Näin asetat piilolinssit silmiin ja otat ne pois


Piilolinssien asettaminen ja pois ottaminen voi tuntua alussa vaikealta. Älä kuitenkaan murehdi, sillä siitä tulee harjoituksen myötä helpompaa. Seuraavassa on opas ja videoita, joiden avulla opit asettamaan piilolinssit silmiin ja ottamaan ne pois nopeasti ja helposti.

Näin asetat kertakäyttölinssit paikoilleen


Siirtyminen silmälaseista piilolinssien käyttöön voi tuntua hyvinkin vapauttavalta. Monet ensikertalaiset voivat kuitenkin kokea piilolinssien paikoilleen asettamisen vaikeaksi. Katso oheinen video ”Näin asetat kertakäyttölinssit paikoilleen”, jossa näytetään, miten se hoituu helposti. Videolla annetaan selkeät vaiheittaiset ohjeet siihen, miten piilolinssien paikoilleen asettaminen onnistuu parhaiten.

Näin asetat kuukausilinssit paikoilleen


Video ”Näin asetat kuukausilinssit paikoilleen” auttaa sinua uusien piilolinssiesi kanssa, kun olet vaikkapa asettamassa niitä silmiin ensimmäistä kertaa. Videolla annetaan hyviä vinkkejä siihen, miten voit harjoitella piilolinssien paikoilleen asettamista. Saat myös neuvoja piilolinssien asianmukaiseen puhdistamiseen ja käsittelyyn.

Näin poistat kertakäyttölinssit silmistä


Ensikertalaiset ovat usein epävarmoja siitä, miten piilolinssit kannattaa poistaa silmistä. Tällä videolla näytetään vaiheittain, miten piilolinssien poistaminen onnistuu parhaiten. Katso video ja harjoittele piilolinssien poistamista kotona peilin edessä. Näin vältät yleiset ongelmat niiden poistamisessa.

Näin poistat kuukausilinssit silmistä


Kertakäyttölinssien ja kuukausilinssien poistamisessa ei juurikaan ole eroja, mutta muutamat vinkit on hyvä ottaa huomioon. Varsinkin ensikertalaisten kannattaa tutustua piilolinssien hoito-ohjeisiin. Tällä videolla näytetään, miten piilolinssien poistaminen onnistuu parhaiten.


Näin asetat piilolinssit silmiin

 

Vaihe 1: esivalmistelut

- Pese kädet huolellisesti saippualla ja kuivaa ne nukkaamattomaan pyyhkeeseen.
- Asetu peilin eteen ja aseta piilolinssi etusormen päähän. Käytä oikeaa etusormea oikeanpuoleisen linssin ja vasenta etusormea vasemmanpuoleisen linssin asettamiseen.
- Tarkista, ettei linssi ole kääntynyt nurin. Linssin on oltava kulhon muotoinen, ja sen reunojen on osoitettava ylöspäin.

Vaihe 2: avaa silmäluomi

- Aseta toisen käden etusormi mahdollisimman lähelle ripsien tyveä ja mahdollisimman keskelle luomea. Nosta sitten yläluomea ylöspäin.
- Vedä alaluomea alaspäin keskisormella. Aseta myös keskisormi mahdollisimman lähelle ripsien tyveä ja mahdollisimman keskelle luomea.

Vaihe 3: aseta piilolinssi paikalleen

- Yritä pitää molemmat silmät auki ja katso suoraan peiliin. Aseta piilolinssi varovasti silmän värikalvon eli iiriksen päälle irrottamatta otetta ylä- ja alaluomesta.
- Kun linssi on asettunut paikalleen, ota etusormi varovasti pois silmältä, mutta pidä edelleen kiinni ylä- ja alaluomesta.

Vaihe 4: tarkista linssin istuvuus

- Katso ylöspäin, oikealle ja vasemmalle, jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat.
- Katso sen jälkeen alaspäin ja päästä varovasti irti alaluomesta.
- Katso lopuksi suoraan eteenpäin ja päästä sitten varovasti irti yläluomesta.

