Ostoskori on tyhjä!
piilolinssitarkastus

Piilonlinssitarkastus - tervetuloa piilolinssikontrolliin

Mitä optikon vastaanotolla suoritettavan piilolinssitarkastuksen aikana tapahtuu? Synsamilla on valittavissa kaksi erilaista piilolinssitarkastusta: tarkastus jo piilolinssejä käyttäville ja tarkastus piilolinssejä ensimmäistä kertaa kokeileville.

Piilolinssikontrolli Synsamilla

Jos sinulla on jo piilolinssit mutta haluat tarkistuttaa silmäsi ja piilolinssisi, voit varata meiltä ajan tavalliseen piilolinssitarkastukseen. Tarkastus on sama, olivatpa käytössäsi sitten kertakäyttö-, kuukausi- tai viikkolinssit.

– Tule tarkastukseen mielellään vanhat linssit silmissäsi, jotta voimme tarkastaa, miten ne toimivat sinulla, Synsamin optinen vastaava Håkan Broman sanoo.

Käytätkö silmillesi sopivia piilolinssejä?

Näöntarkastuksen aikana katsotaan, miten linssit istuvat silmiin, ja varmistetaan, että ne todella sopivat ja ovat optimaaliset juuri sinun silmillesi.

– Silmät ovat herkät, ja vääränlaiset linssit saattavat aiheuttaa vaivoja. Esimerkiksi osalla käyttäjistä linssit lähtevät helposti silmistä, jolloin ne eivät todennäköisesti sovi käyttäjälle, Broman selittää.

Toinen yleinen ongelma on se, että linssit kuivattavat silmiä. Tällöin optikko voi tarkastaa silmät ja mahdollisesti sovittaa parempia linssejä, jotka päästävät silmiin enemmän happea ja kosteutta. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia ja paranneltuja linssejä, joten optikko saattaa ehdottaa testattavaksi uudenlaisia linssejä. Jos olet epävarma, voit kokeilla uusia linssejä kotona viikon ajan ja palata sitten vastaanotolle.

Onko näkösi muuttunut? Kokeile uusia piilolinssejä

Näkösi on voinut muuttua, jolloin tarvitset linssit uusilla vahvuuksilla, tai silmiisi on voinut kehittyä taittovirhe. Jos edellisestä näöntarkastuksesta on kulunut jo tovi, voi olla hyvä varata aika uuteen tarkastukseen. Jos olet yli 40-vuotias, suosittelemme myös käyntiä optikolla, sillä ikänäkö eli presbyopia on yleistä monilla. Tällöin saatat tarvita uudet piilolinssit, kuten moniteholinssit.

Silmien tarkastus ilman piilolinssejä

Piilolinssitarkastuksessa optikko tarkastaa silmät myös ilman linssejä. Hän varmistaa, että silmät näyttävät normaaleilta ja ettei niissä ole vammoja tai naarmuja. Silmän etu- ja ulko-osan huolellisen tarkastuksen jälkeen tutkitaan myös silmäluomen sisäosa.

– Tarkastamme muun muassa, miltä verisuonet näyttävät ja että silmä saa riittävästi happea. Silmän nykytilannetta verrataan pääasiassa aiemmin tehtyihin havaintoihin. Mitä silmässä tapahtuu? Onko jokin muuttunut? Näyttävätkö silmäluomien sisäosat samanlaisilta?

Kuinka usein piilolinssitarkastus on hyvä tehdä?

– Aikoinaan piilolinssitarkastus tehtiin puolen vuoden välein, mutta nyt kun tuotteet ovat kehittyneet, suosittelemme tarkastusta kerran vuodessa. Säännöllisten tarkastusten avulla mahdolliset muutokset silmässä voidaan todeta varhaisemmassa vaiheessa, Broman selittää.

Jos olet jo entuudestaan Synsamin piilolinssiasiakas, sinut kutsutaan automaattisesti vuosittaiseen näöntarkastukseen. Jos olet sen lisäksi tehnyt piilolinssisopimuksen, näöntarkastus on maksuton. Piilolinssitarkastus kestää noin 30 minuuttia, ja ajan voi varata verkossa täällä.

Piilolinssisovitus aloitteleville käyttäjille

Jos et ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä mutta haluaisit aloittaa niiden käytön, sinulle tehdään niin sanottu piilolinssisovitus. Tällöin näkösi ja silmäsi tutkitaan perusteellisesti. Samalla sinulta kysytään terveyteesi liittyviä kysymyksiä, kuten käytätkö silmiin tai näköön vaikuttavia lääkkeitä.

– Keskustelemme myös asiakkaan elämäntyylistä. Jos hän esimerkiksi työskentelee koko päivän tietokoneen ääressä, huomioimme sen linssin valinnassa. Uusien piilolinssien on oltava mukavat ja sovittava asiakkaan elämäntyyliin, Broman toteaa.

Piilolinssien asianmukainen paikoilleen asettaminen ja poistaminen

Kun optikko on valinnut sinulle sopivat piilolinssit, kuten kertakäyttö- tai kuukausilinssit, pääset harjoittelemaan niiden paikoilleen asettamista ja poistamista. Näin saat varmuutta piilolinssiesi käsittelyyn. Tavalliset aloittelijoiden tekemät virheet liittyvät usein juurikin piilolinssien käsittelyyn.

– Jos piilolinsseistä ei pidä huolta ja esimerkiksi nukkuu ne silmissä tai ei puhdista niitä kunnolla, pahimmassa tapauksessa silmät voivat tulehtua tai alkaa punoittaa ja ärtyä, Broman sanoo.

Jälkikäynti optikolla sisältyy hintaan

Piilolinssisovituksen jälkeen olet tervetullut jälkikäynnille, jonka tavoitteena on varmistaa, että uudet piilolinssit toimivat sinulla hyvin ja sopivat näkövirheeseesi.

– Meidän on tärkeää saada palautetta asiakkaalta, jotta voimme tarjota oikeanlaiset linssit. Asiakkaan kannattaa rohkeasti kertoa, jos linssit hankaavat tai silmät tuntuvat kuivilta. Siksi jälkikäynti on erittäin tärkeä, Broman selittää.

Piilolinssit kuukaudeksi sisältyvät hintaan

Noin 60 minuuttia kestävään piilolinssisovitukseen sisältyvät piilolinssit yhdeksi kuukaudeksi riippumatta siitä, valitsetko kuukausi- vai kertakäyttölinssit. Jälkikäynti kuuluu hintaan. Jos teet Synsamin kanssa piilolinssisopimuksen, hintaan sisältyvät vuosittaiset näöntarkastukset ja piilolinssien toimitus kätevästi suoraan kotiin. Lue lisää täältä.