Varaa näöntarkastus

 

Näöntarkastus nyt 0 €! Täältä voit varata ajan optikon näöntarkastukseen tai yksilölliseen tyylineuvontaan. Sivulta löytyy myös linkki ja ohjeet Mehiläisen silmälääkärin ajanvaraukseen. 

 


Alla olevasta valikosta voit varata ajan optikolle tai tyylineuvojalle. Valitse ensin myymälä, jonka jälkeen pääset valitsemaan varauksen aiheen, sopivan päivän ja kellonajan. Huom! Valikosta ei voi varata aikaa silmälääkärille, vaan ohjeet siihen löytyvät alempaa. Perinteisen näöntarkastuksen hinta on 35 euroa, mutta syyskuun 2023 loppuun asti se on kampanjatarjouksessa 0 euroa (pl. Ahvenanmaa).

Valitse myymälä

Valitse lähin myymälä

Klikkaamalla "Varaa näöntarkastus" vahvistan, että olen lukenut Synsamin tietosuojakäytännön. Synsam pitää yksityisyytesi suojaa ja henkilötietojesi turvaamista tärkeänä. On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojakäytäntömme ja koet turvallisena sen, että käsittelemme henkilötietojasi.

 1. Mehiläinen

Varaa aika Mehiläisen silmälääkäreille


Tuotamme silmälääkäripalvelut yhteistyössä Mehiläisen kanssa. Suurimmassa osassa liikkeitämme on Mehiläisen tarjoama silmälääkäripalvelu. 

Varaa aika silmälääkärille tästä

Hinnat

 

 • Optikon näöntarkastus 35 € 

Perinteinen näöntutkimus (30 minuuttia). Optikko tutkii silmäsi, selvittää taittovirheesi ja selvittää näkösi korjaustarpeen.  KAMPANJATARJOUS: näöntarkastus 0 €, voimassa 30.9.2023 asti. Ei voimassa Ahvenanmaalla.

 • Vuosittainen piilolinssitarkastus 30 €

Tutkimus sinulle, joka käytät jo piilolinssejä (noin 30 minuuttia). Optikkomme tarkistaa näkösi ja linssiesi toimivuuden. Tämä tehdään, jotta käytössäsi olisi sinulle parhaiten sopivat linssit. Voit saapua tutkimukseen silmälasien kanssa tai piilolinssit silmissäsi. 

 • Silmänpaineenmittaus 5 €

Silmänpaineen mittaaminen kimmoketonometrilla (10 minuuttia). Tutkimus sopii sinulle, jos kontrolloit silmänpainettasi silmälääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti. Optikkomme mittaavat silmänpaineesi. Tuloksen luotettavuuden vuoksi suosittelemme, että mittaus tapahtuisi aina samaan vuorokaudenaikaan.

 • Kanta-maksu 2,90 €

Kanta-maksulla katetaan viranomaismaksut ja viranomaisvaatimusten aiheuttamat järjestelmäkustannukset. Kanta-maksu kattaa myös sähköisestä lääkemääräyksestä eli e-reseptistä aiheutuvat kustannukset.

 • Poliklinikkamaksu 27,30 €

Toimistomaksulla katetaan kustannuksia, jotka syntyvät lääkärissä käynnin yhteydessä. Maksu kattaa asiakkaiden ajanvaraus-, ilmoittautumis- ja kassatapahtumaan liittyvät välittömät ja välilliset kulut, kuten henkilöstö-, toimitila- sekä järjestelmien kehitys- ja ylläpitokulut.

 • IPL- valoimpulssihoito 400 €

Jos kuivat silmät aiheuttavat suurempia ongelmia, niitä voi hoitaa pulsoivalla valolla eli niin sanotulla IPL-hoidolla. Tämä uudentyyppinen tehokas ja pitkävaikutteinen hoito tukee meibominrauhasten tuotantoa. Hoito rakentuu neljästä käyntikerrasta. Saatavilla Synsam Aleksilla ja Synsam Goodmanilla.

 • Näöntarkastus Synsam Lifestyle -sopimusasiakkaille 0 €

Synsam Lifestyle -sopimus sisältää rajattomasti näöntutkimuksia (30 minuuttia).

