KAAREVIEN LINSSIEN OPTINEN KOMPENSOINTI URHEILULASEISSA


Kun olet ostamassa urheilulaseja tai aurinkolaseja ja valitset niihin kaarevat linssit, niin on tärkeää huomioida, että ne ovat optisesti kompensoidut. Yksinkertaistetusti voidaan sanoa, että kaarevuus vaikuttaa siihen kulmaan, jossa valo taittuu matkallaan silmään.

Kaarevat linssit urheilulaseissa voivat heikentää suoritustasi

Jos linssejä ei ole optisesti kompensoitu eli ei ole otettu huomioon sitä, kuinka valo taittuu kaarevasta lasista, niin etäisyyksien arviointi voi olla vaikeaa. Silloin voi olla hankala hahmottaa esimerkiksi etäisyyttä palloon, pallon tarkkaa sijaintia tai maaston epätasaisuuksia.

Tavallisissa aurinkolaseissa linssit ovat usein kaarevat, mutta eivät optisesti kompensoidut. Tämä voi hankaloittaa etäisyyksien ja kulmien arviointia, sekä aiheuttaa virhearvioita, joista saattaa seurata ohilyönti tai tuhlattua aikaa.

Siksi kannattaakin varmistaa, että urheilulasisi ovat optisesti kompensoidut!

Usein kysyttyjä kysymyksiä urheilulaseista

Saako urheilulaseja monitehoina? Minkä värisiä linssejä suositellaan maastopyöräilyyn? Mitkä urheilulasit sopivat parhaiten vesille? Lue täältä yleisimmät urheilulaseihin liittyvät kysymykset ja vastaukset niihin.

Urheilulasit omilla vahvuuksillasi

Tiesitkö, että Synsam Sportsilta saat urheilulasit omilla vahvuuksillasi? Tutustu laajaan ja moniin eri lajeihin erikoistuneeseen urheilulasivalikoimaamme, jossa on mukana monia tunnettuja brändejä, kuten Oakley, Rudy Project, Adidas, Rigel ja Bliz.

  1. Synsam Sports

    SYNSAM SPORTS LÖYTYY KAIKISTA LIIKKEISTÄMME

    Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

    TUTUSTU synsam sportsiin

  1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50
  2. Polaroid PLD 6012/N J5G OZ 3

Polarisoidut lasit


Polarisoidut aurinkolasit auttavat poistamaan valoheijastuksia. Ne soveltuvat erityisesti sellaisiin ympäristöihin, joissa heijastuu paljon valoa, kuten veden äärellä ja liikenteen joukossa. Polarisoidut aurinkolasit toimivat hyvin myös jokapäiväisessä käytössä, sillä niillä voi katsoa vaivatta kaikkia heijastavia pintoja.