Urheilulasit vahvuuksilla vai erilliset lisälinssit adapteriin?


Tarvitsetko urheilulasit omilla vahvuuksillasi? Tarjolla on kaksi erilaista vaihtoehtoa, että näet treenatessasi kunnolla. Voit joko valita urheilulasit, joissa on linssit omilla vahvuuksillasi tai hankkia lisälinssit adapteriin, joka kiinnitetään urheilulasien taakse. Suosittelemme linssejä omilla vahvuuksillasi, mutta joskus yksilölliset tarpeesi voivat rajoittaa valinnanvaraa, ja silloin lisälinssit ovat hyvä vaihtoehto.

Haluatko pystyä treenaamaan kunnolla ja nähdä samalla hyvin ilman, että sinun tarvitsee koko ajan varoa tavallisia silmälasejasi? Synsam Sportsilta löytyy asiantuntemusta urheilulaseista vahvuuksilla, oli kyse sitten taittovirheestä tai moniteholaseista. Voit valita joko urheilulasit, joiden linssit muokataan omien vahvuuksiesi mukaisesti tai hankkia lisälinssit, joita käytetään tavallisten urheilulasien kanssa. Teimme listan kummankin vaihtoehdon eduista ja haasteista

Urheilulasit vahvuuksilla – edut:

 • Kun linssit ovat omilla vahvuuksillasi, näkökenttä on laaja (jopa 180 asteeseen asti), mikä on hyödyksi kaikissa urheilulajeissa, erityisesti pyöräilyssä, juoksussa, hiihdossa, golfissa, mailapeleissä, kalastuksessa, purjehduksessa ja moottoripyöräilyssä.
 • Kaikki urheilulasimme ovat särkymätöntä materiaalia (kunhan vahvuutesi sen sallivat), joten silmäsi on suojattu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on erityisen tärkeää, jos pyöräilet, moottoripyöräilet, harrastat kamppailulajeja tai pelaat jalkapalloa tai salibandya.
 • Hiotuilla linsseillä varustetut lasit on helppo pitää puhtaana, sillä puhdistettavana on vain neljä pintaa.
 • Laseja on helppo käyttää, sillä sinun tarvitsee muistaa ottaa mukaan ”vain” yhdet lasit, kun lähdet urheilemaan.

Urheilulasit vahvuuksilla – haasteet:

 • Voit valita linsseihin vain yhden värin, mikä tarkoittaa, ettet voi vaihtaa linssien väriä sen mukaan, missä ja milloin treenaat. Voit kuitenkin valita fotokromaattiset linssit, jotka tummuvat UV-valon vaikutuksesta, mikä on eduksi vaihtelevissa valaistusolosuhteissa treenatessa.
 • Tietyissä vahvuuksissa, jotka ylittävät ±6.00 dioptriaa, on joitain rajoituksia. Hajataitto tai karsastus eivät yleensä aiheuta ongelmia, vaan ne voidaan korjata suoraan linsseihin.

Lisälinssit vahvuuksilla – edut:

 • Voit vaihtaa laseja esimerkiksi muuttuvien valaistuolosuhteiden mukaan. Tästä on hyötyä esimerkiksi ampumisessa.
 • Lisälinssit voidaan tehdä lähes millä tahansa vahvuuksilla riippumatta näkösi vaatimuksista.

Lisälinssit vahvuuksilla – haasteet:

 • Kun käytät lisälinssejä urheilulasiesi kanssa, näkökenttäsi saattaa tuntua pienemmältä, mikä voi puolestaan olla haitaksi pyöräillessä, juostessa, golfatessa tai talviurheilulajeissa.
 • Lasien puhdistaminen on työläämpää, sillä putsattavana on neljän sijaan yhteensä kahdeksan pintaa (neljä urheilulaseissa ja neljä lisälinsseissä).
 • Lisälinssit menevät helposti huuruun varsinkin, jos hikoilet paljon. Myös sade tai kostea ilma voivat aiheuttaa ongelmia, sillä kondensaatiota tapahtuu linssien välissä varsinkin alle 5 asteen lämpötiloissa. Tästä voi olla haittaa esimerkiksi hiihdossa, pyöräilyssä, juoksussa ja mailapeleissä.
 • Lisälinssit saattavat olla liian lähellä silmiä ja silmäripset voivat joskus osua lisälinsseihin. Tämän voi välttää laseilla, jotka tulevat kauemmas silmästä. Joillakin merkeillä on omia ratkaisuja omiin urheilulaseihinsa.

Katso täältä koko urheilulasivalikoimamme. Valikoimaamme kuuluu useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Oakley, Bliz, Adidas, Rigel ja Rudy Project

Lue lisää vinkkejä urheilulasioppaastamme: 

Synsam

Synsam Sports löytyy kaikista liikkeistämme

Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

TUTUSTU synsam sportsiin

Synsam

Tuo meille vanhat lasisi, teemme niistä uusia!

Synsam

Kaikki alkaa näöntarkastuksesta

Synsam

Valitse kolmet lasit tarpeidesi mukaan!