Ostoskori on tyhjä!
urheilulasit vahvuuksilla

Urheilulasit vahvuuksilla – Näin valitset oikeat lasit

Polkupyörä on juuri öljytty ja vaihteet säädetty kohdalleen. Pyöräilylaseilla voit parantaa sekä kokemustasi että suoritustasi samalla, kun suojelet silmiäsi. Alla esittelemme parhaat vinkit juuri sinun lajiisi sopivien urheilulasien valintaan.

Mitkä urheilulasit kannattaa hankkia?

Pyöräilylasitmaastopyöräilylasitgolflasitpurjehduslasitkalastuslasitsalibandylasit tai juoksuaurinkolasit. Synsam Sports on urheilulasien asiantuntija ja meillä on tarjolla sadoittain eri lajeihin tarkoitettuja laseja. Kaikissa laseissamme on särkymättömät linssit, kevyet kehykset ja paras mahdollinen käyttömukavuus.

Kaikki valikoimamme urheilulasit löytyvät verkkokaupastamme. Joukossa on useita tunnettuja brändejä, kuten OakleyRudy ProjectAdidasRigel ja Bliz. Tavoitteenamme on, että jokainen käyttäjä voi tehdä mahdollisimman yksilöllisen ja persoonallisen valinnan, jopa silloin, kun kyse on esimerkiksi monitehourheilulaseista.

Riippumatta siitä, juoksetko varjoisissa metsissä vai pidätkö pyöräilystä aurinkoisilla maanteillä, hyvistä urheilulaseista on monenlaista hyötyä.

– Noin puolet suomalaisista tarvitsee jonkinlaista näönkorjausta, ja suurin osa meistä käyttää silmälaseja. Monet suomalaiset harrastavat urheilua tavallisissa silmälaseissaan, koska he eivät tiedä, että vaihtoehtojakin on tarjolla, sanoo Synsam Sportsin asiantuntija Jani Nyman.

– Jos et näe kunnolla silloin kun urheilet, niin silloin myös väsymys iskee nopeammin. Hyvät urheilulasit oikeilla vahvuuksilla vähentävät häiriötekijöitä, mikä puolestaan parantaa koko urheilusuoritusta.

Polarisoidut linssit urheilulaseissa

Polarisoidut linssit ovat tavallista tummemmat, ja niissä on kalvo, joka poistaa vaakapinnoilta, esimerkiksi vedenpinnasta, tulevia heijastuksia. Siksi polarisoidut linssit sopivat hyvin esimerkiksi purjehtimiseen ja moniin vesiurheilulajeihin. Myös kalastuslasit ovat usein paremmat polarisoituina.

– Kalastaessa se tarkoittaa, että näet lohen vedenpinnan alla. Tavallisilla laseilla tai aurinkolaseilla se ei välttämättä näy, koska näet vain heijastuksen vedenpinnasta, Nyman selittää.

Kalastuslasit voi hankkia myös omilla vahvuuksilla, ja lisäksi niihin voidaan laittaa fotokromaattiset linssit, jotka tummuvat auringonvalossa aurinkolaseiksi ja vaalenevat sisätiloissa.

Valitse urheilulaseihin kaarevat linssit

Jani Nyman suosittelee urheilulaseihin kaarevia linssejä, jotta silmät peittyvät kunnolla. Tämä suojaa silmiä tehokkaasti paitsi UV-säteilyltä myös tuulelta, vesiroiskeilta, hiekalta, oksilta ja muilta asioilta, joita saattaa tulla yllättäen vastaan ulkoillessa tai pyöräretkellä.

Synsamin urheilulaseissa on kaarevat linssit, jotka ovat optisesti kompensoidut eli ne eivät vääristä näköä. Linssien kaarevuutta voidaan kompensoida muuttamalla linssin paksuutta.

– Se tarkoittaa, että esimerkiksi golfpallo on lyödessäsi juuri siinä kohdassa, jossa ajatteletkin sen olevan – ei senttiäkään sivussa. Pyöräilylaseissa se puolestaan tarkoittaa, että pyörän rengas on juuri siellä missä näet sen, mikä on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi ryhmässä pyöräillessä, Nyman sanoo.

Monitehourheilulasit

Jos käytät tavallisia silmälaseja joka päivä, etkä halua, että ne rikkoutuvat tai katoavat urheillessasi, niin voit hankkia urheilulasit omilla vahvuuksillasi. Voimme muokata urheilulasisi juuri sinun tarpeidesi mukaisiksi eli niihin voidaan laittaa esimerkiksi moniteholinssit. Näin voit sekä harrastaa urheilua, että nähdä hyvin yhtä aikaa.

Hyvät urheilulasit voivat myös auttaa parantamaan suoritusta.

– Aivot tarvitsevat paljon energiaa, ja ne ovat myös se osa ihmisestä, jossa näkeminen todella tapahtuu. Näkeminen työllistää suuren osan aivoista, joten on tärkeää poistaa kaikki turhat häiriötekijät, kuten ylimääräiset heijastukset, sillä muuten energiaa menee hukkaan, Nyman selittää.

Valitse istuvat urheilulasit

Kun valitset urheilulaseja, niin niitä kannattaa sovittaa, jotta ne istuvat hyvin sekä nenälle että korvien taakse. Kun käyttää laseja esimerkiksi golfatessa tai pitkällä juoksulenkillä, niin ne ovat päässä pitkiä aikoja.

– Jos aikoo käyttää urheilulaseja monta tuntia kerrallaan, ei kannata valita laseja, jotka aiheuttavat kipua, Nyman painottaa.

– Ota huomioon myös, että ilman on hyvä päästä kiertämään lasien takana. Silloin linssit eivät mene huuruun, kun tulee kuuma, hän jatkaa.

Minkä väriset linssit tarvitset?

Urheilulasien linsseille on monia värivaihtoehtoja kuten ruskea, keltainen, punainen ja vaaleanpunainen. Jokainen niistä tarjoaa erilaisen kokemuksen, ja on melko tavallista omistaa useammat linssit, joita voi vaihdella tarpeen mukaan. Keltaiset lasit ovat parhaat pilviselle säälle, kun taas oranssit ja ruskeat sopivat paremmin aurinkoisiin olosuhteisiin. Värit eivät ainoastaan suojele silmiä haitallisilta auringonsäteiltä, vaan ne voivat myös parantaa kontrastia ja tehdä esimerkiksi pyöräilykokemuksesta metsässä tai maantiellä miellyttävämmän.

Tule käymään liikkeessämme, niin kerromme sinulle lisää. Voit sovittaa erilaisia laseja löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon!

Tutustu täältä koko urheilulasivalikoimaamme

synsam sport

Synsam Sport löytyy kaikista myymälöistämme

Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.