1. Varaa näöntarkastus

  VARAA veloitukseton 

  NÄÖNTARKASTUs


  Täältä voit varata ajan optikon näöntarkastukseen tai yksilölliseen tyylineuvontaan. Sivulta löytyy myös linkki ja ohjeet Mehiläisen silmälääkärin ajanvaraukseen.
  Optikon näöntarkastus on nyt myös maksutonta!

Valitse myymälä

Valitse lähin myymälä

Valitse päivä ja aika

Voit varata ajan optikolle tai tyylineuvojalle yllä olevasta valikosta. Valitse ensin myymälä, jonka jälkeen pääset valitsemaan varauksen aiheen, sopivan päivän ja kellonajan. Klikkaa lopuksi ”Varaa aika” ja täytä kaavake. Muista viimeistellä varaus painamalla lopuksi ”Varaa aika”. Huom! Yllä olevasta valikosta ei voi varata aikaa silmälääkärille, vaan ohjeet löytyvät alta.

 

 1. Mehiläinen

VARAA AIKA MEHILÄISEN SILMÄLÄÄKÄREILLE


Tuotamme silmälääkäripalvelut yhteistyössä Mehiläisen kanssa. Suurimmassa osassa liikkeitämme on Mehiläisen tarjoama silmälääkäripalvelu. 

Täältä pääset Mehiläisen ajanvaraussivulle:

Varaa aika silmälääkärille tästä
 1. Näöntarkastus netissä

Näöntarkastus netissä - Testaa näkösi helposti ja nopeasti


Nyt voit tehdä näöntarkastuksen helposti netissä, eikä sinun tarvitse edes poistua kotoa. Tarkastus kestää vain 5-15 minuuttia.

Lue lisää täältä

HINNASTO

 

 • Optikon näöntarkastus: 0 € 

Perinteinen näöntutkimus (30 minuuttia). Voit tulla tutkimukseen huolimatta siitä, käytätkö silmälaseja vai et. Optikko tutkii silmäsi, selvittää taittovirheesi ja selvittää näkösi korjaustarpeen. Hinta voimassa toistaiseksi, ei koske Ahvenanmaata.

 • Vuosittainen piilolinssitarkastus: 30 €

Tutkimus sinulle, joka käytät jo piilolinssejä (noin 30 minuuttia). Optikkomme tarkistaa näkösi ja linssiesi toimivuuden. Tämä tehdään siksi, että käytössäsi olisi sinulle parhaiten sopivat linssit. Voit saapua tutkimukseen silmälasien kanssa tai linssit silmissäsi. 

 • Silmänpaineenmittaus: 5,00 €

Silmänpaineen mittaaminen kimmoketonometrilla (10 minuuttia). Tutkimus sopii sinulle, jos kontrolloit silmänpainettasi silmälääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti. Optikkomme mittaavat silmänpaineesi. Tuloksen luotettavuuden vuoksi suosittelemme, että mittaus tapahtuisi aina samaan vuorokaudenaikaan.

 • Kanta-maksu: 2,30 €

Kanta-maksulla katetaan viranomaismaksut ja viranomaisvaatimusten aiheuttamat järjestelmäkustannukset. Kanta-maksu kattaa myös sähköisestä lääkemääräyksestä eli e-reseptistä aiheutuvat kustannukset.

 • Silmälääkäripalveluiden toimistomaksu: 23,60 €

Toimistomaksulla katetaan kustannuksia, jotka syntyvät lääkärissä käynnin yhteydessä. Maksu kattaa asiakkaiden ajanvaraus-, ilmoittautumis- ja kassatapahtumaan liittyvät välittömät ja välilliset kulut, kuten henkilöstö-, toimitila- sekä järjestelmien kehitys- ja ylläpitokulut.

 • IPL- valoimpulssihoito 400 €

Jos kuivat silmät aiheuttavat suurempia ongelmia, niitä voi hoitaa pulsoivalla valolla eli niin sanotulla IPL-hoidolla. Tämä uudentyyppinen tehokas ja pitkävaikutteinen hoito tukee meibominrauhasten tuotantoa. Hoito rakentuu neljästä käyntikerrasta. Saatavilla Synsam Aleksilla ja Synsam Goodmanilla.

 • Tyyliasiantuntijan konsultaatio: 0 €

Yksilöllisessä tyylineuvonnassa autamme sinua löytämään täydelliset kehykset sinulle (30 minuuttia). Huomioimme tyylisi, värimaailmasi sekä näkemisesi tarpeet. Tarvittaessa helpotamme kehysvalintaasi tarjoamalla sinulle piilolinssit kehysvalinnan ajaksi.

 • Näöntarkastus Synsam Lifestyle -sopimusasiakkaille : 0 €

Näöntarkastus niille, jotka haluavat sopia Synsam Lifestyle-sopimuksen silmälaseilla tai piilolinssien kanssa (30 minuuttia).

 • Piilolinssikäyttäjän ensisovitus: 50 €

Tutkimus sinulle, joka et ole aiemmin käyttänyt linssejä (60 minuuttia). Teemme perusteellisen näöntutkimuksen, tutkimme silmäluomesi, kyynelnesteesi sekä sarveiskalvosi ja valitsemme linssit, jotka sopivat sinun silmillesi ja tarpeisiisi. Varmistamme, että osaat huolehtia linsseistäsi sekä asettaa ja poistaa linssit silmistäsi. Hinta sisältää jälkikontrollin sekä yhden kuukauden erän piilolinssejä.

 • Värinäkötutkimus: 10,00 €

Värinäön seula ishihara ja D15-tutkimuksella. Optikkomme tutkii molempien silmiesi värinäön. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Stereonäkötutkimus: 10,00 €

Silmien yhteistoimintaa ja syvyysnäköä tutkiva testi. Optikkomme tutkii silmiesi syvyysnäköä stereonäkötestin avulla. Tutkimustulos kertoo kyvystäsi hahmottaa asioita kolmiulotteisesti. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää erilaisten ammattivaatimusten näköseuloissa sekä korkeakoulujen pääsykokeissa.

 • Kuivan silmän tutkimus 45 €

45 minuutin mittainen käynti sisältää kyynelfilmin kuvantamispalvelun sekä hoitosuunnitelman luomisen. Kuvantamisteknologiaa hyödyntäen kyynelnesteestä analysoidaan kyynelnesteen kerrosten laatu, tutkitaan rasvaa erittävät meibominrauhaset sekä tarkistetaan silmäluomien kunto. Tutkimuksia suoritetaan seuraavissa myymälöissä: Aleksi, Kamppi, Optilook Itäkeskus, Optikko Nyman Synsam, Hansa, Mylly sekä Goodman.


 

OHJEITA NÄÖNTARKASTUKSEEN TULIJALLE

Näöntarkastukseen tulee saapua ilman piilolinssejä. Henkilön, jolle on tehty silmäleikkaus tai jolla on todettu tai epäillään silmäsairautta, tulee varata aika näöntarkastukseen silmälääkärille. Huomaathan, että varatessasi ajan silmälääkärille varauksesi on sitova. Pidätämme oikeuden veloittaa saman päivän aikana tehtävistä silmälääkäriaikojen peruutuksista silmälääkäripalkkion. Alle 8-vuotiaiden näkö tutkitaan aina silmälääkärin toimesta.

 

Synsam on ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin jotta sinä voisit tuntea olosi turvalliseksi liikkeessämme nykyisestä COVID-19 tilanteesta huolimatta. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: 010–237 3996 / customerservice@synsam.com. Lisätietoja voit lukea osoitteesta: https://www.synsam.fi/koronavirus