kuva perheestä silmälasit päässä

"Pidän sekä vaihtelusta että turvasta"

Yhä useammat nuoret sanovat, että he mieluummin vuokraavat kuin omistavat tavaroita, mutta kaikki eivät uskalla kokeilla tätä. Tildhe, 31, ja Alexander, 34, ovat lähteneet mukaan sopimustrendiin. – Tavaroiden hankkiminen sopimuksella tuo sekä vaihtelua että turvaa, Tildhe kertoo.

Paljon valinnanvaraa

Andersson-Bernmarkerin perheessä riittää vilskettä. Perheeseen kuuluvat äiti Tildhe ja isä Alexander sekä lapset VincentAdhele ja Athea. Lapset leikkivät auringossa omakotitalon pihalla, ja pian on aika lähteä pojan jalkapalloharjoituksiin. Alexander-isä laittaa aurinkolasit silmilleen ja hyppää autoon.

- Aiemmin hoidin näköäni huonosti. Minulla oli samat silmälasit useita vuosia, enkä käynyt säännöllisesti näöntarkastuksessa, hän kertoo.

Viime vuonna hän teki silmälasisopimuksen Synsamin kanssa. 

- Itse asiassa Tildhe alkoi ensin vuokrata silmälaseja ja hän oli tosi tyytyväinen. Sitten minäkin kiinnostuin asiasta, Alexander kertoo.

Hänestä on hyvä, että silmälaseja voi vaihtaa tarpeen ja tyylin mukaan.

- Ennen minulla oli vain yhdet lasit, enkä pitänyt niitä kovin mielelläni. Nyt minusta on hauska vaihtaa silmälaseja tilanteen mukaan. Valitsen juhliin ja töihin eri lasit. Se on piristävää, hän sanoo.

Alexander on valinnut kahdet tavalliset silmälasit ja yhdet aurinkolasit vahvuuksilla.

- Aurinkoisena päivänä, kuten tänään, en voi ajaa autoa ilman aurinkolaseja. Silloin joudun siristelemään silmiäni. Arki on nyt helpompaa, kun aurinkolaseissakin on vahvuudet, hän kertoo.

Alexander har glasögonabonnemang

Alexander on valinnut sopimukseensa aurinkolasit vahvuuksilla. Se helpottaa autolla ajamista aurinkoisina päivinä. 

LUE LISÄÄ: Tämän vuoden aurinkolasitrendit

Alexander

Alexander työskentelee puuseppänä. Hänestä on mukava, ettei hänen tarvitse käyttää samoja silmälaseja töissä ja illallisella ystävien kanssa.

Etuna kustannusten jakautuminen

Toinen syy siihen, miksi perhe on tehnyt silmälasisopimuksen, on taloudellisuus.

- Minusta se on edullista. Ennen sopimusta maksoin silmälaseista lähes 700 euroa. Silloin olisi ollut vaikea saada rahat kasaan kolmiin silmälaseihin. Nyt maksan vain joitakin kymppejä kuukaudessa. Kun kustannukset jaetaan pidemmälle ajalle, hinta ei tunnu niin isolta, Alexander kertoo.

Tildhe on samaa mieltä:

- En pystyisi ostamaan kolmia silmälaseja kerralla ilman sopimusta. Hinta olisi valtava, ja rahaa tarvitaan muuhunkin. Haluan kuitenkin useammat kehykset, joita voin vaihdella. Silmälaseissahan ei ole kyse pelkästään näön korjaamisesta, vaan ne ovat myös tyylikäs asuste, hän toteaa.

Tildhe har Synsams glasögonabonnemang

Tildhe tekee usein töitä kotoa. Hänestä on kätevää, että silmälaseja voi välillä vaihtaa, kun istuu tietokoneen ääressä.

Edut ovat iso plussa

Vaihtelun ja edullisuuden lisäksi Tildhe arvostaa sopimukseen kuuluvia etuja. Yhtä hän käytti nopeasti.

- Kasvoni ovat erittäin kapeat silmien ja nenän kohdalta, mikä vaikeuttaa uusien silmälasien valintaa. Kun kokeilimme kehyksiä myymälässä, ne istuivat hyvin, mutta käytössä ne sitten valuivat alaspäin. Käytin laseja moneen kertaan säädettävinä.

Myymälän henkilökunta totesi, että Tildhe tarvitsi toisen mallin. 

- Koska sopimukseen kuuluu 90 päivän vaihto-oikeus, sain kehykset vaihdettua maksutta. Se tuntui tosi mukavalta, hän kertoo.

