MINKÄ VÄRISET LINSSIT URHEILULASEIHIN?


Onko vaikeaa päättää, minkä väriset linssit haluat urheilulaseihisi? Lue täältä eri väreistä ja siitä, kuinka ne voivat olla sinulle hyödyksi.

Oikean väriset linssit voivat parantaa kontrastia, tuoda helpotusta erilaisiin valaistusolosuhteisiin ja ennen kaikkea suojella silmiä haitalliselta UV-säteilyltä. Siksi on tärkeää valita juuri oikea väri urheilulasien linsseihin. Valinta tulee tehdä sillä perusteella, miten, missä ja milloin laseja aikoo käyttää.

Monilla useita ulkourheilulajeja harrastavilla henkilöillä saattaakin olla useita linssejä, joita he vaihtelevat säästä ja lajista riippuen. Seuraavaksi kerromme, minkä väriset linssit voisivat sopia juuri sinun lajiisi:

Keltaiset linssit: Toimivat erityisesti huonommassa valaistuksessa, sillä keltainen väri parantaa kontrastia. Sopii hyvin esimerkiksi autoiluun hämärässä. Keltaiset linssit ovat erityisen hyvät myös esimerkiksi silloin, jos harrastaa ampumista tai moottoripyöräilyä.

Oranssit linssit: Erinomainen yleisväri, joka sopii monenlaiseen valoon. Auttaa sumussa, suodattaa sinistä valoa ja parantaa kontrastia. Täydellinen väri maastopyöräilyyn ja hiihtämiseen tai esimerkiksi savikiekkoammuntaan, kun ammutaan oransseja kohteita.

Punaiset linssit: Sopivat täydellisesti muuttuvaan säähän ja vaihtuvaan valoon. Punaiset linssit antavat erittäin hyvän kontrastin.

Vihreät linssit: Vihreät linssit sopivat erityisesti sellaiseen ympäristöön, jossa on paljon vihreää valoa, kuten metsässä pyöräilyyn tai golfviheriölle. Vihreä väri parantaa kontrastia, mikä auttaa erottamaan ääriviivat paremmin.

Harmaat linssit: Rajoittavat auringon sokaisevaa vaikutusta. Harmaat linssit luovat harmaan suodattimen värinäköön ja soveltuvat siksi hyvin kirkkaisiin olosuhteisiin, kuten rannalle tai vuorille, jossa valo on voimakasta ja heijastavaa. Harmaissa linsseissä on suhteellisen neutraali värintoisto, ja ne sopivat esimerkiksi purjehtimiseen, moottorikelkkailuun, maantiepyöräilyyn tai ulkoiluun.

Vaaleanpunaiset linssit: Vaaleanpunaiset linssit sopivat niin kutsuttuun horisonttikatoon eli vaikeisiin valaistusolosuhteisiin esimerkiksi laskettelurinteessä. Vaaleanpunainen väri auttaa erottamaan ääriviivat ja sopii hyvin muun muassa hiihtämiseen.

Ruskeat linssit: Ruskeat linssit vähentävät häikäisevää valoa ja parantavat kontrastia ilman, että ero tuntuu liian voimakkaalta. Ruskeat linssit antavat pehmeän väriskaalan ja toimivat hyvänä yleisvärinä erilaisissa olosuhteissa ja valaistuksissa.

Siniset linssit: Siniset linssit päästävät läpi valon lyhyitä aallonpituuksia. Nämä aallot voivat vahingoittaa silmän verkkokalvoa, joten sinisiä linssejä on syytä välttää. Sen sijaan voit kokeilla sinisiä peililaseja, jotka heijastavat sinistä valoa. Kun sen yhdistää kontrastiväriin, niin monien mielestä se auttaa näkemään ympäristön selkeämpänä ja miellyttävämpänä.

 

Oikea väri linsseihin?
 1. Oakley Flight Jacket Prizm Sapphire OO9401-0237
  Oakley Flight Jacket
  Prizm Sapphire OO9401-0237
  245 €
 2. RIGEL Red Orange mirror Champ C40 7219
  RIGEL
  Red Orange mirror Champ C40 7219
  100 €
 3. Rudy Project - Rydon Extra linssit ImpactX 2 Photochromic Red
  Rudy Project - Rydon
  Extra linssit ImpactX 2 Photochromic Red
  79,90 €
 4. Oakley Apparition Prizm Rose Gold OO9451-0455
  Oakley Apparition
  Prizm Rose Gold OO9451-0455
  185 €
  Online only
 5. Oakley Jawbreaker Prizm Saphire Snow OO9290-21
  Oakley Jawbreaker
  Prizm Saphire Snow OO9290-21
  240 €
 1. Synsam Sports

  SYNSAM SPORTS LÖYTYY KAIKISTA LIIKKEISTÄMME

  Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

  TUTUSTU synsam sportsiin

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50
 2. Polaroid PLD 6012/N J5G OZ 3

Polarisoidut lasit


Polarisoidut aurinkolasit auttavat poistamaan valoheijastuksia. Ne soveltuvat erityisesti sellaisiin ympäristöihin, joissa heijastuu paljon valoa, kuten veden äärellä ja liikenteen joukossa. Polarisoidut aurinkolasit toimivat hyvin myös jokapäiväisessä käytössä, sillä niillä voi katsoa vaivatta kaikkia heijastavia pintoja.