USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ URHEILULASEISTA


Onko biljardinpelaajille ja pistooliampujille todella olemassa omat urheilulasit? Kuinka puhdistan pyöräilylasini naarmuttamatta niiden linssejä? Mikään kysymys ei ole turha tai väärä! Me Synsam Sportsilla haluamme auttaa sinua, ja jaamme mielellämme asiantuntemustamme. Täältä löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin:

Mitä eroa on lisälinsseillä ja urheilulaseilla, joissa on vahvuudet?

Vastaus: Urheilulaseille, joissa on vahvuudet, on monia vaihtoehtoja. Voit hankkia lasit suoraan omilla vahvuuksillasi, jolloin linssit on hiottu tarpeidesi mukaisesti (yksitehot, lukuluukulliset tai monitehot). Urheilulaseihin saa myös lisälinssejä eli vahvuuksiesi mukaan hiotun lisäosan, joka kiinnitetään urheilulaseihin. Jos käytät lisälinssejä, voit käyttää urheilulasejasi myös piilolinssien kanssa tai kokonaan ilman vahvuuksia poistamalla vain lisälinssit.

Lisälinssit hiotaan pieneen muovi- tai metallikehyksiseen adapteriin, joka kiinnitetään tähän tarkoitukseen valmistettujen, kaarevien urheilulasien sisäpuolelle. Lisälinssejä ei siis voi kiinnittää mihin tahansa urheilulaseihin, joita ei ole tehty lisälinssejä varten. Lisälinsseillä voidaan korjata myös suuria vahvuuksia. Lisäksi saatavilla on urheilumoniteholinssejä.

Mitä eroa on sinisillä linsseillä ja sinisillä peililaseilla? Onko totta, että silmälasien siniset linssit ovat haitalliset silmille?

Vastaus: Sinisillä linsseillä ja sinisillä peililaseilla on suuri ero. Siniset linssit päästävät läpi sinistä valoa, joka on silmälääkäreiden, optikoiden ja tutkijoiden mukaan haitallista. Verkkokalvoille aiheutuvia vahinkoja ei ole vielä tutkittu perusteellisesti, mutta on hyvin selvää, että sininen valo ei ole hyväksi silmille. Tästä syystä suosittelemme sinisten linssien välttämistä. Monet nykypäivän urheilulasit voi kuitenkin hankkia sinisillä peililaseilla. Tällöin peruslasin väri ei ole sininen vaan useimmiten ruskea, vihreä, oranssi tai harmaa – eli sama väri kuin useimmissa aurinkolaseissa. Nämä ovat sellaisia värejä, joiden tiedetään varmasti suojaavan silmiä.

Vinkki: Katso silmälaseja takaapäin. Jos linssit ovat siniset, valitse toiset lasit. Jos väri on ruskea, harmaa tai oranssi, voit olla rauhassa. Jotkin harmaan sävyt ovat lähes sinisiä, joten näytä lasejasi optikolle, jotta voit olla täysin varma asiasta.

Mikä on paras tapa puhdistaa ja säilyttää urheilulaseja?

Vastaus: Tässä on muutamia hyviä hoitovinkkejä urheilulaseillesi:

 • Säilytä laseja kotelossa aina, kun et käytä niitä. Näin vähennät sekä naarmujen että lasien vahingoittumisen riskiä.
 • Puhdista silmälasit säännöllisesti puhtaalla puhdistusliinalla. Oletko hikoillut paljon tai ovatko lasit päässeet todella likaisiksi? Siinä tapauksessa puhdista lasit silmälaseille tarkoitetulla puhdistusaineella, miedolla tiskiaineella tai ikkunanpesuaineella. Vältä tavallisen saippuan käyttöä, sillä saippuassa on usein rasvaa, josta jää linsseihin rasvainen kalvo.
 • Pue ja riisu silmälasit aina kaksin käsin. Näin kehysten istuvuus säilyy paremmin.
 • Voit estää laseja naarmuuntumasta tällä helpolla keinolla: älä koskaan laske laseja linssit alaspäin esimerkiksi pöydän päälle.
 • Muista, että hiuslakka ja muut vahvat aineet voivat värjätä tai vahingoittaa silmälasejasi.

Pelaan golfia ja viime aikoina minulla on alkanut olla vaikeuksia nähdä palloa. Mikä voisi olla avuksi?

Vastaus: Meillä on useita hyviä vaihtoehtoja golfin pelaajille, kuten kontrastia parantavat linssit ja kehykset, jotka eivät häiritse näkökenttää. Varaa aika näöntarkastukseen selvittääksesi, millaista apua tarvitset.

Voit varata ajan näöntarkastukseen täältä

Olen innokas murtomaahiihtäjä ja etsin itselleni hyviä hiihtolaseja. Näössäni ei ole vikaa, mutta silmiin osuva lumi ja tuuli kuitenkin häiritsevät. Millaiset lasit minun kannattaisi hankkia?

