meikkivinkit silmälasien käyttäjille

Meikkivinkkejä silmälasien käyttäjille

Mitä kaikkea silmälasien käyttäjien kannattaa ottaa huomioon meikatessa? Jos olet esimerkiksi likinäköinen, silmäsi näyttävät pienemmiltä silmälasien läpi. Jos olet sen sijaan kaukonäköinen, silmäsi näyttävät vastaavasti suuremmilta. Tutustu meikkivinkkeihimme!

Asiantuntijan meikkivinkit

Käyttämäsi silmälasit ja kauko- tai likinäköisyys vaikuttavat paljon siihen, miten sinun kannattaa korostaa silmiäsi ja kasvojasi meikillä. Meikkiasiantuntija ja kampaaja Maja Pettersen jakaa nyt parhaat vinkkinsä.

Miten silmälasien käyttäjien kannattaa meikata?

Jos olet käyttänyt silmälaseja pidempään, tiedät todennäköisesti, että juuri itselle sopivan meikin tekeminen voi olla haastavaa. Jos taas olet vasta saanut silmälasit, saatat miettiä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tässä tulevat Majan parhaat vinkit: 

Silmälasit peittävät silmiäsi

– Riippumatta siitä, minkä tyyppisiä silmälaseja käytät, linsseistä heijastuva valo voi peittää silmiäsi. Huomionarvoista on myös, että useimmiten silmälasit peittävät yläluomen. Silmälasit ”poistavat” noin 50 prosenttia silmämeikistäsi. Siksi silmiä on tärkeää korostaa lisäämällä hieman tavallista enemmän meikkiä, jos käytät silmälaseja, Maja sanoo.

Jos silmälasiesi kehykset ovat voimakkaan väriset, vältä voimakkaan värisiä luomivärejä, sillä näiden yhdistelmä voi olla liikaa. Värillisiin, kuten voimakkaan punaisiin tai sinisiin, silmälasikehyksiin sopii Majan mukaan parhaiten pehmeän värinen silmämeikki.

Kohdista huomio huuliin

– Jos sinulla on huomiota herättävät silmälasit, toinen hyvä vinkki on tehdä hillitty silmämeikki ja korostaa mieluummin huulia. Se onnistuu helposti valitsemalla voimakkaan punainen tai viininpunainen huulipuna. Näin syntyy hieno juhlameikki.

Tuo valoa silmänalusiin peitevoiteella

– Kaikkien silmälasien käyttäjien on hyvä muistaa, että lasit muodostavat usein tumman varjon silmien alle, mikä on harvoin toivottua. Siksi silmien alle kannattaa levittää valoa tuovaa peitevoidetta, Maja suosittelee.


Kulmakarvat näkyvät kehysten yläpuolella

– Muista myös kulmakarvat! On helppoa luulla, että kehykset peittävät suuren osan silmänympärysalueesta, mutta todellisuudessa kulmakarvat näkyvät usein kehysten yläpuolella, jos silmälasit eivät ole todella suuret. Kulmakarvat ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja kehystävät kasvojasi. Siksi niitä on myös hyvä korostaa, Maja selittää.

Likinäkö = silmät näyttävät pienemmiltä lasien läpi

Monet eivät muista ottaa huomioon, miltä silmät näyttävät silmälasien läpi. Jos olet likinäköinen, silmälasit saavat silmäsi näyttämään pienemmiltä kuin ne oikeasti ovat. Kaukonäköisillä tilanne on päinvastainen eli silmät näyttävät suuremmilta. Siksi jaamme meikkausvinkit kahteen alla olevaan luokkaan.
 

Meikkivinkit likinäköisille = pienemmät silmät

  • Levitä pehmeän/neutraalin sävyistä luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja tummempaa sävyä luomivakoon (syvimpään kohtaan liikkuvan luomen yläpuolella). Näin silmäsi näyttävät suuremmilta ja saavat hienoa syvyyttä.
  • Rajaa alaluomen sisäpuoli vaalealla rajauskynällä. Tämä avaa silmiä ja saa ne näyttämään suuremmilta.
  • Lisää ripsirajan alapuolelle tummanruskeaa tai mustaa rajauskynää tai haluamaasi luomiväriä.
  • Tee rajaus yläripsien tyveen rajauskynällä. Kokeile siipimäistä rajausta silmän ulkonurkassa; se antaa vaikutelman lisäpituudesta.
  • Viimeistele meikki ripsivärillä. Käytä kuituripsiväriä, sillä se tekee ripsistäsi pidemmät. Runsas määrä ripsiväriä avaa katsetta.

Vinkki! Jos sinulla on paksummat silmälasikehykset, voit hyvin tehdä paksumman rajauksen eyelinerilla. Ohuiden kehysten kohdalla kannattaa toimia päinvastoin ja hillitä eyelinerin käyttöä.
 

Meikkivinkit kaukonäköisille = suuremmat silmät

  • Käytä pehmeitä mattasävyjä, mieluiten ruskean tai helmenvaalean sävyjä. Vältä kimaltelevia sävyjä, sillä ne vetävät silmiin ylimääräistä huomiota.
  • Tummilla väreillä on silmiä pienentävä vaikutus. Siksi on fiksua käyttää tummia luomivärejä. Levitä tummaa luomiväriä lähimmäs silmää ja luomivakoon sekä korosta haluamiasi kohtia, kuten kulmaluuta, vaalealla luomivärillä.
  • Toinen niksi on rajata koko silmä ripsien tyvestä eyelinerilla. Näin silmät näyttävät pienemmiltä.
  • Levitä ohut kerros ripsiväriä mieluiten vain yläripsiin. Muista, että kaikki näkyy erityisen hyvin suurentavien lasien läpi. Siksi kannattaa levittää ripsiväri huolellisesti ja välttää liiallista volyymia.

Vinkki! Suuret silmät ja silmälasit eivät tarkoita sitä, ettet voisi koskaan tehdä smokey eye -silmämeikkiä. Tee siitä vain hillitympi versio käyttämällä esimerkiksi harmaan tai ruskean sävyjä mustan sijaan, jotta lopputuloksesta ei tule liian voimakas.