UV-suoja ja peililinssit


Kun treenaa paljon ulkona, niin on tärkeää valita sellaiset urheilulasit ja aurinkolasit, jotka tarjoavat täyden suojan haitallista UV-säteilyä vastaan. Kaikissa Synsam Sportsin laseissa on 100-prosenttinen UV-suoja, mutta eri laseissa on erilaisia valonläpäisevyyksiä ja suodatuksen tasoja. Keltaoransseja tai vaaleanruskeita golflaseja löytyy enimmäkseen kategorioissa 1–2, joihin suurin osa kontrastia parantavista silmälaseista kuuluu. Tavalliset aurinkolasit ovat yleensä kategoriassa 3.

UV-suoja on yksi tärkeimmistä tekijöistä urheilu- tai aurinkolaseja valitessa – erityisesti, jos treenaat tai liikut muuten aktiivisesti ulkona. Synsam Sportsilta voit valita urheilulasit ilman vahvuuksia esimerkiksi golfiin, patikointiin, hiihtämiseen, pyöräilyyn, purjehtimiseen tai muihin lajeihin, joissa sinun on suojattava silmäsi auringolta. Tässä muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon:

Jos urheilet enimmäkseen sisätiloissa ja tarvitset suojalasit esimerkiksi salibandyyn, silloin voit valita täysin valoa läpäisevät ja vain vähän valoa suodattavat lasit kategoriasta 0.

Jos hiihdät ja vietät aikaa ulkona kirkkaassa valossa, niin siinä tapauksessa suosittelemme urheilulaseja vähäisellä valonläpäisevyydellä ja korkealla suodatuksella.

Urheilulasit peililinsseillä vai ilman?

Peilipinnoitteen ja aurinkolasilinssien yhdistelmä päästää vähemmän auringonvaloa linssien läpi, kun valoa heijastuu enemmän linssien pinnalta. Peililinssien avulla heijastuksetkaan eivät häiritse sinua kovin paljoa, sillä peili torjuu heijastuksia. Tästä syystä peililinssit ovat täydelliset esimerkiksi vesiurheiluun, kalastamiseen ja purjehtimiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että monien mielestä saattaa olla hämmentävää kommunikoida peililaseja käyttävän ihmisen kanssa, koska hänen silmänsä eivät näy linssien takaa. Tämä kannattaa pitää mielessä erityisesti joukkuelajeissa, joissa katsekontaktilla voi olla tärkeä rooli.

Osta urheilulasit verkosta

Synsam Sportsilla on laaja valikoima urheilulaseja moniin eri lajeihin. Katso täältä koko urheilulasivalikoimamme. Valikoimaamme kuuluu useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Oakley, Bliz, Adidas, Rigel ja Rudy Project. Voit ostaa urheilulasit myös verkkokaupastamme!

Lue lisää vinkkejä urheilulasioppaastamme:

Synsam

Synsam Sports löytyy kaikista liikkeistämme

Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

TUTUSTU synsam sportsiin

Synsam

Tuo meille vanhat lasisi, teemme niistä uusia!

Synsam

Kaikki alkaa näöntarkastuksesta

Synsam

Valitse kolmet lasit tarpeidesi mukaan!