Ostoskori on tyhjä!
SUOJALASIT VAHVUUKSILLA

Suojalasit vahvuuksilla

Nyt voit hankkia helposti suojalasit omilla vahvuuksilla. Jos sinulla on ostolupa työnantajalta tai hankit suojalasit kotikäyttöön, tervetuloa lähimmälle Synsamille!

Suojalasit omilla vahvuuksilla

Omille vahvuuksille räätälöidyt suojalasit, eli niin sanotut optisesti hiotut suojalasit suojaavat silmiä ja takaavat tarkan näkemisen eri työetäisyyksille. Oikeanlaisilla suojalaseilla työnjälki, työteho, työturvallisuus ja työssä viihtyminen paranevat.

Optisesti hiottuja suojalaseja on saatavilla suojausluokissa EN166S ja EN166F. Synsamin valikoimasta löytyy myös EN166 kategorian 3 mukaisia nesteroiskeilta suojaavia vaihtoehtoja.
Lisätietoja saat Synsamin Työnäköpalveluista.

Teemme mielellämme näönhuoltosopimuksen yrityksenne kanssa.

Suojalasit ja lainsäädäntö

Silmiin kohdistuvia tapaturmia voidaan estää parhaiten oikeanlaisten silmiensuojainten käytöllä. Työturvallisuuslain mukaisesti työnantaja määrittelee riskien arvioinnin perusteella, millaisia suojaimia hankitaan, määrittelee suojausluokan sekä käyttötilanteet. Jos työntekijä on silmälasien käyttäjä, olisi paras vaihtoehto hankkia suojalasit omilla voimakkuuksilla.

Suojalasit ovat työturvallisuuslain mukaisia henkilösuojaimia, joten niiden on oltava EU:n henkilösuojainasetuksen mukaisia, CE-merkittyjä ja niiden on täytettävä Valtioneuvoston päätöksen mukaiset vaatimukset.

Kuinka hankin suojalasit voimakkuuksilla

Työnantajan edustaja antaa ostoluvan suojalasien hankintaan. Kun lupa on olemassa tai jos suojalasit hankitaan yksityiskäyttöön, varaa aika Synsamin optikolle.

Mitä suojalasit vahvuuksilla maksavat?

Omilla vahvuuksilla hankittavien suojalasien hinta voi vaihdella suurestikin riippuen mallista ja turvallisuusluokituksesta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sopivimpien suojalasikehysten valinnassa. Linssivalinnassa optikko puolestaan huomioi työn näkövaatimukset ja turvallisen liikkumisen.


Jos sinulla on ostolupa työnantajalta tai hankit suojalasit kotikäyttöön, voit varata ajan optikon näöntutkimukseen heti.

VARAA AIKA OPTIKOLLE

ERITYISTYÖLASIT PÄÄTETYÖHÖN

ERITYISTYÖLASIT PÄÄTETYÖHÖN

Rasittuvatko silmäsi päätetyössä ajan tasalla olevista yleislaseista huolimatta? Erityistyölasit voivat auttaa.

OLETKO TYÖNANTAJA

OLETKO TYÖNANTAJA?

Erityistyölasien hankinta Synsamilta on helppoa. Päätetyöntekijöiden tarpeisiin soveltuvat lasit parantavat työtehoa, tuottavuutta ja työhyvinvointia.

Kysymyksiä ja vastauksia suojalaseista

 

Onko työnantajani velvollinen maksamaan työssä käyttämäni suojalasit?

Kun työtehtävissä on tapaturman vaara, tulee työnantajan hankkia tarkoituksenmukaiset henkilösuojaimet. Työturvallisuuslain (738/2002 2:15 §) mukaisesti työnantaja määrittelee riskien arvioinnin perusteella, millaisia suojaimia hankitaan, määrittelee niiden suojausluokan sekä käyttötilanteet. Suojaimen tulisi tarjota riittävä näöntarkkuus työturvallisuuden varmistamiseksi. Työterveyslaitos suosittelee, että tarvittaessa suojain on varustettava optisesti korjatuilla linsseillä.

Työnantajani sanoo, että voin käyttää suojalaseja tavallisten silmälasieni päällä. Onko se ok?

Työturvallisuuslain mukaisesti työnantaja määrittelee riskien arvioinnin perusteella, millaisia suojaimia hankitaan. Työnantaja voi linjata, että suojalaseja käytetään tavallisten silmälasien päällä. Synsam suosittelee, että silmälasikäyttäjälle hankittaisiin suojalasit omilla voimakkuuksilla. Omien lasien päälle laitettavat suojalasit voivat aiheuttaa alla olevien silmälasien huurtumista, vahingoittaa niitä, huonontaa näöntarkkuutta ja lasien istuvuutta

Mistä tiedän, tarvitsenko optisesti hiotut suojalasit omilla vahvuuksilla?

Näkö on hyvä tarkastuttaa optikolla säännöllisesti. Jos käytät silmälaseja muutenkin, ovat optisesti hiotut suojalasit paras ratkaisu. Kysy lisäohjeita työnantajaltasi suojalasien hankintaan.