NYT SE VARMISTUI

Synsam Group siirtää silmälasituotantonsa pois Aasiasta

Lokakuussa Synsam Group ilmoitti siirtävänsä silmälasituotantonsa Aasiasta Ruotsiin. Tämä on osa yrityksen pitkäntähtäimen vastuullisuusohjelmaa.  Nyt on varmistunut, että Synsamin tuotanto- ja innovaatiokeskus toteutetaan Östersundiin, noin 560 km pohjoiseen Tukholmasta. 

Syksyn aikana käytiin Ockelbon kunnan kanssa keskusteluja mahdollisesta tehtaan rakentamisesta. Hallinto-oikeus kuitenkin hylkäsi kunnan ehdotuksen. Näin ollen oli luonnollista jatkaa ja syventää keskustelua Östersundin kanssa.  Sopimus perustuu yksityiseen liiketoimintasopimukseen, jonka mukaan ”Hangar 90”, joka aikaisemmin on kuulunut Jämtlandin lennostolle, muutetaan nyt huippunykyaikaiseksi innovaatiokeskukseksi ja silmälasien tuotantolaitokseksi.  

  • Östersund tulee olemaan Synsam Groupille loistava alusta, jossa voimme rakentaa nykyistä ja kansainvälistä liiketoimintaamme. Kasvavalla alueella on vilkas paikallinen elinkeinoelämä, jolla on kehittynyt infrastruktuuri ja luonto aivan naapurissa.  Sitä paitsi voimme hyödyntää olemassa olevan kiinteistön, mikä on etu myös vastuullisuusnäkökulmasta, toteaa Håkan Lundstedt, TJ ja konsernijohtaja Synsam Group. 

Työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan 200 henkilötyövuotta ja laitoksesta tulee yksi Östersundin suurimmista yksityisistä työnantajista.  Synsamin tuotanto- ja innovaatiokeskuksen, joka tulee käsittämään myös silmäterveyden koulutuskeskuksen ja olemaan vierailukohde sekä asiakkaille että elinkeinoelämälle, odotetaan olevan valmis tuotannon aloitukselle vuoden 2022 alussa.

  • Elämme muutosten aikaa. Koronapandemia on lyönyt leimansa kansainvälisiin toimitusketjuihin ja osoittanut niiden haavoittuvaisuuden.  Vaikka päätös kotiuttaa tuotanto tehtiin ennen pandemiaa perustuen kestävyysstrategiaamme, olemme entistä vakuuttuneempia siitä, että olemme tehneet oikean analyysin, päättää Håkan Lundstedt.

Tämänpäiväiseen lehdistötilaisuuteen Östersundissa osallistui myös Susanna Löfgren, Jämtlandin vt. maaherra. Hän toivotti Synsam Groupin tervetulleeksi lääniin.

  • Tämä on Jämtlandille historiallisesti suuri ja tärkeä aloitus, joka lisää houkuttelevuuttamme elinkeinoalueena. Erityisen ilahduttavaa on Synsam Groupin panostus kestävään kehitykseen sekä tehtaan toteutuksessa että koko silmälasituotannossa, sekä se että heillä on rohkeutta tuoda tuotanto kotimaahan Ruotsiin ja Jämtlandin. Tämä osoittaa, että kestävä muutos todella on mahdollista.

Faktaa Synsam Groupin uudesta tuotanto- ja innovaatiokeskuksesta:

  • Nimi: Synsam Group Innovationscenter AB
  • Tuotantokapasiteetti: Yli miljoona silmälasiparia vuodessa.
  • Rakennus: Synsamin tuotanto- ja innovaatiokeskus Östersundin (entinen Jämtlandin lennoston Hangar 90 Frösö Parkissa) ja pinta-alaltaan noin 8100 m2. Olemassa olevista sekä ulko- että sisäpinnoista hyödynnetään mahdollisimman paljon.
  • Henkilöstö: Työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan 200 henkilötyövuotta. Lisäksi Synsamin tuotanto- ja innovaatiokeskus työllistää suuren määrän henkilöitä tuotanto- ja myyntiketjuissa.
  • Innovaatio, koulutus ja kokoukset: Laitos tulee toimimaan sekä innovaatio- ja koulutuskeskuksena, kuin myös vierailukeskuksena, joka on tarkoitettu sekä Synsamin että myös läheltä ja kaukaa tulevien asiakkaiden, elinkeinoelämän ja silmäterveyden kouluttajien käyttöön.
  • Investointi: Synsam Groupin kokonaisinvestointi tulee olemaan noin 250 mkr kolmen vuoden aikana.
  • Kiinteistön omistaja: Frösö Park Fastighets AB.

Lehdistökuvat:
Osoitteessa mynewsdesk.se/se/synsam on ladattavissa painokelpoisia kuvia tuotanto- ja innovaatiokeskuksesta sekä yrityksen edustajista.

Lisätietoja antaa:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
+46 730277018, jenny.fridh@synsam.com 

Synsam Group
Synsam Group on yksi Euroopan johtavia optisen vähittäiskaupan ketjuja ja tarjoaa laajan valikoiman ainutlaatuisia silmänterveyden ja silmälasimuodin ratkaisuja, jotka rakentuvat asiakkaiden tarpeiden ja elämäntyylin mukaisesti. Synsam-ketjussa työskentelee pohjoismaissa noin 3500 ammattilaista ja sen liikevaihto noin 4 miljardia SEK.  Ketjuun kuuluu noin 500 liikettä, jotka toimivat Synsam ja Profil Optik (Tanska) alla. Vuodesta 2015 alkaen Synsam Group on uudistanut koko tarjontansa ja onnistunut toiminnan digitalisoinnin ja innovatiivisten konseptien kautta saavuttamaan toimialansa parasta kasvua ja kannattavuutta Euroopassa.