 • Piilolinssikäyttäjän ensisovitus 50 €

Tutkimus sinulle, joka et ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä (60 minuuttia). Teemme perusteellisen näöntutkimuksen ja varmistamme, että osaat huolehtia linsseistäsi sekä asettaa ja poistaa linssit silmistäsi. Hinta sisältää jälkikontrollin sekä yhden kuukauden erän piilolinssejä.

 • Stereonäkötutkimus 10 €

Silmien yhteistoimintaa ja syvyysnäköä tutkiva testi. Optikkomme tutkii silmiesi syvyysnäköä stereonäkötestin avulla. Tutkimustulos kertoo kyvystäsi hahmottaa asioita kolmiulotteisesti. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Värinäkötutkimus 10 €

Värinäön seula ishihara ja D15-tutkimuksella. Optikkomme tutkii molempien silmiesi värinäön. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Kuivan silmän tutkimus 45 €

45 minuutin mittainen käynti sisältää kyynelfilmin kuvantamispalvelun sekä hoitosuunnitelman luomisen. Kuvantamisteknologiaa hyödyntäen kyynelnesteestä analysoidaan kyynelnesteen kerrosten laatu, tutkitaan rasvaa erittävät meibominrauhaset sekä tarkistetaan silmäluomien kunto. Tutkimuksia suoritetaan seuraavissa myymälöissä: Aleksi, Kamppi, Itis, Optikko Nyman Synsam, Hansa, Mylly sekä Goodman.

 1. Näöntarkastus netissä

Näöntarkastus netissä - Testaa näkösi helposti ja nopeasti


Nyt voit tehdä näöntarkastuksen helposti netissä, eikä sinun tarvitse edes poistua kotoa. Tarkastus kestää vain 5-15 minuuttia.

Lue lisää täältä

Ohjeita näöntarkastukseen tulijalle

Näöntarkastukseen tulee saapua ilman piilolinssejä. Henkilön, jolle on tehty silmäleikkaus tai jolla on todettu tai epäillään silmäsairautta, tulee varata aika näöntarkastukseen silmälääkärille. Huomaathan, että varatessasi ajan silmälääkärille varauksesi on sitova. Pidätämme oikeuden veloittaa saman päivän aikana tehtävistä silmälääkäriaikojen peruutuksista silmälääkäripalkkion. Alle 8-vuotiaiden näkö tutkitaan aina silmälääkärin toimesta.

Yleisiä kysymyksiä näöntarkastuksesta

Kuinka paljon näöntarkastus maksaa?

Perinteisen optikon näöntarkastuksen hinta on 35 euroa. Hinta vaihtelee kuitenkin valitsemasi näöntarkastuksen mukaan. Jos teet Synsam Lifestyle -sopimuksen, näöntarkastus sisältyy hintaan (voidaan yhdistää myös piilolinsseihin). 8–12-vuotiaille lapsille tarjoamme Samalla viivalla -hankkeen kautta ilmaisia silmälaseja ja urheilulaseja.

Kauanko näöntarkastus kestää?

Perinteinen näöntarkastus kestää 30 minuuttia. Aika vaihtelee 15–60 minuutin välillä, valitsemastasi näöntarkastuksesta riippuen. Näöntarkastus ensimmäisiä piilolinssejä hankkiville kestää noin 60 minuuttia.

Kuinka usein näöntarkastuksessa tulee käydä?

Suosittelemme, että käyt näöntarkastuksessa kahden vuoden välein. Muutokset näössä alkavat vähitellen ja niitä voi olla vaikea havaita. Siksi on hyvä käydä näöntarkastuksessa säännöllisesti, riippumatta siitä, oletko huomannut muutoksia vai et. Jos olet 5–18-vuotias, suosittelemme käymään näöntarkastuksessa joka vuosi.

Onko olemassa ilmaisia näöntarkastuksia?

Tarjoamme kaikille 8–12-vuotiaille lapsille maksuttomia näöntarkastuksia Samalla viivalla -hankkeen kautta. Jos teet Synsam Lifestyle -sopimuksen, näöntarkastus sisältyy hintaan. Välillä meillä on myös kampanjoita, joissa näöntarkastuksen hinta on 0 euroa.

Synsam on ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin jotta sinä voisit tuntea olosi turvalliseksi liikkeessämme nykyisestä COVID-19 tilanteesta huolimatta. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: 010–237 3996 / customerservice@synsam.com. Lisätietoja voit lukea osoitteesta: https://www.synsam.fi/koronavirus