Vastaus: Tuuliherkille silmille paras vaihtoehto ovat kaarevat urheilulasit, sillä ne suojaavat koko silmää. Joissakin malleissa on koko kehyksen kiertävä vaahtomuovireuna, joka takaa erinomaisen tuulensuojan.

Sain juuri uuden kypärän, eivätkä nykyiset urheilulasini mahdu sen alle. Mitä suosittelette?

Vastaus: Vaihtoehtoja on monia, mutta jos kypärä on todella tiukka, niin suosittelemme litteäsankaisia metallikehyksiä, joiden sangat katkaistaan aivan korvan yläpuolelta. Näin sangat eivät osu kypärän takaosaan. Tuo kypärä myymälään ja autamme sinua löytämään sopivan ratkaisun.

Harrastan maastopyöräilyä ja minulla on vahvuuksilla olevat lasit, joiden väri muuttuu valaistuksen mukaisesti. Minusta linssit kuitenkin tummuvat liikaa, kun ajan varjoisassa metsässä. Mitä asialle voi tehdä?

Vastaus: Usein sekä aurinkolasit että fotokromaattiset silmälasit ovat liian tummat, kun siirrytään kirkkaasta auringonpaisteesta varjoisaan metsään. Silloin voi olla hyvä valita aurinkolaseihin hieman vaaleammat linssit, joiden parempi kontrasti auttaa huomaamaan kivet ja juuret helpommin.

Minulla on vaikeuksia nähdä pyörätietokoneen näyttöä, ja lisäksi en näe kunnolla kauas. Mikä tähän olisi paras ratkaisu?

Vastaus: Meiltä voit hankkia monitehourheilulasit. Jos et kuitenkaan ole tottunut moniteholinsseihin, voimme valmistaa lukuluukulliset silmälasit, jotka auttavat näkemään myös lähellä olevan pyörätietokoneen ruudun. Samoilla laseilla näet myös kauas.

Minulla on melko suuri taittovirhe, ja minun on nähtävä sukellusmaskillani sekä lähelle että kauas. Onko tähän jotain ratkaisua?

Vastaus: Voimme tehdä sekä yksi- että kaksitehoisia sukellusmaskeja, niin suurilla vahvuuksilla kuin suurilla taittovirhekorjauksillakin.

Tarvitsen hyvät aurinkolasit omilla vahvuuksillani vesillä käytettäviksi. Minun on pystyttävä myös lukemaan muun muassa merikortteja ja piirtureita. Mitä ehdotatte? Polarisoituja vai polarisoimattomia? Nyt minulla on tavalliset moniteholasit.

Vastaus: Juuri sinulle oikeanlaisten kaarevien ja polarisoitujen moniteholinssien ja -lasien valmistaminen ei ole mikään ongelma. Valinta polarisoitujen ja polarisoimattomien linssien välillä riippuu siitä, millaisia laitteita käytät: polarisoiduilla linsseillä ei välttämättä aina näe kunnolla LCD-näyttöjä, mutta nykyaikaisissa GPS-laitteissa tätä ongelmaa ei ole. Suosittelemme polarisoituja linssejä, koska ne vähentävät häikäisyä vesillä todella paljon. Voit käyttää veneen erikoislaitteita ilman laseja tai toisten lasien kanssa.

Mitkä urheilulasit sinä valitset?
 1. Bliz Smoke w blue multi Matrix Shiny White
  Bliz
  Smoke w blue multi Matrix Shiny White
  59 €
 2. Rudy Project Rydon FROZEN ASH. Im.X 2 LS BLACK SP537887-0000
  Rudy Project Rydon
  FROZEN ASH. Im.X 2 LS BLACK SP537887-0000
  225 €
 3. Oakley Radar Ev Advancer Prizm Road OO9442-0138
  Oakley Radar Ev Advancer
  Prizm Road OO9442-0138
  219 €
  Online only
 4. Adidas Sport Blue Mirror SP0002 92X
  Adidas Sport
  Blue Mirror SP0002 92X
  289 €
 1. Synsam Sports

  SYNSAM SPORTS LÖYTYY KAIKISTA LIIKKEISTÄMME

  Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

  TUTUSTU synsam sportsiin

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50
 2. Polaroid PLD 6012/N J5G OZ 3

Polarisoidut lasit


Polarisoidut aurinkolasit auttavat poistamaan valoheijastuksia. Ne soveltuvat erityisesti sellaisiin ympäristöihin, joissa heijastuu paljon valoa, kuten veden äärellä ja liikenteen joukossa. Polarisoidut aurinkolasit toimivat hyvin myös jokapäiväisessä käytössä, sillä niillä voi katsoa vaivatta kaikkia heijastavia pintoja.