Opas: Näin valitset sopivat hiihto- ja laskettelulasit


Onnistunutta hiihto-, laskettelu- tai lumilautailukokemusta varten on hyvä hankkia oikeanlaiset lasit. Millaiset lasit kannattaa valita? Kannattaako hankkia laskettelulasit vai urheilulasit? Entä minkä väriset linssit laseissa tulisi olla? Vai kannattaisiko valita polarisoidut hiihtolasit? Tämä opas auttaa sinua valitsemaan sopivat lasit talviurheiluun.

Laskettelu- ja hiihtolasit

Urheilulasit talviurheiluun

Synsamilta löydät suuren valikoiman hiihtolaseja murtomaahiihtoon, lasketteluun ja lumilautailuun muun muassa Oakleyn, Blizin, Rigelin, Carreran, Rudy Projectin ja Sports Essentialin kaltaisilta merkeiltä. Hankit ne kätevästi verkkokaupastamme – aina nopealla ja maksuttomalla toimituksella!

Hiihto- ja laskettelulasit vahvuuksilla

Jos sinulla on jokin näkövirhe, voit hankkia hiihto-ja laskettelulasit omilla vahvuuksillasi, mikä auttaa parantamaan suorituskykyäsi sekä tekemään hiihtokokemuksesta miellyttävämmän ja turvallisemman. Meiltä saat myös moniteholinssit sekä erilaisia taittovirheitä korjaavat linssit. Piipahda lähimmässä myymälässämme, niin autamme sinua löytämään näkövirhettäsi parhaiten korjaavat hiihto- ja laskettelulasit.

Eriväriset linssit erilaisiin sääolosuhteisiin

Oikeanlaiset hiihto-ja laskettelulasit helpottavat ääriviivojen ja varjojen hahmottamista sekä auttavat havainnoimaan lumen rakennetta. Lisäksi ne suojaavat sääolosuhteilta, tuulelta ja ilmassa lentäviltä hiukkasilta. Moni ei ehkä osaa ajatella, että sääolosuhteet vaikuttavat asiaan ja että eri olosuhteisiin tarvitaan eriväriset linssit.

•          Auringonpaiste: tummemmat linssit toimivat aurinkolasien tavoin

•          Pilvinen sää: oranssinkeltaiset linssit luovat terävämpiä kontrasteja

•          Kirkas valo: polarisoidut linssit terävöittävät näköaistimusta

Hiihtolasit

Hiihtolasit murtomaahiihtoon

Murtomaahiihtoon tarkoitetut urheilulasit suojaavat lumelta, oksilta, sauvaniskuilta ja auringolta. Ne ovat hyvin samankaltaiset kuin pyöräilylasit. Suosittelemme valitsemaan urheilukehykset vaihdettavilla linsseillä, jotta voit vaihtaa erivärisiin linsseihin aina sään mukaan.

Ota myös huomioon, että hiihtolasien tulisi istua hyvin kasvoille, jotteivät ne lähde omille teilleen ladulla kiitäessäsi. Monien merkkien mallistoista löytyy erikokoisia kehyksiä, jotka sopivat niin naisille, miehille kuin lapsille. Kuperat linssit ovat hyvä valinta, sillä ne laajentavat näkökenttää.

Hiihtäessäsi altistut jopa 50 prosenttia suuremmalle määrälle auringon UV-säteilyä kuin muulloin. Silmävaurioiden välttämiseksi on tärkeää käyttää oikeanvärisiä linssejä. Kaikissa Synsam Sports -urheilulaseissa on lisäksi UV-suoja.

Vinkki! Jos haluat välttää linssien huurtumisen, älä nosta laseja otsallesi taukoa pitäessäsi, sillä kehykset pingottuvat ja voivat mennä rikki. Työnnä lasit sen sijaan nenäsi päälle, jotta ilma pääsee kiertämään.

>Täällä voit tutustua murtomaahiihtoon soveltuviin urheilulaseihimme.

(lue lisää kuvan alta)

Lumilautailulasit

Kun lumilautailet tai laskettelet, voit käyttää joko urheilulaseja tai laskettelulaseja, joissa on suuremmat linssit ja jotka asetetaan kypärän päälle tiukan hihnan avulla. Laskettelulasien alla voit käyttää tavallisia silmälaseja, kun valitset niin sanotun OTG-mallin.

