Silmälasien puhdistaminen – optikon viisi vinkkiä


Silmälasien puhdistaminen on tärkeää. Likaiset ja naarmuuntuneet silmälasit rasittavat silmiä turhaan. Optikko Håkan Broman jakaa viisi parasta vinkkiään silmälaseista huolehtimiseen, jotta ne kestävät käytössä pitkään.

Silmälasien puhdistaminen – optikon viisi vinkkiä

1. Aloita puhdistamalla silmälasisi

- Huuhtele silmälasit haalealla vedellä. Älä käytä liian kuumaa vettä.

- Suihkuta linsseille erityistä silmälasien puhdistussuihketta ja hiero linssit ja kehykset puhtaiksi sormenpäilläsi. Voit käyttää puhdistamiseen myös astianpesuainetta, mutta suositeltavinta on käyttää juuri silmälaseille tarkoitettua puhdistusainetta, sillä linssien pinta voi muuten kuivua ja menettää kiiltoaan. Jos kuitenkin haluat puhdistaa silmälasisi astianpesuaineella, käytä sitä vain yksi pisara.

- Huuhtele astianpesuaine tai silmälasien puhdistussuihke pois juoksevalla vedellä. Ole huolellinen, jottei silmälaseihin jää pesuainetta tai silmälasien puhdistussuihketta.

- Kun silmälasit ovat puhtaat, kuivaa ne puhdistusliinalla tai nukkaamattomalla puuvillapyyhkeellä.

2. Pidä aina puhdistuspyyhKeitä mukana

Hanki silmälaseille tarkoitettuja kosteita puhdistuspyyhkeitä. Niitä on kätevä pitää aina mukana, jos esimerkiksi joudut puhdistamaan silmälasisi ollessasi reissussa.

3. Pyyhi silmälasisi säännöllisesti

Kaikkein paras tapa pyyhkiä silmälasit puhtaiksi on käyttää puhdistusliinaa. Kun ostat silmälasit Synsamilta, saat niiden mukana aina puhdistusliinan. Jos tarvitset uuden liinan, voit ostaa sellaisen kätevästi verkosta. Voit käyttää myös mikrokuituliinaa, mutta älä käytä samaa liinaa muiden esineiden puhdistamiseen, jottei mikrokuituliinaan päädy likaa, joka voi vahingoittaa silmälasejasi.

4. Älä koskaan pyyhi silmälasejasi vaatteisiin

Silmälaseja ei tulisi koskaan pyyhkiä vaatteisiin. Vaatteissa voi olla esimerkiksi likaa, joka voi naarmuttaa silmälasejasi, jos yrität käyttää vaatteitasi puhdistusliinana. Myös muu karkeampi materiaali, kuten talouspaperi, voi vahingoittaa silmälasejasi.

5. Säilytä silmälasisi kotelossa

Säilytä silmälasejasi aina silmälasikotelossa, kun et käytä niitä. Suurin osa naarmuista ja vahingoista syntyy, kun silmälasit asetetaan sellaisenaan taskuun tai laukkuun. Ota tavaksi asettaa silmälasit suojakoteloon heti, kun otat ne pois silmiltä.

 

 

 

Varaa näöntarkastus


 

Huolehdimme silmistäsi

Synsam Lifestyle -sopimukseen kuuluvat vuosittaiset näöntarkastukset ja aina ilmaiset käynnit, jos sinulla on esimerkiksi ongelmia tai jotakin kysyttävää.

Lue lisää