Palvelut yrityksille: työnäkö ja yrityssopimukset


Tarjoamme kaikki näkemisen palvelut yrityksille ja yritysten henkilökunnalle. Palvelut voidaan toteuttaa myös yhteistyössä yrityksenne työterveyshuollon kanssa.

SAAT MEILTÄ

  • Työnäkemiseen erikoistuneiden optikoiden suorittamat näöntutkimukset ja muut asiantuntijapalvelut
  • Silmälääkäripalvelut 
  • Erityistyölasit ja voimakkuudella olevat suojalasit sopimushintaan sopimusyrityksille
  • Näönseulontapalvelut
  • Koulutus- ja opastustilaisuudet työpaikoilla
  • Lähetteet optikolle ja työnäköoptikolle
  • Sopimusalennukset yritykselle ja henkilökunnalle henkilökohtaisista silmälaseista

TYÖNÄKÖ JA YRITYSSOPIMUKSET

Hyvä näkö on olennainen osa työkykyä ja työssä viihtymistä. Näyttöpäätetyön lisääntyminen korostaa entisestään silmien hyvinvoinnista sekä hyvästä näköergonomiasta huolehtimisen tärkeyttä.

Sopimattomat työnäkemisen olosuhteet ja näkövirheet kuormittavat työntekijää aiheuttaen niska- ja hartiakipua, päänsärkyä ja epämukavaa oloa. Korjaamattomana huono työnäkö laskee työtehoa, heikentää tuottavuutta ja lisää poissaoloja. Säännöllinen työntekijöiden näöntutkiminen on tärkeää työhyvinvoinnin ja työtehon kannalta. Synsamilla on yhteistyötyöterveyshuoltojen käytössä alla oleva A5-lähete optikolle, jolla yrityksen työntekijöitä voi lähettää optikolle näöntutkimukseen.

Täytettävä lähete optikolle (pdf)

SYNSAM- TYÖNÄKEMISEN ASIANTUNTIJA

Työnäönhuolto kuuluu yrityksen työterveyshuoltoon. Synsam-optikoilla on työterveyshuoltolain edellyttämä koulutus työnäön asiantuntijapalveluihin. Synsam-liikkeillä on siten täydet valmiudet toimia työnäönhuollossa yrityksesi yhteistyökumppanina.

Synsamin työnäönhuollon palveluihin kuuluvat sopimusedut yritykselle erityistyö- sekä suojalaseista, henkilökuntaedut yrityksen henkilökunnalle ja perheenjäsenille, kattavat työnäkemisen konsultaatiot, näönseulonnat työpaikoilla sekä työntekijöiden näöntutkimukset. Työnäköoptikot toimivat lakisääteisten näyttöpäätetyöskentelyyn liittyvien näöntarkastusten toteuttamisessa yrityksen työterveyshuollon apuna.

Korjaamattomana huono näkeminen työssä laskee työtehoa, heikentää tuottavuutta ja lisää poissaoloja.

TYÖNÄKÖ - ERITYISTYÖLASIT NÄYTTÖPÄÄTETYÖHÖN

Jos yleiskäyttöön hankitut silmälasit eivät ole sopivat näyttöpäätetyöhön, on työnantajan lain mukaan hankittava työntekijälle työhön sopivat erityistyölasit.

Erityistyölasit poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista voimakkuudeltaan, linssityypiltään ja linssien asennukseltaan. Siksi erityistyölasit eivät sovellu yleiskäyttöön. Yli 40-vuotiaitten yleisesti käyttämät lähilasit eivät ole erityistyölaseja.

Erityistyölasitutkimuksissa yhteistyötyöterveyshuoltomme käyttävät oheista A4-lähetettä näöntutkimukseen työnäköoptikolle.

Täytettävä lähete työnäkötutkimukseen (pdf)

Kaikissa Synsam liikkeissä on tarjolla ajanmukainen mallisto erityistyölasikäyttöön soveltuvia kehyksiä.

TYÖSUOJALASIT SILMIEN SUOJAAMISEEN 

Silloin kun työ saattaa aiheuttaa vaaraa silmille, on työssä käytettävä erityisiä työsuojalaseja. Suojalasit omilla voimakkuuksilla ovat tarpeen niillä henkilöillä, jotka tarvitsevat näönkorjausta. Työsuojalasien kehyksillä ja linsseillä on korkeat suojausominaisuudet. Työnantaja kustantaa voimakkuudella olevat työsuojalasit.

SOPIMUKSELLA HYVIÄ ETUJA

Ota yhteys tyonako@synsam.fi, tai puhelimitse numeroihin 010 237 3992 tai 050 593 3559 niin laitetaan yhdessä yrityksenne työnäkemiseen liittyvät asiat kuntoon, tai kun haluat kuulla lisää työnäönhuollon palveluista ja yrityssopimuksen eduista. Työnäönhuoltoon keskittäminen kannattaa.

Hyvä näkeminen lisää työtehoa ja työn iloa sekä vähentää työnantajan kustannuksia esimerkiksi sairaspoissaolojen vähenemisen muodossa.

Tutustu myös TYÖTEHOA JA TYÖN ILOA -esitteeseemme

Työnäköesite (pdf)