Laskettelulasit ovat paras valinta, jos lumilautailet tai laskettelet useamman viikon vuodessa tai harrastat lajia äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Laadukkailla linsseillä varustetut urheilulasit toimivat kuitenkin myös hyvin, etenkin jos et lumilautaile kovin usein. Voit myös käyttää niitä harrastaessasi muita urheilulajeja.

Kannattaa valita laskettelulasit, jotka mahdollistavat riittävän laajan näkökentän, sillä vauhti voi kiihtyä rinteissä huimaksi. Kun näkökenttä on laaja, voit suunnitella laskuasi paremmin, välttää vaaroja sekä nauttia maisemasta. Linssejä on saatavilla eri väreissä, esimerkiksi oranssin, vaaleanpunaisen tai sinisen värisinä. Lue alta, minkä väriset linssit sopivat parhaiten mihinkin olosuhteisiin.

Jos etsit täysin huurtumattomia laskettelulaseja, sellaisia voi olla vaikea löytää. Voit ehkäistä lasien huurtumista puhdistamalla ne huolellisesti ja käyttämällä huurteenestoainetta.

> Täällä voit tutustua hiihto- ja laskettelulaseihimme, jotka sopivat erinomaisesti lumilautailuun.

laskettelulasit

Laskettelulasit

Jos harrastat laskettelua, on hyvä investoida siihen tarkoitettuihin laskettelu- tai urheilulaseihin. Laskettelulasit ovat tavallista suuremmat ja suojaavat paremmin nopeassa vauhdissa ja kylmässä ilmastossa. Linssejä on saatavilla eri väreissä erilaisia sää- ja valaistusolosuhteita varten. Tutustu värioppaaseemme alla.

Jos et laskettele kovin usein etkä erityisen kylmissä paikoissa, voit käyttää hiihtämiseen tarkoitettuja urheilulaseja, jotka soveltuvat myös pyöräilyyn ja juoksuun. Kaikissa Synsamin hiihtolaseissa on sisäänrakennettu UV-suoja, jotta vältyt auringonsäteiden haitoilta.

Voit saada hiihtolaseihin myös linssit omilla voimakkuuksillasi. Piipahda myymälässämme, niin kerromme sinulle lisää.

Vinkki! Huurtuvatko lasisi? Anna niiden tuulettua aina taukoa pitäessäsi ja kokeile myös huurteenestoainetta. Lue myös muut optikon vinkit!

> Täällä voit tutustua urheilulaseihimme, jotka soveltuvat erityisesti lasketteluun.

Linssien eri värit

Linssejä on saatavilla eri väreissä! Hiihto- ja laskettelulaseissa tavallisimpia värejä ovat punainen, oranssi, keltainen ja vaaleanpunainen. Niiden väriset linssit soveltuvat useimpiin olosuhteisiin. Lue lisää, minkä väriset linssit urheilulaseihin kannattaa valita ja miksi.

Oranssit linssit
 1. RIGEL Red Orange mirror Champ C40 7219
  RIGEL
  Red Orange mirror Champ C40 7219
  110 €
 2. Bliz Spark Orange Black
  Bliz Spark
  Orange Black
  61,40 €
  Online only
 3. Rudy Project Spinshield MLS RED SP723846-0011 MANDARIN FADE
  Rudy Project Spinshield
  MLS RED SP723846-0011 MANDARIN FADE
  149,40 €
 4. Oakley - Jawbreaker Extra linssit PRIZM TRAIL
  Oakley - Jawbreaker
  Extra linssit PRIZM TRAIL
  69,20 €

Oranssit linssit: Oranssit linssit toimivat hyvin paitsi kirkkaassa valossa myös heikossa näkyvyydessä. Ne himmentävät valoa ja tarjoavat samalla monia samoja ominaisuuksia kuin keltaiset linssit.

 

Siniset linssit
 1. Bliz Charge OTG Brown w Blue Multi Matt Dark Blue
  Bliz Charge OTG
  Brown w Blue Multi Matt Dark Blue
  86 €
  Online only
 2. Rudy Project Rydon Blue Navy Matte Polar 3FX HDR MLS BLU SP536547-000
  Rudy Project Rydon
  Blue Navy Matte Polar 3FX HDR MLS BLU SP536547-000
  196,80 €
 3. Bliz Matrix Smoke w blue multi Shiny White
  Bliz Matrix
  Smoke w blue multi Shiny White
  62 €
 4. Oakley Sutro Lite Sweep Prizm Sapphire OO9465-05
  Oakley Sutro Lite Sweep
  Prizm Sapphire OO9465-05
  159 €
  Online only

Siniset linssit: Läpivärjättyjä sinisiä linssejä tulee välttää, sillä ne päästävät läpi silmille haitallista säteilyä.

Siniset peililinssit: Siniset peililinssit heijastavat sinistä valoa, ja kun niissä on lisäksi kontrastia parantava ominaisuus, ympäristö näyttäytyy monen mielestä tarkempana ja miellyttävämpänä.

Ruskeat linssit
 1. SPEKTRUM SYLARNA OTG BIO ESSENTIAL MESA ROSE
  SPEKTRUM SYLARNA OTG
  BIO ESSENTIAL MESA ROSE
  187,90 €
  Online only
 2. Bliz Spark Brown w Red Multi White
  Bliz Spark
  Brown w Red Multi White
  77,80 €
  Online only
 3. Sports Essential Kontrasti Meripihka tai Ruskea SPE1 C2 Padel
  Sports Essential
  Kontrasti Meripihka tai Ruskea SPE1 C2 Padel
  30 €

Ruskeat linssit: Ruskeilla linsseillä on sama vaikutus kuin keltaisilla linsseillä. Ne ovat kuitenkin hieman tummemmat ja himmentävät auringonvaloa siksi tehokkaammin. Moni suosii ruskeita linssejä, koska ne terävöittävät kontrasteja ja tekevät värimaailmasta miellyttävän lämpimän.

 

Harmaat linssit
 1. Oakley Clifden Prizm Black Polarized OO9440-0956
  Oakley Clifden
  Prizm Black Polarized OO9440-0956
  219 €
  Online only
 2. Rudy Project Rydon Rydon Matte Black Smoke Black SP531006-SH10
  Rudy Project Rydon
  Rydon Matte Black Smoke Black SP531006-SH10
  141,70 €
 3. Bliz Floz Brown w Silver mirror Black
  Bliz Floz
  Brown w Silver mirror Black
  107,80 €
  Online only
 4. Oakley Flak 2.0 XL Prizm Black Polarized OO9188-F859
  Oakley Flak 2.0 XL
  Prizm Black Polarized OO9188-F859
  195 €
  Online only
 5. Oakley Frogskins OO9013-C455
  Oakley Frogskins
  OO9013-C455
  93,70 €
  Online only

Harmaat linssit: Monen mielestä harmaat linssit ovat paras valinta silloin, kun aurinko paistaa korkealta. Ne pitävät värimaailman neutraalina ja kontrastit luonnollisina.

Jotta löytäisit sinulle parhaiten sopivat linssit, tule käymään lähimmässä myymälässämme. Meiltä saat aina asiantuntijan apua.

Keltaiset linssit
 1. Bliz Flow Brown w Gold Multi Matt Black
  Bliz Flow
  Brown w Gold Multi Matt Black
  102,40 €
  Online only
 2. Rudy Project - Rydon Extra linssit Yellow
  Rudy Project - Rydon
  Extra linssit Yellow
  29,60 €
 3. Sports Essential Kontrasti Keltainen SPE1 C17 Padel
  Sports Essential
  Kontrasti Keltainen SPE1 C17 Padel
  30 €
 4. Adidas Sport Brown SP0030 02E
  Adidas Sport
  Brown SP0030 02E
  242,60 €

Keltaiset linssit: Pilvisellä säällä, sumussa ja heikossa näkyvyydessä keltaiset linssit auttavat näkemään paremmin ja voimistavat kontrasteja. Siksi ne sopivat erinomaisesti talviurheiluun huonolla säällä.

 

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50

Polarisoidut linssit


Kun valo osuu johonkin esineeseen tai pintaan, osa valosta heijastuu. Polarisoiduissa linsseissä on suodatin, joka poistaa heijastuksia tehokkaasti. Siten näköaistimuksesta tulee tarkempi ja terävämpi, mutta on hyvä pitää mielessä, että polarisoidut linssit myös suodattavat pois tietoa esimerkiksi poistamalla jäisen pinnan synnyttämiä heijastuksia. Yleisesti polarisoidut linssit voivat kuitenkin tuoda lisää tarkkuutta laduille ja rinteisiin.