Synsam on julkaissut ensimmäisen Ruotsissa valmistetun silmälasimallistonsa

 

Synsam on lanseerannut ensimmäisen Ruotsissa valmistetun mallistonsa: Jämtön. Mallistoon kuuluu kuudet kierrätettävät kehykset, jotka ovat saaneet inspiraationsa Jämtlandin luonnosta ja seudun historiasta.

Synsamin vastavalmistunut tuotanto- ja innovaatiokeskus avattiin elokuussa Ruotsiin, Östersundin edustalla sijaitsevalle Frösönin saarelle. Nyt ensimmäinen Frösönillä valmistettu mallisto on julkaistu Suomessa. Jämtö-nimiseen mallistoon kuuluu kuudet unisex-kehykset, jotka ovat saaneet inspiraationsa Jämtlandin luonnosta ja seudusta.

– Malliston muoto alkoi hahmottua yhä selkeämmin alueen asukkaiden kanssa järjestettyjen tapaamisten ja pitkien ja hedelmällisten keskustelujen myötä. Halusin vangita Jämtö-kehysten malleihin ja väreihin Jämtlandin valon sekä tunturien, taivaan, metsien ja järvien värivivahteet, kertoo Synsamin suunnittelupäällikkö Wai Chan.

Jämtö kehykset

Kehyksissä on ajattomat ja selkeät muodot.

– Paikan luonto ja historia näkyvät myös kehysten sangoissa, joihin "Jämtö" on kirjoitettu riimukirjoituksella. Tähän on antanut inspiraationsa Frösönin riimukivi, joka on Ruotsin pohjoisin riimukivi ja sijaitsee juuri Frösönillä, Wai Chan sanoo.

Kehyksen etupuolella oleva pieni merkki "<" tarkoittaa riimukielellä "luovuutta" ja se toimii kunnianosoituksena silmälasivalmistuksen vaatimalle käsityötaidolle.

Biopohjaisesta materiaalista valmistetut kehykset

biopohjaiset silmälasit Jämtö

Kehykset ovat 69-prosenttisesti biopohjaista materiaalia, joka on valmistettu puumassasta ja kasviöljyistä.

Jämtö on tuotettu lähellä, aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti.

– Yksityiskohdat ja materiaalivalinnat ovat meille Synsamilla erittäin tärkeitä, ja siksi kaikki osat ovat tarkkaan suunniteltuja ja luonnollisesti nikkelittömiä. Kehyksissä on käytetty tarkoituksella ajattomia linjoja, jotka kestävät aikaa, Wai Chan kertoo.

Kehykset ovat 69-prosenttisesti biopohjaista materiaalia, joka on valmistettu puumassasta ja kasviöljyistä.

– Puumassa on monipuolinen biotuote, jota valmistetaan uusiutuvasta puumateriaalista. Kehykset ovat myös kierrätettävät, jotta materiaalit saadaan uudestaan kiertoon. Voit aina palauttaa käytetyt silmälasisi Synsam-myymälöihin. Jos kehykset menevät rikki, toimitamme materiaalin kierrätykseen, josta ne päätyvät taas uusiksi silmälaseiksi. Jos kehykset ovat hyvässä kunnossa, ne voivat löytää uuden omistajan jostakin Recycling Outlet -myymälästämme, kertoo Synsamin tuotekehityspäällikkö Mikael Lotesengård.

Jämtö luonto

Väri-inspiraatio on löytynyt Jämtlandin luonnosta.

Tulevaisuuden materiaaleja etsimässä

Uusi mallisto on ensimmäinen, joka valmistetaan Ruotsissa. Synsam aikoo vähitellen siirtää kaikki tuotemerkkinsä Ruotsissa sijaitsevaan tuotantokeskukseensa.

Tavoitteena on hyödyntää jatkossa vielä enemmän paikallisia materiaaleja, ja tulla mahdollisimman lähelle asiakkaita.

– Jatkamme nyt tuotteidemme kehittämistä innovaatiokeskuksessamme. Yhdessä mahdollisten kumppaniemme kanssa selvitämme, mitä paikallisia materiaaleja voisimme käyttää tulevassa tuotannossa, Mikael Lotsengård sanoo.

Jamto-mallisto

Tutustu Jämtö-mallistoon:

Jämtö silmälasit


Tietoja Jämtöstä 

  • Mallistoon kuuluu yhteensä 24 erilaiset silmälasit, joista kuudet on julkaistu syksyllä 2022. Ensimmäiset Frösönin innovaatiokeskuksen toimitukset koostuvat kahdesta mallista, joita kumpaakin saa kolmessa värissä. 
  • Kehykset ovat 69-prosenttisesti biopohjaista materiaalia, joka on valmistettu puumassasta ja kasviöljyistä. Puumassa on FSC-sertifioitua. Kotelon materiaali on ruotsalaisen Woolpowerin vaatetuotannon hävikistä valmistettua huovutettua villaa.
  • Kehykset on valmistettu Synsam Groupin vastavalmistuneessa tuotanto- ja innovaatiokeskuksessa Ruotsin Frösönin saarella, ja valmistuksessa on painotettu kierrätettyjä, uusiokäytettyjä ja lähellä tuotettuja materiaaleja.
  • Kierrätettävät kehykset. Kehysten kierrätys tapahtuu siten, että Synsamin myymälöihin palautettujen kehysten materiaalit toimitetaan uusiokäyttöön.

Lue lisää: Uusi tuonto- ja innovaatiokeskus on avattu

Östersund
Synsam Groupin uusi tuotanto- ja innovaatiokeskus sijaitsee Ruotsin Östersundissa, Jämtlandissa.

 

 

LUE LISÄÄ TYÖSTÄMME KESTÄVÄN KEHITYKSEN PARISSA:

 

Synsam

EKOLOGISET SILMÄLASIT

Haluaisitko kokeilla kierrätysmuovista valmistettuja silmälasikehyksiä tai käytettyjä laseja? Tutustu kestävään valikoimaamme jo tänään.

Ympäristöystävälliset silmälasimme

Synsam

KANNAMME VASTUUN YMPÄRISTÖSTÄ

Me Synsamilla koemme, että meillä on sekä vastuu että mahdollisuus osallistua YK:n asettamien globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Lue lisää, kuinka Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi.

synsamin ympäristötyö

Synsam

KANNAMME VASTUUN YHTEISKUNNASTA

Synsam haluaa olla mukana luomassa parempaa elämää ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Sen vuoksi työskentelemme myös sosiaalisen vastuun parissa.

sosiaalinen vastuu