Yksilöllisesti mukautettuja silmälaseja ei voita mikään


Silmät ovat yksilölliset – mikseivät silmälasisi sitten olisi? Essilor Varilux Physio 3.0 FIT mahdollistaa juuri sinun silmillesi mukautetut silmälasit. Kokemus on sama kuin siirtyisi elokuvateatterin katsomossa reunapaikalta keskelle.

Essilor Varilux on maailman ensimmäinen moderni moniteholinssi, joka korjaa presbyopiaa eli ikänäköä. Se julkistettiin jo vuonna 1959, ja sen jälkeen Varilux-tuotemerkistä on kehitetty useita eri tuotteita monenlaisille asiakkaille. 

Yksilöllisesti mukautetut silmälasit

Koska jokaisen näkö on erilainen, myös silmälasien on oltava yksilölliset. Näin näössä olevat ongelmat saadaan korjattua parhaiten ja näkökokemuksesta tulee miellyttävä. Varilux Physio 3.0 FIT on sama moniteholinssi kuin Varilux Physio 3.0, mutta linssit mukautetaan yksilöllisesti silmälasien käyttäjälle sopivaksi.

– Huomioimme useita erilaisia parametreja varmistaaksemme, että optiikka sijoittuu täsmälleen oikeaan paikkaan silmän eteen. Yksi tekijä on huippukohtien eli sarveiskalvon ja linssin välinen etäisyys, sanoo Hugo Schunnesson, Essilorin tuotepäällikkö ja laillistettu optikko. 

 

Eyecode-menetelmä mittaa etäisyyttä silmän keskikohtaan 

Mittaamalla kehyksen ja käyttäjän ominaisuuksia linssin optiikka on helpompi sijoittaa oikeaan kohtaan silmän edessä sekä korkeus- että sivusuunnassa. Lisäksi käytettävissä on väline silmälasien mukautukseen: Essilor Eyecode. 

– Jos silmää tarkastellaan pallona, keskellä on piste, joka pysyy paikallaan silmää käännettäessä. Etäisyys linssistä silmän keskikohtaan on ihmisillä yksilöllinen, koska silmämunat ovat erikokoisia. Tämä vaikuttaa siihen, millainen etäisyys linssiin tulee katsetta käännettäessä, Schunnesson selittää.

Hän vertaa sitä erilaisiin katselukokemuksiin, jotka elokuvasta saadaan istumapaikan sijainnin mukaan elokuvateatterissa.

– Katsomon reunapaikalla istuva henkilö näkee kyllä kuvan ja kuulee äänen, mutta hän kokee elokuvan vääristyneestä perspektiivistä ja jää paitsi surround-kokemuksesta. Eyecode on sama kuin istuisi valkokankaan edessä keskellä katsomoa ja saisi optimaalisen kuuntelu- ja katselukokemuksen.

 

Näkökenttä laajenee

Yksilöllisesti mukautetuissa linsseissä on otettu huomioon, että kaikkien ihmisten silmät eivät ole samanlaiset eivätkä käyttäydy samalla tavalla ja että oikean ja vasemman silmän välillä on eroja.

– Lukiessamme pitkältä etäisyydeltä silmät lähentyvät hieman toisiaan eli konvergoivat. Useimmat silmät konvergoivat yhtä paljon, mutta Eyecode-menetelmä ottaa yksilölliset poikkeukset huomioon. Sen ansiosta silmälasien käyttäjä voi käännellä katsettaan edestakaisin yhtä paljon molempiin suuntiin ilman, että näkökyky heikentyy, Schunnesson toteaa.

 

Yksilöllisemmät linssit

Varilux®Physio® 3.0 Fit™ on sama moniteholinssi kuin Varilux®Physio® 3.0, mutta se on mukautettu yksilöllisesti silmien ja valittujen kehysten mukaan. Linssin ja silmän keskikohdan välinen etäisyys mitataan Essilor® Eyecode -menetelmällä. Yksilöllisten mittaustietojen ansiosta saat silmälasit, jotka laajentavat näkökenttääsi ja tuottavat luonnonmukaisen näkökokemuksen.