Ostoskori on tyhjä!
PÄÄNSÄRKY OTSASSA TAI OHIMOLLA VOI JOHTUA NÄKÖONGELMISTA

Päänsärky otsassa ja ohimolla

Kärsitkö päänsärystä ja väsymyksestä, ja onko sinulla raskas tunne päässä? Entä kuuluvatko oireisiin särky otsan läheisyydessä, silmämigreeni, kaksoiskuvat ja keskittymisvaikeudet? Särkylääkkeen ottamisen sijaan sinun kannattaa mahdollisesti harkita silmälasien hankkimista.

Päänsärky on yleinen vaiva ja voi johtua useista eri syistä. Näköongelmat ovat tavallinen päänsäryn aiheuttaja. Jos niitä ei korjata, silmät rasittuvat, josta saattaa aiheutua päänsärkyä. 

KAUKOTAITTEISUUS JA PÄÄNSÄRKY

Kaukotaitteisuus eli hyperopia tarkoittaa sitä, että katsetta on vaikea tarkentaa lähellä sijaitseviin kohteisiin. Jos kärsit tietämättäsi kaukotaitteisuudesta, päätäsi voi särkeä usein, kun olet lukenut tai ollut pitkään tietokoneen ääressä. 

MISTÄ TIETÄÄ, JOHTUUKO OTSAN PÄÄNSÄRKY NÄÖSTÄ?

– Jos päänsärky hiipii usein päivän aikana ja sijoittuu otsan alueelle, syy on melko suurella todennäköisyydellä silmien rasitus ja saatat tarvita silmälasit, sanoo Synsamin kliininen asiantuntija Håkan Broman.

Jos päänsärkyä puolestaan ilmenee heti aamulla herätessä, kun silmät ovat saaneet levätä, tai jos päänsärky sijoittuu keskelle päätä tai takaraivon alueelle, on mahdollisesti syytä hakeutua lääkäriin, hän toteaa.

NÄÖNTARKASTUS VOI AUTTAA

Kattavan näöntutkimuksen avulla optikko määrittelee tarvitsemasi silmälasit, jotka voivat poistaa päänsäryn ja sumean näön kaltaiset oireet.

– Kun taittovirhe korjataan silmälaseilla, kaikki siihen liittyvät vaivat, kuten otsan päänsärky, voivat kadota, Broman sanoo.

AURALLISEN MIGREENIN OIREET 

Monet kärsivät myös aurallisesta migreenistä, jonka oireita ovat näkökentän väreily ja joskus jopa näön sumeneminen. Oireet voivat kestää muutamasta minuutista tuntiin, ja niitä voi seurata päänsärky.

Paitsi stressi ja hormonaaliset muutokset myös esimerkiksi säävaihtelut ja unenpuute voivat laukaista aurallisen migreenin. Aurallista migreeniä pidetään vaarattomana, joskin epämiellyttävänä vaivana, joka ei kuitenkaan vaikuta näköön pidemmällä aikavälillä.

Huolehdimme silmistäsi

Huolehdimme silmistäsi

Synsam Lifestyle -sopimukseen kuuluvat vuosittaiset näöntarkastukset ja aina ilmaiset käynnit, jos sinulla on esimerkiksi ongelmia tai jotakin kysyttävää.

Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivat silmälasit

VARAA NÄÖNTARKASTUS

Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivat silmälasit

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää