Ostoskori on tyhjä!
10 merkkiä, jotka kertovat lapsesi tarvitsevan silmälasit

10 merkkiä, jotka kertovat lapsesi tarvitsevan silmälasit

Tutkimusten mukaan joka neljäs lapsi tarvitsee näönkorjausta.

Moni lapsi ei tiedä näkevänsä huonommin kuin hänen pitäisi. Olemme koonneet tähän 10 merkkiä, joiden avulla vanhempien voi olla helpompi havaita lapsen mahdolliset näköongelmat.

Istuuko lapsesi lähellä tv-ruutua vai käveleekö hän ympäriinsä siristellen silmiään? Nämä voivat olla merkkejä siitä, että lapsesi tarvitsee silmälasit. Tutkimuksen mukaan joka neljäs lapsi tarvitsee lasit. Olemme myös huomanneet, että likinäköisyys on kasvava ongelma.

Jos olet likinäköinen, se tarkoittaa, että sinun on hankalaa nähdä kauas. Tämän vuoksi on esimerkiksi vaikea nähdä, mitä opettaja kirjoittaa koulussa taululle. Kun lapset kasvavat, niin heidän näkönsä tulee tarkistaa kerran vuodessa. Näkö muuttuu ajan kuluessa, ja aina ei ole helppoa huomata, ettei näkö olekaan niin hyvä kuin sen pitäisi.

Ei ole mukavaa olla koulussa, jos näkö alkaa yhtäkkiä heikentyä ja taululle kirjoitettuja tekstejä ei näe kunnolla. Jos lapsesi alkaa käyttäytyä tunneilla levottomasti tai valittaa, että hänellä on koulussa tylsää, niin voi olla hyvä idea käydä optikon näöntarkastuksessa.

Jos lapsesi räpyttelee paljon silmään, hänen silmänsä ovat punaiset tai ne vuotavat, se voi myös olla merkki siitä, että hänen silmissään tai näössään voi olla jotain vikaa.

Vai onko lapsesi kenties alkanut katsoa telkkaria aiempaa lähempää? Tämä voi johtua yksinkertaisesti siitä, että lapsen näkö on heikentynyt ja hänen on mentävä lähemmäs telkkaria, jotta hän näkisi mitä ruudulla tapahtuu.

Jatkuvat päänsäryt ovat myös yksi yleinen merkki siitä, että näössä saattaa olla jotain vialla. Tämä johtuu siitä, että sinun on ponnisteltava ja ehkä siristeteltävä silmiäsi nähdäksesi kunnolla ja selvästi.

Nämä merkit voivat kertovat lapsen mahdollisesta näkövirheestä:

  • Hankaluuksia pysyä aloillaan ja keskittyä
  • Toisen silmän ummistaminen näön tarkentamiseksi
  • Väsyminen lukiessa ja huulien liikuttaminen lähityöskentelyssä
  • Päänsärky
  • Silmien siristely
  • Haluttomuus lukea tai tehdä asioita, jotka vaativat näön tarkentamista lähelle
  • Pään toistuva kääntäminen vinottaiseen asentoon
  • Istuminen hyvin lähellä televisiota tai esineiden pitäminen silmien lähellä, jotta näkisi kunnolla
  • Kaksoiskuvat tai ”hyppivät” kirjaimet
  • Sumea näkö

Seuraa tilannetta ja esitä kysymyksiä

Yleisten merkkien huomioon ottamisen lisäksi on hyvä seurata lasta ja esittää kysymyksiä samalla, kun leikit hänen kanssaan. Tämä on helppo tapa selvittää, erottaako lapsi eri muotoja ja värejä, ja näkyvätkö ne yhtä hyvin molemmilla silmillä. Jos itse käytit pienenä silmälaseja, on usein niin, että myös lapsesi tarvitsee lasit. Lapsi kannattaa ottaa mukaan valitsemaan silmälasit, jolloin hänen on myös mukavampi käyttää niitä.

Synsam Lifestyle™ -sopimus lapsille ja nuorille

Synsam Lifestyle™ -sopimus lapsille ja nuorille

Silmälasisopimus lapsille alk. 5 €/kk. Valitse 3 lasit tai yhdistä sopimukseen piilolinssit.

Lue lisää
Samalla viivalla

Ilmaiset urheilulasit 5-12-vuotiaille lapsille

Synsam tarjoaa ilmaiset urheilulasit 5-12-vuotiaille, näönkorjausta tarvitseville lapsille.

Lue lisää
Lasten silmälasipaketti

Lasten silmälasit pakettihintaan

Synsamilta saat lasten silmälasit edulliseen pakettihintaan.

Lue lisää