Vaihe 5: toista

- Toista vaiheet toiselle silmälle.

Näin otat piilolinssit pois silmistä


Vaihe 1: esivalmistelut

 • Aloita aina samasta silmästä, jotteivät linssit pääse menemään sekaisin, jos käytät esimerkiksi kuukausilinssejä.
 • Pese kädet aina saippualla ja huuhtele ne huolellisesti. Kuivaa sen jälkeen kädet huolella puhtaaseen nukkaamattomaan pyyhkeeseen.
 • Katso peiliin ja varmista, että linssi istuu silmän värikalvon päällä.

Vaihe 2: avaa silmäluomi

 • Nosta yläluomea ylöspäin vastakkaisen käden etusormella. Aseta etusormi mahdollisimman lähelle ripsien tyveä ja mahdollisimman keskelle luomea.
 • Vedä toisen käden keskisormella alaluomea alaspäin. Aseta sormi jälleen mahdollisimman lähelle ripsien tyveä ja mahdollisimman keskelle luomea.
 • Laske leukaa hieman, jotta katsot ylöspäin peiliin. Näin saat lisää tilaa linssin pois ottamiseen.

Vaihe 3: ota linssi pois silmästä

 • Katso suoraan eteenpäin ja aseta etusormi varovasti linssin päälle.
 • Paina linssin pintaa varovasti mutta riittävän napakasti ja vedä linssiä alaspäin silmän valkoista osaa kohti.
 • Nappaa linssistä varovasti mutta riittävän napakasti kiinni peukalolla ja etusormella. Jos tämä tuntuu vaikealta, voit kokeilla vetää linssiä alaspäin alaluomea kohti ja poistaa sen sitä kautta.
 • Jos käytät kertakäyttölinssejä, voit heittää ne käytön jälkeen roskiin. Jos sinulla on kuukausilinssit, puhdista linssit soveltuvalla piilolinssinesteellä ja aseta ne linssikoteloon.
 • Toista vaiheet toiselle silmälle.

Seitsemän asiaa, jotka on hyvä pitää mielessä piilolinssejä asetettaessa:

 • Huolehdi, etteivät piilolinssisi pääse koskaan kosketuksiin hanaveden kanssa, sillä se voi lisätä vakavien tulehdusten riskiä.
 • Kuivaa sormet nukkaamattomaan pyyhkeeseen, jotta saat silmäluomista paremman otteen.
 • Ota tavaksi asettaa linssi ensimmäisenä aina samaan silmään, jos käytät kuukausilinssejä.
 • Älä stressaa. Jos linssi litistyy sormea vasten, aloita alusta. Jos asetat linssin nurin päin, ota se pois silmästä ja aloita alusta.
 • Kun olet valmis, älä päästä silmäluomista irti liian nopeasti, sillä linssi voi työntyä pois paikaltaan.
 • Räpyttele aina muutaman kerran, jotta tunnet, onko linssi asettunut paikalleen oikein.
 • Jos käytät kuukausilinssejä, huuhtele linssikotelo piilolinssinesteellä ja anna sen ilmakuivua optikkosi ohjeiden mukaisesti.

Tutustu myös meidän piilolinssioppaaseemme, jossa kerromme muun muassa, miten piilolinsseistä kannattaa huolehtia, miten linssit puhdistetaan ja mitä pitää tehdä, jos piilolinssit hiertävät.

 1. Piilolinssit edullisesti piilolinssisopimuksella

Piilolinssisopimus


Tervetuloa hankkimaan piilolinssit helposti ja turvallisesti. Synsam Lifestyle -piilolinssisopimuksella varmistat, että sinulla on sopivat piilolinssit ja silmäsi voivat hyvin – joka päivä.

Lue lisää piilolinssisopimuksesta