SUOSITTU MONITEHOLINSSI AKTIIVISEEN ELÄMÄNTAPAAN

Kun silmän lihakset eivät enää pysty kohdistamaan näköä eri etäisyyksille, elämä tuntuu usein rajoittuvan. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Varilux Physio 3.0 on edullinen ja suosittu moniteholinssi, jonka moderni tekniikka mahdollistaa aktiivisen elämäntavan.

Essilor Varilux on maailman ensimmäinen moderni silmälasien moniteholinssi, joka korjaa presbyopiaa eli ikänäköä. Se julkistettiin jo vuonna 1959, ja sen jälkeen Varilux-tuotemerkistä on kehitetty useita eri tuotteita monenlaisille asiakkaille. 

Varilux Physio 3.0 on moniteholinssi, joka sopii laajalle asiakaskunnalle ilman, että laadusta on tarvinnut tinkiä. Se on Essilorin eniten myyty moniteholinssi Pohjoismaissa. Essilorin tilaamien riippumattomien tutkimusten mukaan 80 prosenttia silmälasien käyttäjistä kokee, että Varilux Physio 3.0 tuottaa ongelmattoman ja luonnonmukaisen näkökyvyn myös tilanteissa, joissa muut moniteholinssit toimivat huonommin, esimerkiksi pimeässä.

Parempi kontrasti ja pimeänäkö

Varilux Physio 3.0:n erityispiirteenä on Wavefront Management System. Silmälasien läpi kulkeva valo yleensä vääristyy. Ihannetapauksessa valo kulkee sarveiskalvon ja mykiön läpi ja muodostaa pistemäisen kuvan verkkokalvolle. Tietyntyyppiset silmälasit voivat kuitenkin aiheuttaa sen, että verkkokalvolle asettuvasta pisteestä tulee venytetty ja epäselvä. Essilor on korjannut ongelman käyttämällä Varilux Physio 3.0:ssa erityistä tekniikkaa. 

– Linssissä käytetty aaltorintamatekniikka korjaa taittovirheitä ja tuottaa verkkokalvolle pistemäisen kuvan. Se parantaa kontrastia ja terävöittää esimerkiksi kirjan tai sanomalehden kirjaimia. Lisäksi teknologia parantaa pimeänäköä, kertoo Essilorin Product Manager ja laillistettu optikko Hugo Schunnesson. 

Laajempi näkökenttä

Essilorin Varilux Physio 3.0:ssa on myös Binocular Booster -ominaisuus. Lyhyesti sanottuna se laajentaa silmälasien käyttäjän näkökenttää. Hugo Schunnesson selittää asian näin:

– Periaatteessa optikko voi tilata silmälaseihin uuden linssin esimerkiksi rikkoutuneen tilalle. Optikon ei tarvitse tietää, millainen viereinen linssi on ja onko linsseissä eri voimakkuudet. Binocular Boosteria käytettäessä optikon on tiedettävä myös toisen linssin voimakkuus, koska linssit tekevät yhteistyötä saman näkökokemuksen tuottamiseksi molemmilla linsseillä. Näin aivot voivat yhdistää näkövaikutelmat yhdeksi kuvaksi, Schunnesson kertoo. 

Suosittu yleislinssi 

Varilux®Physio® 3.0 on edullinen ja suosittu yleislinssi ikänäön korjaukseen. Essilorin® Wavefront Management System (W.A.V.E. ™ 2.0) korjaa linssin aiheuttamia vääristymiä, mikä parantaa kontrastia ja käyttäjän pimeänäköä. Binocular Booster™ -tekniikan ansiosta silmät pystyvät yhdistämään molempien silmien saamat näkövaikutelmat helpommin yhdeksi näkökokemukseksi. Lisäksi näkökenttä laajenee. 

Varilux®Physio® 3.0:ssa käytetään myös Essilorin® älykästä Eye Protect System™ -suodatinta, joka suojaa ultraviolettivalolta sekä auringosta ja näytöistä tulevalta mahdollisesti haitalliselta valolta.