Ostoskori on tyhjä!

Näin huolehdit piilolinsseistäsi

Miten piilolinsseistä tulisi oikeastaan pitää huolta ja mitä tehdä, jos ne hiertävät tai kuivattavat silmiä? Miten linssit puhdistetaan ja kuinka usein linssikotelon piilolinssineste tulisi vaihtaa? Selvitimme vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Synsam

Näin vältyt silmätulehdukselta

Jos käytät kuukausilinssejä, sinun on puhdistettava ne piilolinssinesteellä päivittäin. Jos et puhdista linssejä kunnolla, niihin voi joutua likaa ja bakteereja, mikä voi johtaa infektioihin ja pahimmassa tapauksessa silmätulehdukseen. Piilolinssejä ei saa koskaan puhdistaa hanavedellä, sillä se vain lisää infektioriskiä.

Jos piilolinssisi hiertävät, se voi johtua siitä, että silmään tai piilolinssiin on joutunut roska tai muuta likaa. Tavallisesti ongelmat johtuvat linssien puutteellisesta hoidosta, joten siinä kannattaa olla erityisen huolellinen.
 

Näin puhdistat piilolinssisi

  1. Pese kädet huolellisesti ennen linssien käsittelyä.
  2. Säilytä linssejä puhtaassa linssikotelossa ja käytä soveltuvaa piilolinssinestettä. Älä koskaan käytä hanavettä! Piilolinssinesteitä on erilaisia; tutustu valikoimaamme täällä. Voi myös pyytää optikkoasi suosittelemaan juuri sinun piilolinsseillesi sopivaa tuotetta.
  3. Jos käytät kuukausilinssejä: Kaada muutama tippa piilolinssinestettä linssille ja hiero linssiä varovasti sormenpäällä. Huuhtele linssi sen jälkeen piilolinssinesteellä ja aseta se sitten koteloonsa.
  4. Vaihda linssikotelon piilolinssineste päivittäin – älä koskaan käytä piilolinssinestettä uudelleen!
  5. Vaihda linssikotelo kuukausittain, jotta vältyt bakteereilta ja muilta haitoilta, jotka voivat vaurioittaa linssejäsi. Täältä löydät linssikotelomme.
     

Voiko piilolinssit silmissä nukkua?

Muun kehon tavoin myös silmät tarvitsevat yöllä lepoa. Jos sinulla ei ole jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä, sinun on otettava piilolinssit pois silmistä yöksi.
 

Voiko piilolinssejä käyttää, jos meikkaa?

Kyllä, voit meikata tavalliseen tapaan myös piilolinssejä käyttäessäsi. Kannattaa kuitenkin muistaa oikea työjärjestys. Aseta piilolinssit silmiin ennen meikkaamista ja ota ne pois ennen kuin peset meikin kasvoiltasi. Näin silmiin ei päädy likaa.
 

Voiko piilolinssit silmissä käydä uimassa?

Kyllä, voit käydä uimassa sekä luonnonvesissä että uima-altaassa piilolinssit silmissä. Jos kuitenkin uit paljon veden alla, sinun tulisi käyttää uimalaseja. Silmiin joutunut vesi lisää infektioriskiä, ja jos olet varomaton, piilolinssisi voivat pahimmassa tapauksessa pudota veteen. 
 

Voiko piilolinssit silmissä saunoa?

Kyllä, voit saunoa piilolinssit silmissä, mutta ole varovainen, kun käyt saunan jälkeen suihkussa tai kylvyssä. Älä altista piilolinssejä suurelle määrälle suolavettä tai tavallista hanavettä ilman, että otat linssit pois silmistä ja puhdistat ne piilolinssinesteellä.
 

Piilolinssit ja kuivat silmät

Jos istut tietokoneen äärellä päivät pitkät tai oleskelet kuivassa huone- tai ulkoilmassa, linssit voivat tuntua silmissä ja silmäsi voivat kuivua. Silloin voit tarvita erityisiä kosteuttavia silmätippoja tai silmien kosteutta ylläpitävän ravintolisävalmisteen. Kysy neuvoa optikoltasi tai tutustu kuiville silmille tarkoitettuihin silmätippoihin verkkokaupassamme.
 

Piilolinssit hiertävät silmissä

Tuntuvatko piilolinssisi jostakin syystä epämiellyttäviltä silmissä tai hiertävätkö ne? Tarkista ensin, että olet asettanut piilolinssit oikein päin. (Linssin tulee olla kulhon muotoinen, kun pitelet sitä sormella. Lue täältä, miten asetat piilolinssit silmiin ja otat ne pois.) Kokeile myös puhdistaa linssit soveltuvalla piilolinssinesteellä.
 

Piilolinssit saavat silmät ärtymään ja punoittamaan

Jos silmäsi punoittavat tai ärtyvät ja piilolinssit hiertävät silmiä, vaikka olet puhdistanut ne ja asettanut ne oikein päin silmiin, ota linssit pois silmistä. Jos silmäsi paranevat ja punoitus häviää, kun olet ottanut piilolinssit pois, sinun tulee heittää linssit roskiin tai tehdä niistä reklamaatio. Kokeile sitten uutta piilolinssiparia. Jos vaivat jatkuvat piilolinssien pois ottamisen jälkeenkin, käänny optikkosi puoleen syyn selvittämiseksi. Älä koskaan aseta piilolinssejä punoittaviin ja ärtyneisiin silmiin.
 

Päivitä piilolinssisi

Piilolinsseihin ja erityisesti kertakäyttölinsseihin kehitetään jatkuvasti uusia innovatiivisia materiaaleja ja ominaisuuksia. Uudenlaiset linssit päästävät silmiin enemmän happea, mikä ehkäisee silmien kuivumista. Lisäksi ne tuntuvat miellyttäviltä, eivät hierrä ja tarkentavat myös näköä tehokkaammin. Kannattaakin harkita piilolinssien päivittämistä uusiin. Suosittelemme kontrollikäyntiä optikolla kerran vuodessa. Täältä voit varata ajan piilolinssitarkastukseen.
 

Vaihda piilolinssit säännöllisesti

Jos piilolinssejä käytetään suositeltua pidempään, silmien infektioriski kasvaa. Kuukausipiilolinssit tulee vaihtaa kuukausittain ja kertakäyttöpiilolinssit päivittäin. Piilolinssien säännöllinen vaihtaminen vähentää silmien ärtymisen ja tulehtumisen riskiä.
 

Käytä vaihdellen silmälaseja ja piilolinssejä

Vaikka olet vaihtanut piilolinsseihin, sinun ei silti kannata heittää silmälaseja romukoppaan. Kun silmäsi ovat ärtyneet, esimerkiksi kun olet vilustunut, silmien on mukava antaa levätä ja käyttää sen sijaan silmälaseja.

Synsam

Varaa aika näöntarkastukseen

Pohditko silmiesi terveyttä ja hyvinvointia? Silmien terveys ja näkökyky kannattaa tutkituttaa säännöllisesti. Meillä Synsamilla voit luottaa siihen, että optikkomme ovat huippuammattilaisia ja tarkastavat näkösi tarkasti ja ammattitaitoisesti.

Synsam

Piilolinssisopimus

Tervetuloa hankkimaan piilolinssit helposti ja turvallisesti. Synsam Lifestyle -piilolinssisopimuksella varmistat, että sinulla on sopivat piilolinssit ja silmäsi voivat hyvin – joka päivä.