 

Betala ingenting idag

Et maksa heti mitään

Maksat kerran kuukaudessa kiinteän maksun silmälasisopimuksesta, joka on räätälöity juuri sinulle ja sinun tarpeitasi vastaavaksi.

Byt ut en produkt varje år

Rajoittamaton määrä näöntarkastuksia

Olet tervetullut näöntarkastukseen milloin tahansa, mutta silmiesi terveyden varmistamiseksi kutsumme sinut tarkastukseen kerran vuodessa.

 

lue lisää silmälasisopimuksesta

LUE LISÄÄ: Kaikki tämä sisältyy sopimukseen 

Vincent liikkuu mielellään, ja käyttää jalkapalloa ja salibandyä pelatessaan aina Synsamilta hankkimiaan urheilulaseja. Synsam ja Generation Pep jakavat yhdessä ilmaisia urheilulaseja lapsille.

”Laitan silmälasit silmille heti, kun herään” 

Kun perhe saapuu perille jalkapalloharjoituksiin, Vincent laittaa urheilulasit silmilleen. Vuonna 2019 Synsam alkoi jakaa ilmaisia urheilulaseja 5–12-vuotiaille lapsille. Tähän mennessä jo yli  25 000 lasta on saanut urheilulasit, ja toiveena on, ettei näkövirhe olisi koskaan esteenä aktiiviselle elämäntavalle. 

Vincent näyttää, miten urheilulasit kiinnitetään hihnalla pään taakse. Vincentillä on vaikea näkövirhe, eikä hän voisi urheilla lainkaan ilman silmälaseja.

- Näköni on ihan sumea ilman silmälaseja, hän kertoo.

Urheilulasit on valmistettu rikkoutumattomasta lasista.

- Enää minun ei tarvitse pelätä, että silmälasini menevät rikki. Linssit voi napsauttaa helposti takaisin paikalleen, jos ne irtoavat – ne ovat tosi kestävät, Vincent sanoo.
Urheilulasien lisäksi hänellä on kahdet tavalliset silmälasit ja yhdet aurinkolasit.

- Laitan silmälasit silmille heti, kun herään, ja käytän niitä koko päivän. Koulussa, leikeissä ja skeittipuistossa kaverien kanssa, Vincent keftoo ja esittelee uusia Ai Eyewearin aurinkolasejaan vahvuuksilla.

- Niin, sinä melkein nukutkin silmälasit päässä, Alex-isä vahvistaa.

Tildhen mielestä yksi silmälasisopimuksen parhaista puolista lasien ostamisen sijaan on vakuutus. ”Nyt minun ei tarvitse olla huolissani siitä, menevätkö ne rikki.” 

Vakuutus tuo lisäturvaa

Perhe arvostaa myös vakuutusta, jonka saa ostaessaan silmälasit Synsamilta. 

- Tietenkin on oltava varovainen, mutta jos jotakin sattuu, on hyvä tietää, että vakuutus kattaa niin vahingon, katoamisen kuin varkaudenkin. Ei tarvitse maksaa myöskään kallista omavastuuta, jolloin kulut jäävät pienemmiksi. Tämä on todella hyvä, kun lapsilla on silmälasit – lasten lasien kanssahan riski on aina isompi, Tildhe sanoo

”Kun perheessä on pieniä lapsia, on hyvä, että kustannukset voi jakaa pidemmälle ajalle”, sanoo Alexander.

Näöntarkastus on tärkeä

Perhe on saanut myös monet sukulaiset ja ystävät tekemään sopimuksen. 

- Henkilö, joka saa mukaan ystävän, saa palkinnoksi yhden ilmaisen kuukauden ja mukaan tullut ystävä saa kaksi ilmaista kuukautta. Tämä on mainio diili kaikille, Tildhe sanoo.

Alexander, jolla näöntarkastusten välissä saattoi ennen kulua vuosia, on puolestaan oppinut, miten tärkeää on tarkastaa näkö säännöllisesti.

- Olen tajunnut, että näöstä on huolehdittava – niitä on kuitenkin vain yksi, Alexander toteaa, ja Tildhe lisää:

- Ja onhan se kiva, ettei tarvitse itse muistaa, milloin on taas aika varata näöntarkastus! Lähestyvästä näöntarkastuksesta saa aina kutsun. Pienten lasten kanssa on aika paljon muutakin muistettavaa, hän huokaisee.