sopivat piilolinssit

Millaiset piilolinssit kannattaa valita?

Tarvitsetko piilolinssit moniteholasien kaveriksi? Haluaisitko kokeilla piilolinssejä likinäköisyydestä ja hajataitosta huolimatta? Kannattaako valita kertakäyttö- vai kuukausipiilolinssit? Miten Synsamin piilolinssisopimus oikein toimii? Lue valikoimastamme alta.

Piilonssejä on monenlaisia

Voit periaatteessa käyttää piilolinssejä aina näkösi korjaamiseksi, vaikka olisit liki- tai kaukonäköinen tai sinulla olisi hajataittoa. Kun varaat ajan näöntarkastukseen optikollemme, saat pitkän kokemuksen tietoa siitä, minkälaiset piilolinssit soveltuvat sinun näkövirheesi korjaamiseen. Synsamilla on myös kätevä linssisopimus, jonka kautta saat piilolinssisi toimitettuina kotiin tarpeesi mukaan. Lue lisää sopimuksesta täältä. 

Valikoimastamme löydät:

• Kuukausilinssit – saatavilla sfäärisinä piilolinsseinä (yksiteho), multifokaalisina piilolinsseinä (moniteho) ja toorisina piilolinsseinä (hajataittoon)

• Kertakäyttölinssit – saatavilla sfäärisinä piilolinsseinä (yksiteho), multifokaalisina piilolinsseinä (moniteho) ja toorisina piilolinsseinä (hajataittoon)

• Viikkolinssit – saatavilla sfäärisinä piilolinsseinä (yksiteho), multifokaalisina piilolinsseinä (moniteho) ja toorisina piilolinsseinä (hajataittoon)

• Vuorokausilinssit – saatavilla sfäärisinä piilolinsseinä (yksiteho), multifokaalisina piilolinsseinä (moniteho) ja toorisina piilolinsseinä (hajataittoon)

Millaiset piilolinssit kannattaa valita?

Piilolinssien valinta riippuu muutamasta tekijästä: silmän muodosta ja herkkyydestä, piilolinssien käytön määrästä ja siitä, kuinka usein piilolinssit halutaan vaihtaa uusiin. Tarjoamme piilolinssejä useilta tunnetuilta merkeiltä. Tutustu koko valikoimaamme täällä. 

Piilolinssien käytölle ei ole yläikärajaa, ja ne soveltuvat myös lapsille. Piilolinsseistä riippumatta on tärkeää, että tarkastutat näkösi ja varmistat käyttämiesi piilolinssien soveltuvuuden säännöllisesti optikoltasi. Silmässä tai näkövirheessä tapahtuvat muutokset on hyvä havaita ajoissa. Oikeanlaiset piilolinssit ovat tärkeät paitsi näkösi, myös silmiesi hyvinvoinnin kannalta. 

Miksi valita kertakäyttöpiilolinssit?

Kertakäyttölinssit ovat paitsi helpot ja mukavat käyttää myös turvalliset ja hygieeniset. Nykypäivän kertakäyttölinssit ovat myös ennen kaikkea laadukkaammat kuin koskaan aiemmin, mikä on silmiesi terveyden kannalta erinomainen asia. Ne päästävät silmään paljon happea ja ovat korkeaa optista laatua, joten näet erittäin hyvin ne silmissäsi. Samalla silmäsi saavat hengittää.

Kertakäyttöpiilolinssit ovat hyvä lisä silmälaseja käyttäville henkilöille, sillä ne antavat vapauden vuorotella piilolinssien ja silmälasien välillä tarpeen mukaan. Voit luonnollisesti käyttää kertakäyttölinssejä myös päivittäin ja ottaa käyttöön uudet piilolinssit joka päivä. Nykyään on olemassa kertakäyttölinssejä, jotka korjaavat periaatteessa kaikenlaisia näkövirheitä. Niitä on saatavilla esimerkiksi hajataittoisille tai moniteholinssejä tarvitseville ihmisille. Tiedustele kertakäyttölinsseistä optikoltasi seuraavan piilolinssitarkastuksen yhteydessä. 

Miten kuukausipiilolinssit toimivat?

Kuukausipiilolinssejä voi käyttää kerrallaan kuukauden ajan, ja ne ovat erinomainen vaihtoehto kertakäyttölinsseille. Piilolinssit poistetaan silmistä joka ilta ja asetetaan piilolinssikoteloon, jossa on piilolinssinestettä. Piilolinssit voidaan ottaa uudelleen käyttöön seuraavana päivänä. 30 päivän kuluttua vanhat piilolinssit vaihdetaan uusiin. Valikoimaamme kuuluvat kuukausilinssit korjaavat kaikenlaisia näkövirheitä. Meiltä saat myös hajataittoon soveltuvat ja monitehoiset kuukausilinssit.

