Ostoskori on tyhjä!
hiihtolasiopas

Opas: Näin valitset sopivat hiihto- ja laskettelulasit

Onnistunutta hiihto-, laskettelu- tai lumilautailukokemusta varten on hyvä hankkia oikeanlaiset lasit. Millaiset lasit kannattaa valita? Kannattaako hankkia laskettelulasit vai urheilulasit? Entä minkä väriset linssit laseissa tulisi olla? Vai kannattaisiko valita polarisoidut hiihtolasit? Tämä opas auttaa sinua valitsemaan sopivat lasit talviurheiluun.

Urheilulasit talviurheiluun

Synsamilta löydät suuren valikoiman hiihtolaseja murtomaahiihtoon, lasketteluun ja lumilautailuun muun muassa Oakleyn, Blizin, Rigelin, Carreran, Rudy Projectin ja Sports Essentialin kaltaisilta merkeiltä. Hankit ne kätevästi verkkokaupastamme – aina nopealla ja maksuttomalla toimituksella!

Hiihto- ja laskettelulasit vahvuuksilla

Jos käytät arjessa silmälaseja tai piilolinssejä, voit hankkia hiihto-ja laskettelulasit omilla vahvuuksillasi, mikä auttaa parantamaan suorituskykyäsi sekä tekemään hiihtokokemuksesta miellyttävämmän ja turvallisemman. Meiltä saat myös moniteholinssit sekä erilaisia taittovirheitä korjaavat linssit. Piipahda lähimmässä myymälässämme, niin autamme sinua löytämään näkövirhettäsi parhaiten korjaavat hiihto- ja laskettelulasit.

Eriväriset linssit erilaisiin sääolosuhteisiin

Oikeanlaiset hiihto-ja laskettelulasit helpottavat ääriviivojen ja varjojen hahmottamista sekä auttavat havainnoimaan lumen rakennetta. Lisäksi ne suojaavat sääolosuhteilta, tuulelta ja ilmassa lentäviltä hiukkasilta. Moni ei ehkä osaa ajatella, että sääolosuhteet vaikuttavat asiaan ja että eri olosuhteisiin tarvitaan eriväriset linssit.

•          Auringonpaiste: tummemmat linssit toimivat aurinkolasien tavoin

•          Pilvinen sää: oranssinkeltaiset linssit luovat terävämpiä kontrasteja

•          Kirkas valo: polarisoidut linssit terävöittävät näköaistimusta

Hiihtolasit murtomaahiihtoon

Murtomaahiihtoon tarkoitetut urheilulasit suojaavat lumelta, oksilta, sauvaniskuilta ja auringolta. Ne ovat hyvin samankaltaiset kuin pyöräilylasit. Suosittelemme valitsemaan urheilukehykset vaihdettavilla linsseillä, jotta voit vaihtaa erivärisiin linsseihin aina sään mukaan.

Ota myös huomioon, että hiihtolasien tulisi istua hyvin kasvoille, jotteivät ne lähde omille teilleen ladulla kiitäessäsi. Monien merkkien mallistoista löytyy erikokoisia kehyksiä, jotka sopivat niin naisille, miehille kuin lapsille. Kuperat linssit ovat hyvä valinta, sillä ne laajentavat näkökenttää.

Hiihtäessäsi altistut jopa 50 prosenttia suuremmalle määrälle auringon UV-säteilyä kuin muulloin. Silmävaurioiden välttämiseksi on tärkeää käyttää oikeanvärisiä linssejä. Kaikissa Synsam Sports -urheilulaseissa on lisäksi UV-suoja.

Vinkki! Jos haluat välttää linssien huurtumisen, älä nosta laseja otsallesi taukoa pitäessäsi, sillä kehykset pingottuvat ja voivat mennä rikki. Työnnä lasit sen sijaan nenäsi päälle, jotta ilma pääsee kiertämään.

>Täällä voit tutustua murtomaahiihtoon soveltuviin urheilulaseihimme.

Lumilautailulasit

Kun lumilautailet tai laskettelet, voit käyttää joko urheilulaseja tai laskettelulaseja, joissa on suuremmat linssit ja jotka asetetaan kypärän päälle tiukan hihnan avulla. Laskettelulasien alla voit käyttää tavallisia silmälaseja, kun valitset niin sanotun OTG-mallin.

Laskettelulasit ovat paras valinta, jos lumilautailet tai laskettelet useamman viikon vuodessa tai harrastat lajia äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Laadukkailla linsseillä varustetut urheilulasit toimivat kuitenkin myös hyvin, etenkin jos et lumilautaile kovin usein. Voit myös käyttää niitä harrastaessasi muita urheilulajeja.

Kannattaa valita laskettelulasit, jotka mahdollistavat riittävän laajan näkökentän, sillä vauhti voi kiihtyä rinteissä huimaksi. Kun näkökenttä on laaja, voit suunnitella laskuasi paremmin, välttää vaaroja sekä nauttia maisemasta. Linssejä on saatavilla eri väreissä, esimerkiksi oranssin, vaaleanpunaisen tai sinisen värisinä. Lue alta, minkä väriset linssit sopivat parhaiten mihinkin olosuhteisiin.

Jos etsit täysin huurtumattomia laskettelulaseja, sellaisia voi olla vaikea löytää. Voit ehkäistä lasien huurtumista puhdistamalla ne huolellisesti ja käyttämällä huurteenestoainetta.

Täällä voit tutustua hiihto- ja laskettelulaseihimme, jotka sopivat erinomaisesti lumilautailuun.

laskettelija

Laskettelulasit

Jos harrastat laskettelua, on hyvä investoida siihen tarkoitettuihin laskettelu- tai urheilulaseihin. Laskettelulasit ovat tavallista suuremmat ja suojaavat paremmin nopeassa vauhdissa ja kylmässä ilmastossa. Linssejä on saatavilla eri väreissä erilaisia sää- ja valaistusolosuhteita varten. Tutustu värioppaaseemme alla.

Jos et laskettele kovin usein etkä erityisen kylmissä paikoissa, voit käyttää hiihtämiseen tarkoitettuja urheilulaseja, jotka soveltuvat myös pyöräilyyn ja juoksuun. Kaikissa Synsamin hiihtolaseissa on sisäänrakennettu UV-suoja, jotta vältyt auringonsäteiden haitoilta.

Voit saada hiihtolaseihin myös linssit omilla voimakkuuksillasi. Piipahda myymälässämme, niin kerromme sinulle lisää.

Vinkki! Huurtuvatko lasisi? Anna niiden tuulettua aina taukoa pitäessäsi ja kokeile myös huurteenestoainetta. Lue myös muut optikon vinkit!

Täällä voit tutustua laskettelulaseihimme.

Linssien värit

Linssejä on saatavilla eri väreissä! Hiihto- ja laskettelulaseissa tavallisimpia värejä ovat punainen, oranssi, keltainen ja vaaleanpunainen. Niiden väriset linssit soveltuvat useimpiin olosuhteisiin. Lue lisää, minkä väriset linssit urheilulaseihin kannattaa valita ja miksi.