1. silmälasimuoti 2021

TÄLTÄ NÄYTTÄVÄT SYKSYN JA TALVEN 2021-2022 SILMÄLASITRENDIT

Syksy ja talvi tuovat tullessaan uusia silmälasitrendejä niin miehille kuin naisille. Katso kuvat ja hae inspiraatiota kauden tyylikkäimpiin silmälaseihin Synsamin designjohtajalta!

 

Syys- ja talvikauden 2021-2022 trendikkäimmissä silmälaseissa näkyy kulunut pandemiavuosi, ympäristötietoisuus ja kiinnostus terveyttä ja liikuntaa kohtaan. Synsamin designjohtaja Wai Chan esittelee nyt kauden mallistojen kuumimmat uutuudet.   

Oversized - Gucci
Wain oma valinta on Guccin oversized-malli.

Oversized-silmälasitrendit 2021

– Kauden suurimpiin trendeihin kuuluvat Oversize-mallit. Olemme olleet pitkään eristyksissä ulkomaailmasta, ja nyt haluamme tuoda persoonaamme esiin. Uutta on, että trendi näkyy myös itse linsseissä. Monet valitsevat sävytetyt linssit tai haluavat jopa käyttää aurinkolaseja sisätiloissa, Wai sanoo.

Wain oma valinta on rohkea, 70- ja 80-lukua henkivä, unisex-aurinkolasimalli. Fiksu design-yksityiskohta ovat aurinkolasien nenätyynyt, jotka jakavat lasien painon miellyttävästi. “Kauneuden vuoksi on kärsittävä” on ehkä tuttu ilmaisu, mutta sen ei tarvitse pitää paikkaansa; on vain löydettävä omille kasvoille sopivat kehykset, sanoo Wai, joka on näiden Gucci-kehysten ylpeä omistaja.

Oversized
 1. Gucci GG0875S 003 6216
  Gucci
  GG0875S 003 6216
  310,30 €
 2. Gucci GG 0817S 003 6517
  Gucci
  GG 0817S 003 6517
  360 €

Oman persoonallisen tyylin noudattaminen on ollut viime vuosina tärkeä trendi, mutta nyt se korostuu entisestään. Kuten kaikki muutkin, myös suunnittelijat ja muotoilijat ovat olleet eristyksissä pandemian aikana. Tämä näkyy selkeästi siinä, mistä he ovat inspiroituneet.

– He ovat viettäneet paljon aikaa kotona ja saaneet inspiraatiota muun muassa klassisista retroelokuvista ja ikonisista hahmoista. Trendeissä näkyy myös yhteiskunnallinen tietoisuus, ja monien silmälasien muotoilu voidaankin tänä vuonna yhdistää historiallisiin henkilöihin, kuten Malcolm X:ään ja vahvoihin naisroolimalleihin. Suosittu Fellepini on hyvä esimerkki tuotemerkistä, johon historia on vaikuttanut, Wai selittää.

Tänä syksynä ja talvena pääosassa ovat ylisuuret kehykset, glitter, ylellisyys ja paksut materiaalit. Tyyleissä näkyy myös 50-luvun retrohenkeä yhdistettynä 70- ja 80-lukujen värikkääseen, kimaltelevaan muotokieleen. Tämä trendi sopii erinomaisesti heille, jotka haluavat erottua ja tulla nähdyiksi.

Suuret ja ilmeikkäät silmälasit
 1. D. Arnesen O22 C52 5619
  D. Arnesen
  O22 C52 5619
  80 €
 2. Ai Ai Shield Midnight C64 9900
  Ai
  Ai Shield Midnight C64 9900
  95 €

Ilmeikkäiden tyylien joukosta löytyy myös klassisempia silmälaseja, mutta nekin ovat luonteeltaan ilmeikkäitä. Vaikka monet merkit ovat saaneet inspiraationsa katsomalla taaksepäin, skandinaavinen brändi Ai pitää yllä futuristisempaa henkeä.

– He katsovat shield-mallinsa kanssa enemmänkin tulevaisuuteen, Wai sanoo.

Circular Collection O12 C59 5120
Circular Collection O12 C59 5120.

Vastuullisuus on vahva trendi

Kauden uutuuksissa näkyy myös halu ostaa käytettyä ja tehdä outlet-löytöjä, sillä monet painottavat nykyään kestävään kehitykseen.

– Trendi on johtanut uudenlaiseen second hand -kulttuuriin, jossa kaikki haluavat olla mukana. Kyse on uudelleenkäytöstä. Asiakkaamme haluavat kantaa vastuun ja tietää, mitä ostavat. Monet luovuttavat vanhat silmälasisopimuksen puitteissa hankitut silmälasinsa kierrätykseen, jotta niiden materiaali voidaan käyttää uusiin silmälaseihin. Circular Collection -malliston kehykset on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Synsam on avannut Ruotsiin Synsam Recycling Outlet -myymälöitä, joissa tarjotaan kierrätettyjä silmä- ja aurinkolaseja edulliseen hintaan. Laaja valikoima koostuu alan johtavista brändeistä sekä kierrätysmateriaaleista valmistetuista kehyksistä oheistuotteineen. Tarjolla on mm. second hand-, Circular Collection- ja Outlet-kehyksiä. Pian tätä valikoimaa löytyy myös Suomesta, sillä ensimmäinen Synsam Recycling Outlet -myymälä avataan Suomeen vielä tämän vuoden aikana ja seuraavat heti ensi vuoden alkupuolella.

Giorgio Armani AR7004 5912 4919.

Jotkut vuoden 2021 trendiväreistä ovat tuttuja syksyisiä sävyjä, kuten yönmusta, lämmin grafiitinharmaa ja vaaleanpunaiseen taittava tumma terrakotta. Monissa kehyksissä on värinä myös cola, joka tuo mieleen luonnon. Useista syksyn trendeistä löytyy upeita esimerkkejä myös Circular Collection -mallistosta.

– Kun ostaa uusia silmälaseja, niin vastuullisuuden voi ottaa huomioon eri tavoilla. Yksi tapa on ostaa käytetyt kehykset, mutta voit myös valita uuden, kierrätysmateriaalista valmistetun mallin.  Circular Collection -malliston lisäksi tarjolla on myös muita kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen keskittyviä tuotemerkkejä, kuten ECO, EOE ja Ralph Laurenin erikoismallisto.

Wai vihjaa Giorgio Armanin ajattomista kehyksistä, jotka lanseerataan tänä syksynä. Kehykset voi hankkia erikoisvärissä vain Synsamilta, ja ne on valmistettu italialaisesta biohajoavasta bioasetaatista.

 1. Eco Jade Purple Smoke 5418
  Eco
  Jade Purple Smoke 5418
  130 €
 2. Polo Ralph Lauren PH2233 5958 4820
  Polo Ralph Lauren
  PH2233 5958 4820
  180 €

Tämän trendisuuntauksen puitteissa kaikki kehyksien muodot ovat sallittuja, kunhan kehykset voidaan luokitella käytetyiksi tai outlet-tuotteeksi.

Jos haluat löytää juuri sinulle sopivat kehykset, lue oppaamme siitä, millaiset silmälasit sopivat kasvojesi muotoon.

Silmälasit valitaan terveys edellä

Rigel Photochromatic Champ
Nämä käytännölliset urheilulasit tummuvat, kun ne altistuvat UV-valolle.

– Aktiivisuus ja liikunnallisuus ovat osa valloillaan olevaa terveystrendiä. Kun urheilemme ja liikumme enemmän, niin on tärkeää suojata silmiä riskeiltä. Pallo voi osua silmään esimerkiksi padelia pelatessa! Voit käyttää perinteisiä pyöräilylaseja myös muissa urheilulajeissa, joissa silmäsi tarvitsevat suojaa, Wai huomauttaa.

Oakley-brändi keskittyy urheilulaseihin ja käyttää laseissaan uusinta linssiteknologiaa. Clifden-mallisto tarjoaa monenlaisia linssejä aurinkoiseen säähän. Eräässäkin mallissa on polarisoivat Prizm-linssit, jotka korostavat värisävyjä, ja kehykset on valmistettu ylellisestä volframista. Kattavasta Oakley-mallistosta löydät sinulle ja tarpeisiisi sopivat lasit.

Rigel Contrast Red Hero
Kevyestä materiaalista valmistetut urheilulasit sopivat erinomaisesti esimerkiksi pyöräilyyn.

Wai lisää, että Synsamilla työskentelee myös urheiluoptiikan asiantuntijoita, jotka osaavat vastata yleisimpiin urheilulaseja koskeviin kysymyksiin.

Myös talven hiihtokaudella on tärkeää valita oikeanlaiset urheilulasit hiihtoon ja muihin talvilajeihin. Synsamin myymälöistä löydät kauden 2021 trendikkäimmät lasit niin rinteisiin kuin laduille monilta eri tuotemerkeiltä, kuten Moncler, Dior ja Oakley. Urheilulaseja on saatavilla myös verkosta.

– Koska monia kehyksiä voi testata myös netissä, niin löysin useita kehysmalleja, joita en varmaan muuten olisi tullut kokeilleeksi, Wai vinkkaa.