehdään tarvekartoitus, ja saat apua ja neuvoja, jotta teet varmasti oikean valinnan ja voit lähteä kotiin sopivien lasien kanssa – valitsitpa minkä laatuiset tai hintaiset linssit tahansa.

Synsamilla on laaja valikoima moniteholinssejä eri laatuisina ja eri hintaluokissa. Minkä tuotteen valitsetkin, saat aina ammattitaitoista opastusta. Hyödyt optikkokäynnistä eniten, jos näkemisesi haasteet ovat moninaisia, mutta käynnistä on hyötyä myös pienemmissä vaivoissa. Kun valitset silmälasisi optikkoliikkeestä, voit aina tulla takaisin ja pyytää apua, jos ne eivät tunnukaan täysin sopivilta.

Moniteholasien yleisimmät ongelmat

Uuden ja nykyaikaisen tekniikan ansiosta moniteholaseihin tottuu entistä nopeammin. Perinteisen linssitekniikan vuoksi kaikki asiakkaat eivät aiemmin voineet käyttää silmälasejaan heti oston jälkeen. Nykyään asiakkaamme lähtevät liikkeestä tyytyväisinä uusien kehyksiensä kanssa. Toki kaikki tarvitsevat hieman aikaa totutteluun – mutta se pätee kaikkiin silmälaseihin, ei pelkästään monitehoihin. Tottumiseen kuluva aika kuitenkin vaihtelee eri käyttäjien ja erilaisten voimakkuusmuutoksien välillä. Kysy neuvoa optikolta, jos olosi tuntuu pidemmän aikaa epämukavalta.

Moniteholinssit voidaan laittaa useimpiin kehyksiimme. Tutustu täältä koko kehysvalikoimamme.

Lue myös:

• Moniteholasit, jotka tuntuvat hyviltä

• Huipputekniset moniteholinssit takaavat luonnollisen näkökokemuksen

• Edulliset moniteholasit aktiiviseen elämäntapaan

Usein kysyttyä moniteholaseista

Moniteholinssejä kutsutaan myös progressiivisiksi linsseiksi. Ne terävöittävät katseen lähelle, kauas ja keskipitkälle etäisyydelle. Sinä valitset, minkä kuvan haluat olevan terävä. Moniteholinssit seuraavat silmän liikkeitä ja auttavat korjaamaan presbyopiaa eli ikänäköä.

Moniteholaseissa kaikki näönkorjaukset on toteutettu samassa linssissä. Toisin kuin yksiteholaseilla, moniteholaseilla voit nähdä samanaikaisesti lähelle, kauas ja keskipitkälle etäisyydelle. 
 

Tarjoamme pakettihintaisia monitehoja alkaen 160 euroa. Hinta voi kuitenkin vaihdella linssin laadun ja vahvuuden mukaan. 

Voi kestää muutaman viikon tottua moniteholaseihin. Lasin eri alueita käytetään riippuen etäisyydestä ja kohteesta, johon haluat tarkentaa katseesi. Tämä saattaa vaatia harjoittelua. Tunne horisontin heilahtelusta, keinumisesta tai huimauksesta on hyvin yleinen. Jos haluat nopeuttaa tottumista laseihin, käytä niitä mahdollisimman paljon joka päivä.