Varilux X Series tuo häiriöttömän näön kaikilla etäisyyksillä


Jos haluat, että näköäsi haittaavat viat eivät rajoita elämääsi, vaihtoehtoja on vain yksi: Essilor Varilux X Series on ehdottomasti paras saatavilla oleva moniteholinssi.

Essilor Varilux on maailman ensimmäinen moderni silmälasien moniteholinssi, joka korjaa presbyopiaa eli ikänäköä. Se julkistettiin jo vuonna 1959, ja sen jälkeen Varilux-tuotemerkistä on kehitetty useita eri tuotteita monenlaisille asiakkaille. 

Perusteellisia asiakastutkimuksia

Syksyllä 2017 julkistettu Varilux X Series sisältää uusinta monitehosilmälasien teknologiaa. Tavoitteena on ollut kehittää linssi, joka voidaan mukauttaa käyttäjien elämäntapaan ja tarpeisiin yhä verkottuneemmassa arjessa.

– Essilor on kuunnellut käyttäjiä ja tarkastellut sitä, miten elämäntapamme ovat muuttuneet viimeisten kymmenen vuoden aikana. Käytämme tietokoneita, älypuhelimia ja tabletteja entistä enemmän, ja samalla vaihtelemme laitteita ja työtehtäviä käsivarren pituisella etäisyydellä, kertoo Hugo Schunnesson, Essilorin tuotepäällikkö ja laillistettu optikko.

Schunnessonin mukaan Essilor testaa kaikkia tuotteita käyttäjillä ennen niiden julkistamista.

– Jos tuotteet eivät ole aiempia linssejä parempia, emme tuo niitä markkinoille. Kehittäessämme Varilux X Series -linssejä lisäsimme tätä toimintaa selvittääksemme, mitä käyttäjien arkipäivään kuuluu ja mitä ongelmia heillä on monitehosilmälasien käytössä. 

 

Digitaaliseen elämäntapaan mukautettu linssi

Tutkimalla, miten silmälasien käyttäjät pitelevät puhelimiaan, millaisella etäisyydellä tietokoneesta he istuvat ja miten kaukana heidän lukemansa kirja on silmistä, Essilor on päätynyt arvoon ”näkötilavuus”. Sillä tarkoitetaan käsivarren pituisella etäisyydellä olevaa aluetta.

– Monien mielestä suurin ongelma on se, että he joutuvat kääntämään päätään löytääkseen terävänä näkyvän ”sweet spotin”. Olemme ottaneet tämän huomioon Xtend-teknologiassa ja parantaneet näköä käsivarren pituisella etäisyydellä. Pään kääntämisen sijasta riittää katseen siirtäminen linssissä, Schunnesson kertoo. 

Tuloksena saadaan selkeä parannus verrattuna monitehosilmälasien vanhempiin malleihin.

– Kun aiemmat moniteholinssit kattavat näkötilavuudesta 60 prosenttia, Xtendin vastaava arvo on 75 prosenttia. Jäljelle jäävää neljännestä varten on käännettävä päätä näön terävöittämiseksi.

Yksilöllisen mukautuksen seuraava taso

Essilorin Varilux Xclusive nostaa yksilöllisen mukautuksen uudelle tasolle tarjoamalla silmälasit, joiden avulla näkötilavuudesta 90 prosenttia näkyy terävänä. Keskimääräisen näkötilavuusarvon käyttämisen sijasta linssit räätälöidään juuri käyttäjän näkötilavuuden mukaan.

– Itselläni on tällaiset linssit ja vaikka olin tottunut korkealaatuisiin Varilux S Series -linsseihin, yllätyin siitä, kuinka paljon paremmat nämä ovat. Näkökenttäni on paljon laajempi ilman, että minun tarvitsee kääntää päätäni. Se lisää vapautta huimasti, Schunnesson toteaa.

Suurempi alue terävänä

Muiden Varilux-linssien innovaatioiden ja yksilöllisten mukautusten lisäksi Varilux®X Series™ -linssien Xtend™-teknologian ansiosta näkökenttä on terävä jopa 75 prosentilla näkötilavuudesta eli käsivarren pituisella etäisyydellä. Varilux® Xclusive™ -linssi yksilöidään käyttäjän näkötilavuuden mukaan, jolloin terävä alue voi olla jopa 90 prosenttia näkötilavuudesta. Varilux®X Series™ on suojattu myös LED-näytöistä tulevalta mahdollisesti haitalliselta sinivioletilta valolta.