On tärkeää, että kuukausilinssit saavat puhdistua joka yö optikon suosittelemassa piilolinssinesteessä. Löydät täältä verkosta tilattavien piilolinssinesteiden valikoimamme.

Viikkopiilolinssit

Viikkopiilolinssejä voi käyttää kahdella eri tavalla: ne voi joko poistaa silmistä kuukausilinssien tapaan joka ilta kahden viikon ajan, jonka jälkeen ne vaihdetaan uusiin, tai niitä voi käyttää ympäri vuorokauden viikon ajan. Tiedustele optikoltasi piilolinssien käsittelystä ja siitä, mikä käyttötapa soveltuu parhaiten juuri sinun piilolinsseillesi.

Vuorokausipiilolinssit

Kaikki eivät voi käyttää vuorokausipiilolinssejä, sillä ne eivät sovi jokaisen silmille. Optikkomme voi varmistaa asian tarkastuksessa. Valikoimaamme kuuluvien vuorokausilinssien kanssa voi nukkua, ja ne korjaavat likinäköisyyttä ja hajataittoa. Saatavilla ovat myös monitehoiset vuorokausilinssit. Varaa aika piilolinssitarkastukseen, niin saat optikoltasi neuvoja piilolinssien valintaan.

Sfääriset piilolinssit liki- ja kaukonäköisille

Sfääriset piilolinssit on tarkoitettu vastaamaan perustavanlaatuiseen näöntarpeeseen. Ne peittävät silmän mykiön kokonaan ja korjaavat liki- tai kaukonäköisyyttä.

Monitehopiilolinssit eli multifokaaliset piilolinssit

Ihmisen näkö voi alkaa heiketä noin 40-vuotiaana siten, että hän tarvitsee piilolinssit nähdäkseen paremmin sekä lähelle että kauas. Monitehopiilolinsseissä, joita kutsutaan myös multifokaalisiksi tai kaksitehoisiksi piilolinsseiksi, on useampia eri vahvuuksia. Ne auttavat käyttäjäänsä näkemään hyvin etäisyydestä ja katseen suunnasta riippumatta ja soveltuvat ikänäöstä eli presbyopiasta kärsiville.  Voit saada käyttöösi sekä kertakäyttö- että kuukausilinssit moniteholinsseillä.

Tooriset piilolinssit hajataiton korjaamiseen

Myös hajataitoista kärsivät ihmiset voivat käyttää piilolinssejä. Tooriset piilolinssit on tarkoitettu hajataiton eli astigmatismin korjaamiseen. Hajataiton korjaamiseen tarkoitettuja piilolinssejä on saatavilla kuukausi- ja kertakäyttölinsseinä, ja niihin on myös mahdollista saada monitehot.

Synsamin piilolinssisopimus

Jos et halua ostaa uusia piilolinssejä myymälästä tai verkosta joka kuukausi tai puolen vuoden välein, kätevä linssisopimuksemme on tarkoitettu juuri sinulle. Kun otat sopimuksen käyttöön, lähetämme sinulle uudet piilolinssit kotiin silloin, kun haluat – esimerkiksi kerran kuukaudessa tai puolessa vuodessa. Piilolinssisopimuksen asiakkaana pääset myös ilmaiseen näöntarkastukseen kerran vuodessa. Lue lisää Synsam Lifestyle -piilolinssisopimuksesta. 

Yöpiilolinssit

Yöpiilolinssi on kova piilolinssi, jolla on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Yölinssi muuttaa sarveiskalvon muotoa nukkuessasi, ja näet seuraavana päivänä hyvin ilman silmälaseja tai piilolinssejä. Huomaat selvän muutoksen jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja havaitset piilolinssin täyden tehon tavallisesti 3–12 päivässä käytön aloittamisesta. Yölinssin vaikutus kestää koko päivän – vähintään 16 tuntia. Mitä pienempi vahvuus piilolinssissä on, sitä pidempään vaikutus kestää. Kysy lisätietoa optikoltasi.

Osta piilolinssit netistä

Valikoimastamme löydät esimerkiksi Alconin, CooperVisionin, Johnson & Johnsonin ja Bausch & Lombin laadukkaat ja suositut piilolinssimerkit, kuten EyeQ, Acuvue ja Dailies. Voit tilata piilolinssit helposti verkosta. Tutustu koko piilolinssivalikoimaan.