Huipputekninen linssi luonnolliseen näkökokemukseen

Varilux S Series -linsseillä vältät monet perinteisesti monitehosilmälaseihin liitetyt ongelmat, kuten ”keinuntavaikutelman” portaissa ja vaikeuden saada näkökenttä teräväksi. Jos haluat huippuluokan moniteholinssin, valintasi on Varilux S Series.

Essilor Varilux on maailman ensimmäinen moderni silmälasien moniteholinssi, joka korjaa presbyopiaa eli ikänäköä. Se julkistettiin jo vuonna 1959, ja sen jälkeen Varilux-tuotemerkistä on kehitetty useita eri tuotteita monenlaisille asiakkaille. 

Minimaalinen ”keinuntavaikutelma”

Essilor Varilux S Series on oikea valinta henkilölle, joka haluaa olla teknisen kehityksen eturintamassa ja tutustua monitehosilmälaseihin kehitettyihin uutuuksiin. Tavanomaisten Varilux-mallien ominaisuuksien lisäksi S-sarjassa on paljon etuja vanhempiin moniteholinssityyppeihin verrattuna. Monet moniteholaseja käyttäneet ovat varmasti kokeneet portaissa kulkemisen hieman epämukavaksi, koska katse kääntyy alaspäin linssien alueelle, joka on mukautettu lähietäisyydelle katsomiseen. Tästä aiheutuu usein ”keinuntavaikutelma” ja se, että porrasaskelmat tuntuvat vääristyvän. Varilux S Series -linsseissä tämä vaikutelma on minimoitu Nanoptix-tekniikan avulla.

– Nanoptixilla varustettu Varilux S Series -linssi ei ole niin kupera alaspäin kuin muut moniteholinssit. Sen ansiosta porrasaskelmat näkyvät suorina ja keinuntavaikutelma vähenee melkein tavallisen yksiteholinssin tasolle, Essilorin tuotepäällikkö ja laillistettu optikko Hugo Schunnesson kertoo.

 

Luonnollisempi näkö

Varilux S Series -linssien innovaatioihin kuuluu myös Syncroneyes. Vanhemmissa moniteholinsseissä näkymä voi olla epäselvä katseen siirtyessä lähi- ja kaukonäölle mukautettujen linssin alueiden välillä.

– Monien on liikutettava päätään näön korjaamiseksi ja etsittävä linssistä ”sweet spot”, jotta tarkentaminen olisi mahdollista. Syncroneyes synkronoi oikean ja vasemman linssin voimakkuuden, jotta terävyys on sama molemmille silmille katseen suunnasta riippumatta, Schunnesson selittää.

Samalla tavalla kuin olemme oikea- tai vasenkätisiä, meillä on hallitseva silmä, jota käytämme ensisijaisesti etäisyyden arviointiin ja näkemämme tulkitsemiseen. Tilatessasi Varilux S Series -linsseillä varustetut silmälasit optikko huomioi tämän. Sen ansiosta reagoit nopeammin muun muassa tilanteisiin liikenteessä.

 

Uusimman tekniikan hyödyt

Mitä suurempi vika näössä on, sitä haastavampaa teknisesti on valmistaa linssi, jolla on minimaalinen haittavaikutus näkökokemukseen. Sen vuoksi juuri monitehosilmälasien käytön aloittanut ei hyödy Varilux S Seriesin innovaatioista niin paljon kuin ikänäköön jo tottunut käyttäjä.

– Varilux S Series on tarkoitettu asiakkaille, joilla on aiemmin ollut esimerkiksi Varilux Physio -linssit ja jotka haluavat jotain vielä parempaa. Kun voimakkuus kasvaa, sivuille katsottaessa poiketaan yhä enemmän optisesta keskipisteestä. Paremmalla linssillä näitä ongelmia on vähemmän, Schunnesson sanoo. 

 

Miellyttävä käyttää

Essilor® Varilux® S™ Series on korkealaatuinen linssi presbyopiaan (ikänäköön). Se tarjoaa miellyttävän ja luonnollisen näkökokemuksen. Nanoptix® minimoi ”keinuntavaikutelman”, jonka monet monitehosilmälasit voivat aiheuttaa. Synchroneyes® pehmentää siirtymistä linssin eri tavalla hiottujen alueiden välillä. Varilux®S™ Series -teknologiassa on myös otettu huomioon käyttäjän hallitseva silmä, mikä parantaa visuaalista reaktioaikaa.