1. Vastuulliset ja muovineutraalit piilolinssit EyeQ

Osa EyeQ:n piilolinssIvalikoimasta on nyt muovineutraalia

Synsam Group tekee jatkuvasti työtä ympäristövaikutustensa vähentämiseksi. Nyt otamme askeleen eteenpäin sertifioimalla osan EyeQ One-Day -piilolinssivalikoimastamme Plastic Bankin sertifioidun muovineutraaliusohjelman avulla*.

Plastic Bank on sosiaalinen yritys, jonka ideana on rakentaa muovijätteiden kierrätysjärjestelmiä torjumaan merien ja rannikkoalueiden saastumista. Samalla se kantaa myös sosiaalista vastuuta ja tarjoaa muovia kerääville ihmisille korvaukseksi muun muassa ruokaa ja koulumaksuja.

Sama määrä muovia poimitaan merestä

Piilolinssivalmistajat käyttävät tuotteissaan edelleen muovia, koska se on lääkinnällisiä tuotteita koskevien vaatimusten mukaan välttämätöntä. Plastic Bankin avulla saavutamme kuitenkin muovineutraaliuden sertifioinnin piiriin kuuluvien piilolinssien osalta. Kompensoinnin ansiosta meristä ja rannikkoalueilta kerätään piilolinsseihin käytettyä muovia vastaava määrä muovijätettä.

Toisin sanoen, kun valitset sertifioidut EyeQ One-Day -piilolinssit, teet hyvää ympäristölle. Muista myös kierrättää pakkaukset!

*Plastic Bank© kerää, lajittelee ja käsittelee muovia, jotta se saataisiin takaisin kiertokulkuun. Sillä on tällä hetkellä toimintaa Filippiineillä, Indonesiassa, Brasiliassa ja Egyptissä. Muovineutraalius saavutetaan ostamalla Plastic Bankilta krediittejä. Yksi krediitti vastaa yhden sellaisen muovikilon keräämistä ja käsittelyä, joka muuten päätyisi maailman meriin tai vesistöihin. Piilolinssivalmistaja CooperVision hyvittää EyeQ 1-day -kertakäyttöpiilolinsseissä käytetyn muovin määrän ostamalla krediittejä tilauksia vastaan (1. syyskuuta 2021 alkaen). Kertakäyttöpiilolinssien sisältämän muovin määrä lasketaan linssipakkauksen, piilolinssien ja ulkopakkauksen (kartonki) muovin painon perusteella laminaatti, liima ja muut aineet (esim. muste) mukaan lukien.

 

Lue lisää ympäristötyöstämme

 1. Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi

  Kannamme vastuun ympäristöstä

  Me Synsamilla koemme, että meillä on sekä vastuu että mahdollisuus osallistua YK:n asettamien globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Lue lisää, kuinka Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi.

  synsamIN YMPÄRISTÖTYÖ

 1. Synsam kantaa vastuun yhteiskunnasta

  Kannamme vastuun yhteiskunnasta

  Synsam haluaa olla mukana luomassa parempaa elämää ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Sen vuoksi työskentelemme myös sosiaalisen vastuun parissa.

  sosiaalinen vastuu

 1. Näkemyksemme

  Lue lisää Synsamin näkemyksistä ja strategiasta kestävän kehityksen parissa.

  näkemyksemme