1. Löydä sopivat urheilulasit syksyn lajeihin

 

Syksy on yksi parhaista vuodenajoista nauttia ulkoliikunnasta, kuten juoksemisesta ja pyöräilystä. Kun lämpötila laskee ja lehdet vaihtavat väriä, juoksu- tai pyörälenkkisi ei ole enää vain liikuntaa, vaan myös luontoelämys.

Harjoittelun mielekkyyden sekä tehokkuuden maksimoimiseksi on myös tärkeää käyttää oikeanlaisia urheilulaseja. Lajiin soveltuvat lasit tekevät liikkumisesta paitsi miellyttävämpää, myös turvallisempaa, sillä ne auttavat sinua keskittymään suoritukseen vähentämällä ulkoisten häiriötekijöiden vaikutusta. 

"Urheilulasit ovat enemmän kuin vain näön korjausta - ne parantavat tarkkuutta ja keskittymistä, samalla kun rikkoutumattomat linssit suojaavat silmiä ja lisäävät suorituskykyä ja mukavuutta." 

cykelglasögon

Urheilulasien laaja valikoima saattaa kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, sillä voi olla vaikeaa tietää, mitkä urheilulasit sopivat juuri sinulle. Käymmekin läpi muutamia vinkkejä syksyn urheilulasien valintaan.

 

Juoksulasit – mitä kannattaa huomioida juoksulasien valinnassa

 

Juoksulasit eivät suojaa vain auringolta, vaan ne suojaavat myös tuulelta, katu- ja siitepölyltä, hyönteisiltä ja muilta ilmassa leijailevilta pikku hiukkasilta lenkillä ollessasi. 

Istuvuus on kaikkein tärkein huomioitava seikka valitessasi juoksulaseja. Istuvuus vaikuttaa tietenkin siihen, miten hyvin juoksulasit pysyvät paikoillaan juoksun aikana, mutta siten myös siihen, kuinka usein tulet käyttäneeksi niitä!
 

Istuvuuden lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin: höstjoggare med löparglasögon

 1. UV-suoja: On tärkeää valita juoksulasit, joissa on täysi UV-suoja silmiesi suojaamiseksi haitallisilta UV-säteiltä - syksylläkin on aurinkoisia päiviä. Kaikissa Synsamin urheilulaseissa on 100% UV-suoja, myös kirkkaimmissa linsseissä.

 2.  Mukavuus: Valitse malli, jossa kehykset ovat kevyet ja joissa on muotoiltu nenäosa estämään lasien valuminen juoksun aikana.

 3. Ilmanvaihto: Huurtumisen ehkäisemiseksi voit harkita hankkivasi lasit, joissa ilma kiertää moitteettomasti. Jos lasien ilmanvaihto ei itsessään ole riittävä, voit myös käyttää huurtumisenestosuihketta.

 4. Näkökenttä: Laajat linssit tarjoavat laajemman näkökentän, mikä on erityisen hyödyllistä metsässä juostessa.
 5. Linssit: Valitse sääolosuhteisiin sopivat linssit. Kontrastia lisäävät linssit sopivat pilviselle säälle ja hämärälle, kun taas fotokromaattiset linssit sopivat vaihteleviin valo-olosuhteisiin.

Suositut juoksulasimallit:
 1. Bliz Matrix Brown w red multi Matt Black
  Bliz Matrix
  Brown w red multi Matt Black
  59 €
 2. Oakley Sutro Lite Prizm Road Jade OO9463-0339
  Oakley Sutro Lite
  Prizm Road Jade OO9463-0339
  122,30 €
 3. RIGEL Contrast red Hero C57 6417
  RIGEL
  Contrast red Hero C57 6417
  110 €

Pyöräilylasit – kuinka valitsen sopivat lasit pyöräilyyn

 

Pyöräily on ollut suosittua pitkään sekä harjoitusmuotona että arjen siirtymissä, esimerkiksi työmatkoja taittaessa. Pyöräilylasit ovat tärkeä osa varustusta maantiepyöräilyssä, kaupunkipyöräilyssä ja maastopyöräilyssä, sillä ne suojaavat silmiä mm. auringolta, lialta, oksilta, hyönteisiltä sekä pikkukivien osumilta. Korkeat nopeudet aiheuttavat myös voimakasta tuulenvastusta, joka voi ärsyttää ja kuivattaa silmiä.

Aivan kuten juoksulaseissa, istuvuus on yksi lasien tärkeimmistä ominaisuuksista, kun valitset uusia pyöräilylaseja. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Kehyksen muoto: Sivusuunnassa kaareva muotoilu tai leveät sivut tarjoavat paremman suojan tuulelta ja vähentävät roskien pääsyä linssien sisään.

 2. Säätövara: Etsi malleja, joissa on mahdollisuus säätää nenäsiltaa ja sankapäitä parhaan mahdollisen istuvuuden varmistamiseksi.

 3. Linssityyppi: Fotokromaattiset linssit soveltuvat usein muuttuviin valo-olosuhteisiin, kuten pyöräilyyn varjoisissa olosuhteissa. Lasit, joissa on vaihdettavat linssit voivat olla myös hyvä vaihtoehto, jos pyöräilet monenlaisissa maasto ja sääolosuhteissa.

 4. Käyttötarkoitus: Vaatimukset maastopyöräilyssä ja maantiepyöräilyssä ovat kovin erilaisia. Vaikka fotokromaattiset linssit sopivat maantielle ja kaupunkiin, ne voivat olla liian hitaita sopeutumaan maastopyöräilyn olosuhteisiin, jolloin kontrastia lisäävät linssit voivat olla parempi vaihtoehto. 

