1. vastuulliset ja ympäristöystävälliset Circular Collection silmälasit

Circular Collection – silmälasien uusi elämä

Synsam työskentelee aktiivisesti kestävän tuotannon ja vastuullisen kulutuksen edistämiseksi. Merestä kerätystä kierrätysmuovista valmistettujen kehysten jälkeen lanseerasimme seuraavan kestävän kehityksen mallistomme: Circular Collectionin.

Kiertotalouteen viittaavan nimensä mukaisesti uusien lasien valmistusmateriaalina käytetään vanhoja kierrätettyjä silmälaseja. Kehyksien koostumuksesta vähintään 25 prosenttia on kierrätettyjä kehyksiä ja 75 prosenttia kehysten valmistuksesta kierrätettyjä materiaaleja.

– Synsam on luonut yhdessä asiakkaidensa kanssa Pohjoismaiden suurimman silmälasien kierrätysjärjestelmän: Synsam Circularin. Kierrätämme tällä hetkellä kaikki asiakkaiden meille jättämät vanhat silmälasit, ja tämän yhteisen panostuksen ansiosta olemme ottaneet ensimmäiset askeleemme lineaarisesta eli suorasta tuotannosta kohti sirkulaarista eli kiertävää tuotantoa. Matkamme on alussa, ja muitakin aloitteita koko konsernin ympäristövaikutuksien vähentämiseksi on tulossa, Synsam Groupin toimitus- ja konsernijohtaja Håkan Lundstedt sanoo.

Kierrätämme kaiken

Kaikki Synsam Groupin myymälät on varustettu vanhojen silmälasien keräämiseen tarkoitetuilla kierrätyslaatikoilla, joihin asiakkaita kannustetaan jättämään vanhat silmälasinsa. Tyhjennämme laatikot säännöllisesti ja pitääksemme kuljetukset mahdollisimman vähäisinä lähetämme kerätyt silmälasit vain muutaman kerran vuodessa yhteen Ruotsin johtavista kierrätyskeskuksista. Siellä silmälasien kaikki materiaalit ja osat käsitellään ja lajitellaan kierrätettäväksi: asetaatti, muovi, metalli, ruuvit ja saranat sekä linssit, jotka ovat itse asiassa eräänlaista muovia.

Hyvässä kunnossa olevat uusiokäyttöön soveltuvat lasit lähetetään käytettäviksi sellaisille, jotka tarvitsevat niitä.

Vanhoista silmälaseista tulee uusia

Circular Collection -malliston kierrätysmateriaalina käytetään vanhoja asetaattikehyksiä. Kehykset käsitellään ja hajotetaan asetaattipelleteiksi. Näistä pelleteistä valmistetaan ensimmäisen kierrätysmallistomme, Circular Collectionin, kehykset. Tästä mallistosta ei löydy kaksia samanlaisia kehyksiä, sillä valmistusmateriaali koostuu useista keskenään sekoittuneista väreistä. Aivan kuten luonnossakin, niiden ulkonäkö eroaa toisistaan.

 

Lue lisää työstämme kestävän kehityksen parissa:

 1. Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi

  Kannamme vastuun ympäristöstä

  Me Synsamilla koemme, että meillä on sekä vastuu että mahdollisuus osallistua YK:n asettamien globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Lue lisää, kuinka Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi.

  synsamIN YMPÄRISTÖTYÖ

 1. Synsam kantaa vastuun yhteiskunnasta

  KANNAMME VASTUUN YHTEISKUNNASTA

  Synsam haluaa olla mukana luomassa parempaa elämää ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Sen vuoksi työskentelemme myös sosiaalisen vastuun parissa.

  soSIAALINEN VASTUU

 1. NÄKEMYKSEMME

  Lue lisää Synsamin näkemyksistä ja strategiasta kestävän kehityksen parissa.

   

  NÄKEMYKSEMME