Yhteiskunnallinen tehtävämme:

Haluamme auttaa ihmisiä ylläpitämään silmien terveyttä

Håkan Lundstedt
Håkan Lundstedt, Synsam Groupin konserni- ja toimitusjohtaja

Pienestä koostaan huolimatta silmä on merkittävässä osassa kaikkessa siinä, mitä teemme elämässämme. Silmä painaa vain seitsemän grammaa, mutta on yksi kehon monimutkaisimmista elimistä. Se on myös ylivoimaisesti nopein lihas, sillä sen supistumiskyky voi muuttua sekunnin sadasosassa. Aivan kuten on tärkeää huolehtia suun terveydestä käymällä hammaslääkärin vastaanotolla kerran vuodessa, samoin näkö ja silmien terveys kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti.

Varusmiehillä tehdyn tutkimuksen mukaan likinäköisten ruotsalaisten määrä on kasvanut 80 vuodessa lähes 300 prosenttia. Maailman terveysjärjestön laskelmien mukaan vuoteen 2050 mennessä puolet maapallon väestöstä on likinäköisiä. Meidän on suhtauduttava tähän ongelmaan entistä vakavammin, etenkin, kun huomioimme myöhemmässä iässä lisääntyvät komplikaatioiden riskit.

Lisäksi lasten ja nuorten ruutuaika on lisääntynyt. Sinisen valon vaikutukset silmän toimintaan ovat suhteellisen uusi tutkimusalue. Tiedämme kuitenkin jo, että negatiivisia vaikutuksia voi ilmetä, mutta niiden laajuuden ymmärtäminen edellyttää lisätutkimuksia.

Heikentyvä silmien terveys on siis tärkeä syy käydä optikolla. Synsamin tajoama silmälasi- ja piilolinssisopimus auttaa asiakkaita hankkimaan tarvittavat näköapuvälineen helposti ja säännöllisesti sekä pitämään näin huolta silmiensä terveydestä.

Tietääksemme Synsam Groupin tarjoama silmäterveyteen sekä silmä- ja aurinkolasimuotiin keskittyvä sopimus on ollut ensimmäinen laatuaan maailmassa. Kun asiakkaat vuokraavat tuotteet niiden ostamisen sijaan, heillä on mahdollisuus käydä säännöllisesti näöntarkastuksissa sekä vaihtaa silmälaseja ja piilolinssejä tarpeen mukaan. Käytetyt silmälasit menevät uusiokäyttöön tai kierrätykseen.

 

LUE LISÄÄ TYÖSTÄMME KESTÄVÄN KEHITYKSEN PARISSA 

 1. kestävä kehitys ja vastuullisuus

  Kannamme vastuun ympäristöstä

  Me Synsamilla koemme, että meillä on sekä vastuu että mahdollisuus osallistua YK:n asettamien globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Lue lisää, kuinka Synsam toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi.

  synsamin ympäristötyö

 1. Synsam kantaa vastuun yhteiskunnasta

  Kannamme vastuun yhteiskunnasta

  Synsam haluaa olla mukana luomassa parempaa elämää ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Sen vuoksi työskentelemme myös sosiaalisen vastuun parissa.

  sosiaalinen vastuu