Lapsen näöntarkastus


Meillä Synsamilla optikot tekevät lapsille mukautettuja näöntarkastuksia yli 8-vuotiaille lapsille. Mutta miten lapsille suunnattu näöntarkastus etenee?

 1. Lapsen näöntarkastus

Näin Synsamilla tehdään lapsen näöntarkastus:

 

1. Esitutkimukset

Lapsen näöntarkastus aloitetaan esinäöntutkimuksella, jotta lapsen mahdollisesta taittovirheestä saadaan summittainen arvio. Lapsi katsoo laitteeseen, joka mittaa silmän mukautumista ja analysoi, miten valo taittuu silmässä.

2. Keskustelu optikon kanssa

Tämän jälkeen lapsi pääsee tapaamaan optikkoa tutkimushuoneeseen. Siellä keskustellaan lapsen ja vanhempien kanssa muun muassa lapsen terveydestä ja harrastuksista, sillä myös harrastuksilla on merkitystä lapsen näkemisen tarpeisiin. Keskustelun aikana optikon on myös mahdollista selvittää, jos perheessä on silmäsairauksia tai jos lapsella itsellään on jotain ajatuksia omasta näkökyvystään tai silmiin liittyvistä ongelmista.

3. Lapsen näöntarkastus kestää noin 30 minuuttia

Ennen varsinaista näöntarkastusta optikko tekee muutamia testejä. Yhdessä testissä esimerkiksi selvitetään mahdollinen karsastus ja toisessa näkökentän laajuus eli se, kuinka laajasti lapsi näkee ympärilleen.

Kun itse silmä on tutkittu, optikko tarkastaa lapsen näkökyvyn eli lähi- ja kaukonäön. Tarkastuksessa tutkitaan, kuinka hyvin lapsi näkee ilman silmälaseja ja silmälasien kanssa, ja mitataan myös lapsen silmien välinen etäisyys. Lapsi istuu tuolissa, katsoo optikon mittauslaitteen läpi ja kertoo, miten hyvin hän erottaa hänelle näytettävät kirjaimet ja merkit. Tällä tavalla tarkastetaan, onko lapsella taittovirheitä ja kuinka hyvin hän näkee lähelle ja kauas. Erilaiset välineet auttavat optikkoa selvittämään, minkä vahvuiset silmälasit tai piilolinssit lapsi tarvitsee nähdäkseen hyvin.

4. Optikko tilaa lapselle Samalla viivalla -urheilulasit

Kun tutkimus on suoritettu, voimme tilata lapselle Samalla viivalla -urheilulasit vahvuuksilla. Jos lapselle halutaan hankkia myös silmälasit, niin sopivien kehyksien kokeilemiseen saa apua myymälän asiantuntevalta henkilökunnalta.

5. Lasien noutaminen, kokeilu ja hienosäätö

Lapsen valmiista silmälaseista ilmoitetaan vanhemmille viestillä, jonka jälkeen lasit voi noutaa myymälästä yhdessä lapsen kanssa. Myymälässä laseja kokeillaan ja säädetään niin, että ne istuvat hyvin lapsen nenälle ja korvien taakse eivätkä paina mistään.

 

 1. ilmainen näöntarkastus lapselle

  Ilmainen näöntarkastus

  8–12-vuotiaille lapsille

   

  Jos epäilet, että lapsellasi on huono näko, niin varaa täältä aika näöntarkastukseen tai ota yhteyttä lähimpään myymäläämme. 

  VARAA AIKA

 1. piilolinssit lapselle

  Kummat kannattaa valita lapselle: piilolinssit vai silmälasit?

  Jos sinusta tuntuu, että lapsesi on tarpeeksi kypsä käsittelemään piilolinssejä ja ne sopivat lapsellesi hyvin, niin voimme suositella juuri sinun lapsellesi sopivia piilareita.

  LUE LISÄÄ LASTEN PIILOLINSSEISTÄ

 1. lasten silmälasit

  Katso lasten silmälasivalikoima

   

  Löydät meiltä huippumerkit, kuten Ray-Ban, Puma ja Ai Young.

  SILMÄLASIT LAPSILLE