FOTOKROMAATTISET ELI TUMMUVAT AURINKOLASIT


Fotokromaattiset lasit

Fotokromaattisissa aurinko- tai urheilulaseissa on linssit, jotka tummuvat UV-valon tai auringonvalon vaikutuksesta. Tämä tarkoittaa, että linssit mukautuvat vallitseviin valaistusolosuhteisiin. Jos olet esimerkiksi aurinkoisella golfkentällä, niin linssit tummuvat, ja kun menet sisälle, ne muuttuvat kirkkaiksi.

Fotokromaattiset linssit ovat yleensä väriltään esimerkiksi ruskeat, vihreät, punaiset tai harmaat, ja linssit tummuvat perusvärinsä mukaisesti. Fotokromaattiset lasit ovat täydelliset muun muassa maantiepyöräilyyn ja juoksuun, sillä olosuhteet ja valaistus vaihtuvat jatkuvasti. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että fotokromaattiset linssit eivät tummu esimerkiksi auton ikkunan tai moottoripyöräkypärän visiirin läpi.

Fotokromaattisten urheilulasien modernit versiot

Suosittelemme fotokromaattisia linssejä esimerkiksi maantiepyöräilyyn, tennikseen, juoksemiseen, purjehtimiseen ja kalastamiseen – mieluiten polarisoituina. Fotokromaattiset linssit toimivat myös mainiosti talvilajeissa ja patikoinnissa, jos linssit tummuvat kategoriaan 4.

Fotokromaattiset urheilulasit ovat tavallaan hyvä yleisratkaisu, sillä ne toimivat urheillessa sekä sisällä että ulkona. Ennen linssien tummuminen tai kirkastuminen saattoi kestää useamman tovin, mutta nykyaikaisissa fotokromaattisissa linsseissä muutos tapahtuu nopeasti ja sujuvasti.

Mitkä urheilulasit sinä valitset?
 1. Bliz Smoke w blue multi Matrix Shiny White
  Bliz
  Smoke w blue multi Matrix Shiny White
  59 €
 2. Rudy Project Rydon FROZEN ASH. Im.X 2 LS BLACK SP537887-0000
  Rudy Project Rydon
  FROZEN ASH. Im.X 2 LS BLACK SP537887-0000
  225 €
 3. Oakley Radar Ev Advancer Prizm Road OO9442-0138
  Oakley Radar Ev Advancer
  Prizm Road OO9442-0138
  219 €
  Online only
 4. Adidas Sport Blue Mirror SP0002 92X
  Adidas Sport
  Blue Mirror SP0002 92X
  289 €
 1. Synsam Sports

  SYNSAM SPORTS LÖYTYY KAIKISTA LIIKKEISTÄMME

   

  Synsam Sportsiin kuuluu laaja valikoima eri urheilulajeihin sopivia urheilulaseja. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua lasien valinnassa. Urheilulaseja on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

  TUTUSTU synsam sportsiin