Lapsen näöntarkastus

Lapsen näöntarkastus

Meillä Synsamilla optikot tekevät mukautettuja näöntarkastuksia yli 8-vuotiaille lapsille. Mutta miten lapsille suunnattu näöntarkastus etenee?

Näin Synsamilla tehdään lapsen näöntarkastus:

1. Esitutkimukset

Lapsen näöntarkastus aloitetaan esinäöntutkimuksella, jotta lapsen mahdollisesta taittovirheestä saadaan summittainen arvio. Lapsi katsoo laitteeseen, joka mittaa silmän mukautumista ja analysoi, miten valo taittuu silmässä.

2. Keskustelu optikon kanssa

Tämän jälkeen lapsi pääsee tapaamaan optikkoa tutkimushuoneeseen. Siellä keskustellaan lapsen ja vanhempien kanssa muun muassa lapsen terveydestä ja harrastuksista, sillä myös harrastuksilla on merkitystä lapsen näkemisen tarpeisiin. Keskustelun aikana optikon on myös mahdollista selvittää, jos perheessä on silmäsairauksia tai jos lapsella itsellään on jotain ajatuksia omasta näkökyvystään tai silmiin liittyvistä ongelmista.

3. Lapsen näöntarkastus kestää noin 30 minuuttia

Ennen varsinaista näöntarkastusta optikko tekee muutamia testejä. Yhdessä testissä esimerkiksi selvitetään mahdollinen karsastus ja toisessa näkökentän laajuus eli se, kuinka laajasti lapsi näkee ympärilleen. Kun itse silmä on tutkittu, optikko tarkastaa lapsen näkökyvyn eli lähi- ja kaukonäön. Tarkastuksessa tutkitaan, kuinka hyvin lapsi näkee ilman silmälaseja ja silmälasien kanssa, ja mitataan myös lapsen silmien välinen etäisyys. Lapsi istuu tuolissa, katsoo optikon mittauslaitteen läpi ja kertoo, miten hyvin hän erottaa hänelle näytettävät kirjaimet ja merkit. Tällä tavalla tarkastetaan, onko lapsella taittovirheitä ja kuinka hyvin hän näkee lähelle ja kauas. Erilaiset välineet auttavat optikkoa selvittämään, minkä vahvuiset silmälasit tai piilolinssit lapsi tarvitsee nähdäkseen hyvin.

4. Optikko tilaa lapselle Samalla viivalla -urheilulasit

Kun tutkimus on suoritettu, voimme tilata lapselle Samalla viivalla -urheilulasit vahvuuksilla. Jos lapselle halutaan hankkia myös silmälasit, niin sopivien kehyksien kokeilemiseen saa apua myymälän asiantuntevalta henkilökunnalta.

5. Lasien noutaminen, kokeilu ja hienosäätö

Lapsen valmiista silmälaseista ilmoitetaan vanhemmille viestillä, jonka jälkeen lasit voi noutaa myymälästä yhdessä lapsen kanssa. Myymälässä laseja kokeillaan ja säädetään niin, että ne istuvat hyvin lapsen nenälle ja korvien taakse eivätkä paina mistään.

Varaa näöntarkastus

Ilmainen näöntarkastus

Aika tarkastaa lapsesi näkö! Varaa aika ilmaiseen näöntarkastukseen.

Varaa näöntarkastus
Lasten silmälasit pakettihintaan

Lasten silmälasit pakettihintaan

Synsamilta saat lasten silmälasit edulliseen pakettihintaan.

Lue lisää
Silmälasisopimus lapsille ja nuorille

Synsam Lifestyle -sopimus lapsille

Silmälasisopimus lapsille alk. 5 €/kk. Valitse vähintään 3 lasit sopimukseen.

Lue lisää
Piilolinssit lapselle

Piilolinssit lapselle

Milloin lapsi voi alkaa käyttää piilolinssejä?

Lue lisää