Vinkkejä piilolinssien käyttäjille

Piilolinssien käyttö silmälasien sijaan tuo monelle helpotusta. On kuitenkin muutamia asioita, jotka tulee ottaa huomioon ja muistaa piilolinssejä käytettäessä, jotta käyttö olisi mahdollisimman huoletonta ja sujuvaa. Tältä sivulta löydät meidän vinkkimme huolettomampaan elämään piilolinssien kanssa!

Nainen laittaa piilolinssejä

Näin asetat kertakäyttöpiilolinssit

Piilonlinssien käyttö silmälasien sijaan on monelle helpotus, on kuitenkin muutamia asioita joita sinun tulee huomioida, jotta piilolinssien käyttö olisi mahdollisimman vaivatonta ja turvallista. Tällä videolla saat ohjeita ja vinkkejä kertakäyttöpiilolinssien käyttöön. Saat tarkemmat ohjeet piilolinssien käyttöön optikoltasi, tämän videon avulla voit kerrata oppimaasi ja saada lisää vinkkejä. 

nainen laittaa piilolinssejä

Näin asetat kuukausilinssit

Tällä videolla saat ohjeita ja vinkkejä kuukausipiilolinssien käyttöön. Saat tarkemmat ohjeet piilolinssien käyttöön optikoltasi, tämän videon avulla voit kerrata oppimaasi ja saada lisää vinkkejä. 

Nainen ottaa linssit pois

Näin poistat kertakäyttölinssit

Piilolinssien poistaminen ensimmäistä kertaa voi olla hankalaa. On normaalia, että kertakäyttöpiilolinssejä ensimmäisiä kertoja poistaessasi olet hieman epävarma, kuinka se kuuluisi oikeaoppisesti tehdä. Saat tarkat ohjeet optikoltasi, tämän videon avulla voit kerrata oppimaasi ja saada vinkkejä. 

nainen ottaa kuukausilinssit pois

Näin poistat kuukausilinssit

Piilolinssien poistaminen ensimmäistä kertaa voi olla hankalaa. On normaalia, että kuukausipiilolinssejä ensimmäisiä kertoja poistaessasi olet hieman epävarma, kuinka se kuuluisi oikeaoppisesti tehdä. Saat tarkat ohjeet optikoltasi, tämän videon avulla voit kerrata oppimaasi ja saada vinkkejä. 

Pidä piilolinssit puhtaina

Kun poistat piilolinssit silmistäsi, ne on tärkeää puhdistaa ja säilyttää aina puhdistettuna. Optikkosi suosittelee juuri sinun piilolinsseillesi sopivan puhdistusnesteen. Kerran käytettyä nestettä ei voi käyttää uudelleen, neste täytyy aina vaihtaa uuteen, päivittäin. On erittäin tärkeää pitää kädet puhtaina aina piilolinssejä käsitellessäsi. Aloita siis aina käsien pesulla, kun käsittelet piilolinssejäsi.

Pyjama päälle - piilolinssit pois

Yöisin silmiesi tulee saada levätä, aivan kuin kehosi ja mielesikin. Jos sinulla ei ole ns. 24h linssejä, muista aina poistaa piilolinssit ennen nukkumaan menoa. Muista vaihtaa piilolinssineste joka yö, ja piilolinssien kotelokin aina silloin tällöin.

Meikki + piilolinssit = totta

Voit tottakai käyttää meikkiä käyttäessäsi piilolinssejä, mutta kannattaa tehdä se fiksusti! Visst kan du använda smink som vanligt trots att du har blivit linsbärare. Men det gäller att vara smink-smart. Laita piilolinssit silmiisi ennen, kuin meikkaat - poista piilolinssit ennen kuin peset meikin pois.

Uiminen piilolinssit silmissä

Voit uida piilolinssit silmissäsi, mutta jos uit paljon, suosittelemme käyttämään uimalaseja. Veden joutuminen silmiin voi olla infektioriski.

Piilolinssit UV-suojalla

Tiesithän, että on saatavissa piilolinsssejä UV-suojalla? Kysy lisää optikoltasi.

Piilolinssit ja silmätipat

Jos istut paljon tietokoneella tai oleilet tuulisessa ulkoilmassa, silmäsi saattavat kuivua ja silloin silmätipoista voi olla apua.  Kysy optikoltasi tarvittaessa apua, hän osaa auttaa valitsemaan silmätipat, jotka sopivat yhteen piilolinssiesi kanssa.

Vaihda linssit säännöllisesti

Älä käytä linssejä pidempään kuin on suositeltu, suositusaikojen pidentäminen on infektioriski. Jos sinulla on kuukausilinssit, täytyy ne vaihtaa uusiin joka kuukausi. Jos taas käytät kertakäyttölinssejä, on ne vaihdettava päivittäin.

Kuuntele optikkoasi

Silmiesi tarpeet piilolinssien suhteen voivat muuttua aika ajoin. Kuuntele optikkoasi, hän osaa auttaa sinua valitsemaan aina juuri sinulle parhaiten soveltuvat piilolinssit.

Käytä vuorotellen silmälaseja ja piilolinssejä

Vaikka olisit ottanut piilolinssit käyttöösi, on tärkeää toisinaan edelleen käyttää myös silmälaseja. Ajoittain, jos silmäsi ovat ärtyneet tai väsyneet, anna silmiesi levätä ja ota silmälasit käyttöön. Vaihtelu on silmiesi parhaaksi.

Tarkkaile silmiäsi

Tarkkaile silmiäsi. Punoittavatko silmäsi, tai tuntuvatko ne kuivilta ja ärtyneiltä? Jos poikkeavuutta ilmenee tai tunnet näkeväsi huonosti, ota yhteys optikkoosi. Suosittelemme kontrollikäyntiä optikolla kerran vuodessa.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää

näöntarkastus

Huolehdimme silmistäsi

silmälasit

Autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivat silmälasit