 5. Näkökenttä: Laseilla tulisi pystyä näkemään mahdollisimman laajalle säteelle.

Suosittuja pyöräilylasimalleja:
 1. Oakley Sutro Prizm Road OO9406-06
  Oakley Sutro
  Prizm Road OO9406-06
  116,20 €
 2. RIGEL Red Orange mirror Champ C40 7219
  RIGEL
  Red Orange mirror Champ C40 7219
  110 €
 3. Bliz Matrix Brown w rose multi Matt Powder Pink
  Bliz Matrix
  Brown w rose multi Matt Powder Pink
  59 €

Juoksulasit vs. Pyöräilylasit – Mitä eroa niillä on?

Voisi luulla, että pyöräilylasit sopisivat yhtä hyvin juoksemiseen ja päinvastoin. Vaikka ne näyttävät usein melko samanlaisilta, niissä voi kuitenkin olla monia tärkeitä eroja.

 • Muotoilu ja istuvuus: Koska pyöräilyssä on voimakkaampaa tuulenvastusta, pyöräilylasit on suunniteltu istumaan lähempänä kasvoja ja vähentämään tuulenvastusta. Juoksuun tarkoitetut urheilulasit ovat sen sijaan usein suunniteltu virtaviivaisemmiksi ja pysymään paikoillaan juoksussa aiheutuvasta heilahtelusta huolimatta.
 • Linssien muoto ja väri: Monissa pyöräilylaseissa on kaareva linssi laajemman näkökentän ja paremman tuulensuojan tarjoamiseksi. Pyöräilylasien linssit ovat myös usein väriltään tummempia häikäisyn minimoimiseksi.

Juoksuun tarkoitetuttujen lasien suunnittelussa on puolestaan keskitytty enemmän ilmanvaihtoon ja huurtumisen ehkäisyyn. Niiden linssit ovat usein myös vaaleamman sävyiset paremman näkemisen mahdollistamiseksi huonommissakin valo-olosuhteissa.

Jos haluat monikäyttöiset urheilulasit, jotka soveltuvat mainiosti sekä juoksuun että pyöräilyyn, on olemassa joitain niin sanottuja yhdistelmämalleja.
 

Yhdistelmämallit juoksuun ja pyöräilyyn:
 1. Bliz Vision Nano Photochromic Brown w blue multi Matt Black
  Bliz Vision Nano
  Photochromic Brown w blue multi Matt Black
  136 €
 2. Rudy Project Propulse ImpactX 2Black SP627306-0000 MATTE BLACK
  Rudy Project Propulse
  ImpactX 2Black SP627306-0000 MATTE BLACK
  131,80 €
 3. Oakley Radar Ev Path Prizm Trail Torch OO9208-90
  Oakley Radar Ev Path
  Prizm Trail Torch OO9208-90
  140,20 €

Sisäliikuntaa syysiltoihin? Suositut urheilulasit urheiluun sisätiloissa

 

Jos syksyn sää ei houkuttele lenkkipolulle tai pyörän selkään, sisäliikunta on niin ikään hyvä vaihtoehto. Tässä joitakin vinkkejä oikeiden lasien valintaan sisäurheiluun:

 1. Linssien kirkkaus: Etsi laseja, joissa on mahdollisimman kirkkaat linssit, jotka eivät vääristä värejä. Tällaiset ominaisuudet ovat suositeltavia erityisesti, jos pelaat palloilulajeja sisätiloissa.

 2. Suojaus: Palloilulajeissa, kuten sulkapallossa tai squashissa on suositeltavaa käyttää laseja, joissa on kestävät linssit suojaamassa silmiäsi nopeasti lentäviltä palloilta ja sulilta.

 3. Ilmanvaihto: Urheilulasien hyvä ilmanvaihto voi olla ratkaisevaa myös sisätiloissa, jotta lasit eivät huurtuisi ja näkökenttä pysyisi selkeänä.

 4. Pito: Silikoniosat nenätyynyssä ja sangoissa auttavat pitämään lasit paikoillaan, vaikka hikoilisit paljon. 

Ehdotuksia tuotteista:
 1. RIGEL Photochromic Hero C40 6417
  RIGEL
  Photochromic Hero C40 6417
  140 €
 2. Oakley Corridor Prizm Low Light OO9248-0642
  Oakley Corridor
  Prizm Low Light OO9248-0642
  148,40 €
 3. Rudy Project Magnus Imp.X 2LS RED SP758919-0000 CARBONIUM
  Rudy Project Magnus
  Imp.X 2LS RED SP758919-0000 CARBONIUM
  210,20 €

Oli lajisi mikä tahansa, oikeanlaiset urheilulasit parantavat kokemustasi ja suorituskykyäsi pitäen samalla silmäsi suojattuina. Oikein valitut lasit voivat tehdä syksyisestä liikunnasta vieläkin nautinnollisempaa.

Löydä juuri sinun tarpeisiisi sopivimmat urheilulasit, jotka vievät harjoittelusi uudelle tasolle!

Etsitkö sopivia laseja toisiin lajeihin? Tutustu urheilulasioppaaseemme täällä.

 1. Synsam Sports

  Synsam Sports löytyy kaikista liikkeistämme

  Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

  Löydä KAIKKI SYNSAM-MYYMÄLÄT TÄÄLTÄ