näöntutkimuksessa käytettäviä laitteita

Näöntutkimus Synsamilla

Pitkitätkö näöntarkastuksen varaamista siinä pelossa, että näössäsi on jotakin vikaa? Silmien terveyden kannalta näkö on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti. Synsamilla voit luottaa siihen, että optikko tarkastaa silmäsi huolellisesti, kun tarvitset silmälasit.

Milloin näöntutkimukseen kannattaa mennä?

Mitä optikon suorittamassa näöntutkimuksessa oikeastaan tapahtuu? Mistä tietää, milloin näkö on syytä tarkistuttaa? Ja kuinka kauan näöntarkastus kestää? Mikä on näöntutkimuksen hinta?

Näkö on aina hyvä tarkistuttaa, jos se vaikuttaa heikentyneen; esimerkiksi silloin, jos on vaikeuksia nähdä kauempana sijaitsevien kylttien tekstejä, jos kärsii usein päänsärystä tai jos silmiä tarvitsee siristellä puhelinta selatessa.

– Joskus näkövirheet voivat kehittyä huomaamatta melko hitaasti, ja lopulta heikentyneeseen näköön on jo tottunut. Siksi suosittelemme aina säännöllistä näöntarkastusta. Käydäänhän hammaslääkärissäkin säännöllisesti, Synsamin johtava optikko Håkan Broman sanoo.
varaa näöntarkastus→

Näöntutkimus kestää noin 30 minuuttia

Synsamilla 30 minuuttia kestävä tavallinen näöntutkimus alkaa jo myymälän puolella, jossa tehdään niin sanottu esitarkastus. Esitarkastuksessa näkövirheestä saadaan summittainen arvio.

– Asiakas katsoo laitteeseen, joka valaisee silmän ja analysoi, miten valo taittuu silmässä. Tämän pohjalta saadaan arvio näkövirheestä kaukonäön osalta, Broman selittää.

Sen jälkeen siirrytään tutkimushuoneeseen, ja asiakas pääsee istahtamaan tutkimustuoliin, joka on varustettu erilaisilla optikon mittauslaitteilla. Ennen laitteiden käytön aloittamista optikko kysyy joitakin lisätietoja. Mikä on terveydentilasi? Onko sinulla sairauksia, jotka pitäisi ottaa huomioon? Käytätkö lääkkeitä? Minkälaisia näkö- ja silmävaivoja sinulla on? Tiedot ovat tärkeitä, jotta optikko voi muodostaa kokonaiskuvan ja auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Optikko tarkistaa käyttämäsi vahvuudet

Ennen kuin optikko aloittaa näöntarkastuksen, hän tekee muutamia testejä. Niiden avulla pyritään selvittämään esimerkiksi mahdollinen karsastus, näkökentän laajuus, silmämotoriikan toiminta sekä epäsuora ja suora pupillireaktio.

– Pupillien epänormaali reaktio voi olla merkki silmäsairaudesta, Broman sanoo.

Kun optikko on todennut silmien näyttävän hyviltä, asiakkaan kauko- ja lähinäkö tarkistetaan. Tällöin asiakas katsoo optikon mittauslaitteen läpi erilaisia digitaalisia näkötauluja ja kertoo, mitä kaikkea hän erottaa. Optikko mittaa asiakkaan silmien välisen etäisyyden ja asettaa tämän silmille laitteen, jonka avulla selvitetään asiakkaan tarvitsemat vahvuudet ja mahdolliset taittovirheet.

Näöntutkimuksessa optikko tarkastaa harmaakaihin

– Kun vahvuudet on saatu selville, siirrytään keskustelemaan asiakkaalle sopivasta ratkaisusta. Jos asiakas ei näe kunnolla, näöntutkimusta jatketaan. Jos esimerkiksi vanhempi henkilö ei näe kaikista pienintä kirjainriviä näkötaulussa, syyn selvittämistä jatketaan. Tällöin etsimme muun muassa merkkejä, jotka viittaavat harmaakaihiin. Jos uskomme löytäneemme sairauteen viittaavan muutoksen, ohjaamme asiakkaan eteenpäin, Broman selittää.

Kun näöntarkastus on suoritettu, optikko ja asiakas keskustelevat parhaiten sopivista ratkaisuista. Saatat tarvita esimerkiksi lukulasit, moniteholasit tai aurinkolasit vahvuuksilla. Jos tarvitset työskentelylasit, optikko huomioi tarpeesi ja etäisyyden, jolla työskentelet.

Minkälaiset silmälasit kannattaa valita?

Sitten onkin aika kokeilla silmälasikehyksiä. Myymälään on aina hyvä saapua hieman ennen varattua näöntarkastusaikaa, jotta saat apua erilaisiin kehyksiin tutustumisessa. Myyjämme ovat kehysasiantuntijoita ja antavat vinkkejä erivärisistä ja -muotoisista sekä eri materiaaleista valmistetuista kehyksistä. On tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi silmälaseissa, sillä tulet käyttämään niitä usein.

– Kun asiakas on valinnut mieleisensä kehykset, ne säädetään, jotta ne istuvat optimaalisesti ja näyttävät hyviltä. Tämän jälkeen silmälasit lähetetään valmistukseen, ja saat tekstiviestin, kun ne ovat noudettavissa, Broman toteaa.

Silmälasien viimeinen hienosäätö

Kun noudat uudet silmälasisi, asiantuntijamme varmistaa, että ne istuvat hyvin, ja tarvittaessa säätää esimerkiksi sankoja, jotta lasit asettuvat hyvin myös korvien taakse.

Kun hankit silmälasisi Synsamilta, sinulla on aina 30 päivän vaihto-oikeus, jos huomaat, etteivät lasit sovikaan sinulle.

Lue lisää: 

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää

näöntarkastus

Huolehdimme silmistäsi

silmälasit

Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivat silmälasit