Opas: Valitse sopivat hiihtolasit


Onnistunutta hiihto- tai laskettelukokemusta varten on hyvä hankkia oikeanlaiset hiihtolasit. Millaiset lasit kannattaa valita?  Kannattaako hankkia laskettelulasit vai urheilulasit? Entä minkä väriset linssit laseissa tulisi olla? Vai kannattaisiko valita polarisoidut hiihtolasit? Tämä opas auttaa sinua valitsemaan sopivat hiihtolasit.

Urheilulasit talviurheiluun

Synsamilta löydät suuren valikoiman hiihtolaseja murtomaahiihtoon, lasketteluun ja lumilautailuun muun muassa Oakleyn, Blizin, Rigelin, Carreran, Rudy Projectin ja Sports Essentialin kaltaisilta merkeiltä. Hankit ne kätevästi verkkokaupastamme – aina nopealla ja maksuttomalla toimituksella!

Hiihtolasit vahvuuksilla

Jos sinulla on jokin näkövirhe, voit saada hiihtolasit omilla voimakkuuksillasi, mikä auttaa parantamaan suorituskykyäsi sekä tekemään hiihtokokemuksesta miellyttävämmän ja turvallisemman. Meiltä saat myös moniteholinssit sekä erilaisia taittovirheitä korjaavat linssit. Piipahda lähimmässä myymälässämme, niin autamme sinua löytämään näkövirhettäsi parhaiten korjaavat hiihtolasit.

Eriväriset linssit erilaisiin sääolosuhteisiin

Oikeanlaiset hiihtolasit helpottavat ääriviivojen ja varjojen hahmottamista sekä auttavat havainnoimaan lumen rakennetta. Lisäksi ne suojaavat sääolosuhteilta, tuulelta ja ilmassa lentäviltä hiukkasilta. Moni ei ehkä osaa ajatella, että sääolosuhteilla on vaikutuksensa ja että eri olosuhteisiin tarvitaan eriväriset linssit.

•          Auringonpaiste: tummemmat linssit toimivat aurinkolasien tavoin.

•          Pilvinen sää: oranssinkeltaiset linssit luovat terävämpiä kontrasteja.

•          Kirkas valo: polarisoidut linssit terävöittävät näköaistimusta.

 1. Valitse sopivat hiihtolasit

Hiihtolasit murtomaahiihtoon

Murtomaahiihtoon tarkoitetut urheilulasit suojaavat lumelta, oksilta, sauvaniskuilta ja auringolta. Ne ovat hyvin samankaltaiset kuin pyöräilylasit. Suosittelemme valitsemaan urheilukehykset vaihdettavilla linsseillä, jotta voit vaihtaa erivärisiin linsseihin aina sään mukaan.

Ota myös huomioon, että hiihtolasien tulisi istua hyvin kasvoille, jotteivät ne lähde omille teilleen ladulla kiitäessäsi. Monien merkkien mallistoista löytyy erikokoisia kehyksiä, jotka sopivat niin naisille, miehille kuin lapsille. Kuperat linssit ovat hyvä valinta, sillä ne laajentavat näkökenttää.

Hiihtäessäsi altistut jopa 50 prosenttia suuremmalle määrälle auringon UV-säteilyä kuin muulloin. Silmävaurioiden välttämiseksi on tärkeää käyttää oikeanvärisiä linssejä. Kaikissa Synsam Sports -urheilulaseissa on lisäksi UV-suoja.

Vinkki! Jos haluat välttää linssien huurtumisen, älä nosta laseja otsallesi taukoa pitäessäsi, sillä kehykset pingottuvat ja voivat mennä rikki. Työnnä lasit sen sijaan nenäsi päälle, jotta ilma pääsee kiertämään.

>Täällä voit tutustua murtomaahiihtoon soveltuviin urheilulaseihimme.

(lue lisää kuvan alta)

Lumilautailulasit

Kun lumilautailet tai laskettelet, voit käyttää joko urheilulaseja tai laskettelulaseja, joissa on suuremmat linssit ja jotka asetetaan kypärän päälle tiukan hihnan avulla. Laskettelulasien alla voit käyttää tavallisia silmälaseja, kun valitset niin sanotun OTG-mallin.

Laskettelulasit ovat paras valinta, jos lumilautailet tai laskettelet useamman viikon vuodessa tai harrastat lajia äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Laadukkailla linsseillä varustetut urheilulasit toimivat kuitenkin myös hyvin, etenkin jos et lumilautaile kovin usein. Voit myös käyttää niitä harrastaessasi muita urheilulajeja.

Kannattaa valita laskettelulasit, jotka mahdollistavat riittävän laajan näkökentän, sillä vauhti voi kiihtyä rinteissä huimaksi. Kun näkökenttä on laaja, voit suunnitella laskuasi paremmin, välttää vaaroja sekä nauttia maisemasta. Linssejä on saatavilla eri väreissä, esimerkiksi oranssin, vaaleanpunaisen tai sinisen värisinä. Lue alta, minkä väriset linssit sopivat parhaiten mihinkin olosuhteisiin.

Jos etsit täysin huurtumattomia laskettelulaseja, sellaisia voi olla vaikea löytää. Voit ehkäistä lasien huurtumista puhdistamalla ne huolellisesti ja käyttämällä huurteenestoainetta.

> Täällä voit tutustua hiihto- ja laskettelulaseihimme, jotka sopivat erinomaisesti lumilautailuun.

