Wai Chan kertoo aurinkolasitrendeistä

Aurinkolasit 2024 - Kevään ja kesän kuumimmat aurinkolasitrendit

Mitkä aurinkolasimallit ovat erityisen trendikkäitä vuonna 2024? Tämän kevään trendikatsauksessa on tarjolla aurinkolaseja moneen eri makuun. Synsamin suunnittelujohtaja Wai Chan kertoo meille näkemyksensä kevään 2024 suurimmista aurinkolasitrendeistä.

"Aurinkolasivuosi 2024 voidaan tiivistää kolmeen suurempaan trendiin, jotka kaikki kumpuavat henkilökohtaisesta tyylistämme sekä arvoistamme. On liioitellumpaa tyyliä, mutta yhtä lailla ikivihreitä klassikkomalleja. Mukana on aurinkolaseja, joiden valmistamiseen on käytetty innovatiivisia materiaaleja ja tekniikoita, ja jotka haastavat perinteisen käsityksemme aurinkolaseista. Lisäksi muodissa ovat aurinkolasikehykset, jotka ohjaavat meitä tekemään fiksumpia kulutuspäätöksiä."


Aurinkolasitrendi 1: Express yourself - Ilmaise itseäsi!

Tämä trendi kattaa mahtipontisemmat ja rohkeammat aurinkolasit sekä tyylikkäät klassikot, jotka eivät koskaan petä. Yhteistä niille on, että ne korostavat tärkeintä: Uskallusta olla oma itsensä sekä ilmaisemaan sen.

 • Tänä keväänä saa vapaasti sekoittaa erilaisia tyylejä oman maun mukaan. Valikoima on runsas ja oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Hyödynnä tilaisuus ylpeillä sekä henkilökohtaisella tyylilläsi että elämäntyylilläsi, kehottaa Wai.

Ulospäinsuuntautuneemmille löytyy kehyksiä voimakkaissa kontrasteissa ja maksimalistisissa muodoissa sekä yksityiskohdissa, joissa mitään ei jätetä sattuman varaan.

david beckham gråa solglasögon
david beckham blåa solglasögon
david beckham gula solglasögon

Tyylikkäät ja klassiset aurinkolasit ovat niin ikään oikea valinta tänä keväänä, ja David Beckham onkin onnistunut luomaan klassisen tyylikkäät lasit jännittävällä twistillä.

 

Wai ennustaa aurinkolasitrendeissä värien ja muotojen räjähdystä, joissa kaikki on sallittua, ja joissa muotitalot ja suunnittelijat ympäri maailmaa laittavat kaiken likoon. 

 • Tänä keväänä tarjolla on upean monipuolinen väripaletti, joka ulottuu voimakkaista ja selkeistä perusväreistä ujoihin pastellivivahteisiin sekä maanläheisempiin sävyihin, kertoo Wai.
Dolce & Gabbana rosa solglasögon
chloe stora solglasögon
bottega veneta solglasögon

Kevään muodissa erottuvat erityisesti vahvemmat värit, kuten keltainen, sininen, violetti ja oranssi. Lämpimämmillä leveysasteilla rohkeammat neonvärit ovat niin ikään suosittuja. Luovat ja leikkisät kehysmallit erottuvat ennen kaikkea kauden aurinkolasimuodissa.

 • Tämän sesongin monipuolisesta valikoimasta löytyy kehykset jokaiseen makuun. 
   

Gucci orange solglasögon
gucci lila solglasögon
celine gula solglasögon
exclusive

Kevään ja kesän valikoima on pullollaan aurinkolaseja, jotka saavat inspiraationsa sekä menneisyydestä että tulevaisuudesta. Kauden muodissa erottuvat suoraviivaiset muodot eri tavoin toteutettuina. Useiden muotitalojen kohdalla erityisesti erottuva muoto on voimakkaan futuristinen, jossa kehys on kaareva ja mukailee kasvoja.

 • Kehysten muotoilussa on läsnä hyönteismäisiä ja lähes ulkoavaruudellisia piirteitä, jotka antavat kantajalleen virtaviivaisen ilmeen.

Värikkäiden mallien vastapainoksi klassiset värit ovat aina turvallinen valinta, ja pari mustia aurinkolaseja osuu nappiin tänäkin keväänä. 

 

 • Näemme luonnon- ja maanläheisiä värejä ja sävyjä eksoottisilla vivahteilla. Kauniit ja ainutlaatuiset kerrostetut kuviot antavat monille kehyksille elävän ilmeen kontrasteja ja läpikuultavia sävyjä hyödyntäen, jatkaa Wai.

Balenciaga svarta solglasögon
gucci kamouflage solglasögon
Gucci kamouflage solglasögon
synsam flagship

Vinkki! Jos haluat vertailla aurinkolaseja ja löytää kehykset, jotka ehostavat omaa ainutlaatuista tyyliäsi, Wai suosittelee sinua tutustumaan Synsamin Flagship collection -mallistoon.

balenciaga
alexander mcqueen

Aurinkolasitrendi 2: Functional Fashion vai Fashionable Function?

Kevät lähestyy, eivätkä uudenvuodenlupaukset ehkä ole vielä täysin toteutuneet. Vuotta on vielä paljon jäljellä, mutta ehkä uusi pari urheilulaseja voi auttaa pitämään lupaukset tänä vuonna? Urheilulasien suosio kasvaa kasvamistaan ja uusien, innovatiivisten materiaalien, tekniikoiden ja muotojen myötä urheilullisten aurinkolasien kattaus on laajentunut ja monipuolistunut merkittävästi. 