 1. valitse sopivat laskettelulasit

Laskettelulasit

Jos harrastat laskettelua, on hyvä investoida siihen tarkoitettuihin laskettelu- tai urheilulaseihin. Laskettelulasit ovat tavallista suuremmat ja suojaavat paremmin nopeassa vauhdissa ja kylmässä ilmastossa. Linssejä on saatavilla eri väreissä erilaisia sää- ja valaistusolosuhteita varten. Tutustu värioppaaseemme alla.

Jos et laskettele kovin usein etkä erityisen kylmissä paikoissa, voit käyttää hiihtämiseen tarkoitettuja urheilulaseja, jotka soveltuvat myös pyöräilyyn ja juoksuun. Kaikissa Synsamin hiihtolaseissa on sisäänrakennettu UV-suoja, jotta vältyt auringonsäteiden haitoilta.

Voit saada hiihtolaseihin myös linssit omilla voimakkuuksillasi. Piipahda myymälässämme, niin kerromme sinulle lisää.

Vinkki! Huurtuvatko lasisi? Anna niiden tuulettua aina taukoa pitäessäsi ja kokeile myös huurteenestoainetta. Lue myös muut optikon vinkit!

> Täällä voit tutustua urheilulaseihimme, jotka soveltuvat erityisesti lasketteluun.

Linssien eri värit

Linssejä on saatavilla eri väreissä! Hiihto- ja laskettelulaseissa tavallisimpia värejä ovat punainen, oranssi, keltainen ja vaaleanpunainen. Niiden väriset linssit soveltuvat useimpiin olosuhteisiin. Lue lisää, minkä väriset linssit urheilulaseihin kannattaa valita ja miksi.

Oranssit linssit
 1. RIGEL Red Orange mirror Champ C40 7219
  RIGEL
  Red Orange mirror Champ C40 7219
  110 €

Oranssit linssit: Oranssit linssit toimivat hyvin paitsi kirkkaassa valossa myös heikossa näkyvyydessä. Ne himmentävät valoa ja tarjoavat samalla monia samoja ominaisuuksia kuin keltaiset linssit.

 

Siniset linssit
 1. Oakley Flight Deck Xm Prizm Snow Sapphire Iridium OO7064-41
  Oakley Flight Deck Xm
  Prizm Snow Sapphire Iridium OO7064-41
  189 €

Siniset linssit: Läpivärjättyjä sinisiä linssejä tulee välttää, sillä ne päästävät läpi silmille haitallista säteilyä.

Siniset peililinssit: Siniset peililinssit heijastavat sinistä valoa, ja kun niissä on lisäksi kontrastia parantava ominaisuus, ympäristö näyttäytyy monen mielestä tarkempana ja miellyttävämpänä.

Ruskeat linssit
 1. Oakley Flight Deck Prizm Snow Rose OO7050-03
  Oakley Flight Deck
  Prizm Snow Rose OO7050-03
  1 462 €
 2. Sports Essential Kontrasti Meripihka tai Ruskea SPE1 C2 Padel
  Sports Essential
  Kontrasti Meripihka tai Ruskea SPE1 C2 Padel
  30 €

Ruskeat linssit: Ruskeilla linsseillä on sama vaikutus kuin keltaisilla linsseillä. Ne ovat kuitenkin hieman tummemmat ja himmentävät auringonvaloa siksi tehokkaammin. Moni suosii ruskeita linssejä, koska ne terävöittävät kontrasteja ja tekevät värimaailmasta miellyttävän lämpimän.

 

Harmaat linssit
 1. Oakley Frogskins OO9013-C455
  Oakley Frogskins
  OO9013-C455
  95,61 €
  Online only
 2. Rudy Project Rydon Rydon Matte Black Smoke Black SP531006-SH10
  Rudy Project Rydon
  Rydon Matte Black Smoke Black SP531006-SH10
  115 €

Harmaat linssit: Monen mielestä harmaat linssit ovat paras valinta silloin, kun aurinko paistaa korkealta. Ne pitävät värimaailman neutraalina ja kontrastit luonnollisina.

Jotta löytäisit sinulle parhaiten sopivat linssit, tule käymään lähimmässä myymälässämme. Meiltä saat aina asiantuntijan apua.

Keltaiset linssit
 1. Rudy Project - Rydon Extra linssit Yellow
  Rudy Project - Rydon
  Extra linssit Yellow
  40,50 €

Keltaiset linssit: Pilvisellä säällä, sumussa ja heikossa näkyvyydessä keltaiset linssit auttavat näkemään paremmin ja voimistavat kontrasteja. Siksi ne sopivat erinomaisesti talviurheiluun huonolla säällä.

 

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50

Polarisoidut linssit


Kun valo osuu johonkin esineeseen tai pintaan, osa valosta heijastuu. Polarisoiduissa linsseissä on suodatin, joka poistaa heijastuksia tehokkaasti. Siten näköaistimuksesta tulee tarkempi ja terävämpi, mutta on hyvä pitää mielessä, että polarisoidut linssit myös suodattavat pois tietoa esimerkiksi poistamalla jäisen pinnan synnyttämiä heijastuksia. Yleisesti polarisoidut linssit voivat kuitenkin tuoda lisää tarkkuutta laduille ja rinteisiin.

Väriä vaihtavat fotokromaattiset linssit


Fotokromaattiset linssit vaihtavat väriä valaistusolosuhteiden mukaan. Ne sisältävät kiteitä, jotka reagoivat UV-säteilyyn ja tummentuvat kirkkaassa valossa, jotta näkisit hyvin sääolosuhteista riippumatta. Joissain tapauksissa ne voivat tuntua tummilta, jos esimerkiksi aurinko menee pilveen. Fotokromaattisia linssejä kutsutaan myös Transitions-linsseiksi, ja ne soveltuvat täydellisesti hiihtolajeihin.