Markkinoita eivät hallitse enää pelkästään perinteiset urheilukehykset, vaan näemme, kuinka yhä useammat suuret muotitalot päättävät yhdistää urheilun ja muodin, häivyttäen näin perinteisiä rajoja. Enää sinun ei tarvitse valita tyylin ja toiminnallisuuden väliltä.
 

Uudenlainen teknologia, materiaalit ja muotoilun vapaus saavat luovuuden ja leikkimielisyyden kukoistamaan. Kevyistä materiaaleista valmistetut kehykset ovat haluttuja painottomuudentunteen vuoksi, olipa kyseessä sitten urheilussa, arjessa tai juhlassa käytettävät lasit. Wai täsmentää:

 • Uudet innovatiiviset tekniikat, kuten 3D-teknologia, mahdollistavat monimutkaisempia muotoiluratkaisuja, jollaiset eivät olleet mahdollisia aiemmilla materiaaleilla ja valmistusmenetelmillä. 

Äärimmäisiä ja erottuvia muotoja luodaan myös injektiotekniikan avulla. Injektiotekniikka on erityisen edullinen, kun halutaan rohkeaa suunnittelua, jossa on runsaasti materiaalia. 

 • Hienostuneen teknologian avulla voidaan luoda muodoltaan paksuja ja muhkeita kehyksiä, mutta jotka ovat onton designin vuoksi yllättävän kevyitä kantaa.

givenchy exclusive

Nämä futuristiset aurinkolasikehykset, joissa yhdistyy muoti ja urheilullisuus, ovat rajoitetusta Givenchyn valikoimasta. Niiden valmistuksessa on hyödynnetty 3D-teknologiaa. 

loewe exclusive

Loewen aurinkolasit, joissa on käytetty injektiotekniikkaa pullean muodon luomiseksi, tuovat mieleen muhkean untuvatakin tai miksei uimarenkaankin?

Wai muistuttaa, että kevään trendit eivät ainoastaan suojaa silmiäsi auringolta tyylikkäästi. Hän jatkaa:

 

 • Omilla leveysasteillamme pääsemme nauttimaan talviaktiviteeteista hyvin pitkälle kevääseen. Yhä useammat merkit onnistuvat yhdistämään toiminnallisuuden ja tyylin, jossa sekä näytät hyvältä että näet hyvin rinteessä.

Aurinkolasitrendi 3: Choose smart - Fiksu valinta

Kestävästi valmistettujen aurinkolasien kysyntä on suurempaa kuin koskaan. Näemme yhä enemmän paikallisesti tuotettuja kehyksiä ja kestävistä materiaaleista valmistettuja aurinkolaseja, joilla on oma ainutlaatuinen ilmeensä.

fellepini

Fellepini x Sea2See on brändi, joka on hyödyntämällä merissämme olevaa muovia onnistunut luomaan tyylikkäitä ja kevyitä aurinkolaseja jännittävissä väreissä. Myös Eco tarjoaa hienon valikoiman kestävästi valmistettuja aurinkolaseja.

Wai vinkkaa mahdollisuudesta valita hiotut aurinkolasilinssit optiseen kehykseen.

 

 • Näemme kasvavan trendin, jossa valitaan hiotut aurinkolasilinssit perinteisiin silmälasikehyksiin. Näin voit suunnitella omat uniikit aurinkolasit. Hyödynnä tilaisuus valita Pohjoismaiset kehykset ja ole yksi ensimmäisistä, jolla on Pohjoismaissa valmistetut aurinkolasit.

Vertaile Pohjoismaisia silmälasikehyksiä merkeiltä kuten Oscar Eide ja Jämtö. Vieraile lähimmässä Synsam-myymälässäsi tutustumassa mahdollisuuksiin hiottujen aurinkolasilinssien asentamiseksi optisiin kehyksiimme.

Muistathan:Wai rådger i butik kring solglasögon

 • Tärkeintä aurinkolasien valinnassa on tietenkin se, että pidät valitsemastasi tyylistä ja että tunnet olosi mukavaksi lasit päässä. Huonosti istuvia laseja ei tule usein käytettyä yhtä paljon, mikä ei ole eduksi silmien hyvinvoinnille. Aurinkolasit suojaavat silmiä auringon haitallisilta UV-säteiltä, minkä takia niiden käyttö edistää silmäterveyttä. Siksi on tärkeää, että käytät aurinkolasejasi!

Wai korostaa, että aurinkolasien sovittamisessa ei kannata kiirehtiä; sopivien löytäminen vie joskus aikaa. Jos tarvitset apua juuri sinulle sopivan mallin löytämisessä, älä epäröi kysyä neuvoa myymälöidemme asiantuntevilta myyjiltä. Wai jatkaa:

 • Koko on vähintään yhtä tärkeä kuin malli. Nyrkkisääntönä on, että jos etsit klassisempaa tyyliä, kehyksen ei tulisi olla leveämpi kuin kasvosi. Jos taas tavoittelet rohkeampaa ilmettä – ajattele päinvastoin ja tee suuria valintoja sekä muodon että värin osalta.