Silmälasit, jotka suojaavat siniseltä valolta


Useimmat meistä viettävät paljon aikaa digitaalisten näyttöjen ääressä niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Näytöt kuitenkin rasittavat silmiä, ja näyttöjen sinisellä valolla voi olla kielteisiä vaikutuksia silmiin. Essilor on kehittänyt uuden silmälasilinssien sukupolven, joka sisältää monia digitaaliseen elämäntapaamme sopivia innovaatioita, kuten sinivalosuodattimen, silmien suojaamiseksi.

Suojaa silmät siniseltä valolta

Tutkimusten mukaan osa näyttöjen tuottamasta sinisestä valosta, tarkemmin sanottuna sinivioletista valosta, voi olla haitallista silmän keltatäplälle. Se on verkkokalvon osa, joka sisältää eniten näkösoluja ja jonka avulla näemme tarkimmin. Essilorin linssi-innovaatio Eye Protect System auttaa suojaamaan silmiä sinivioletilta valolta ilman, että käyttökokemus muuttuu. 

– Monet valmistajat tarjoavat sinistä valoa heijastavaa pintakäsittelyä linsseille, mutta Eyezen-linsseissä ominaisuus on linsseissä itsessään. Se ei myöskään vaikuta värien näkemiseen, kertoo Håkan Broman, joka on Synsamin kliinisten kliinisten tuotteiden tuotepäällikkö Pohjoismassa.

Silmät väsyvät näyttöjen tuijottamisesta

Vietämme yhä enemmän aikaa tietokoneita, matkapuhelimia, tabletteja ja muita näyttöjä katsellen. Tämä voi väsyttää silmiä. Essilor on huomioinut tämän kehittäessään yksiteholinssien uuden sukupolven: Eyezen-linssit.

– Useimmat meistä käyttävät nykyään paljon aikaa digitaalisten laitteiden parissa. Eyezen-linssit on optimoitu digitaalista arkea varten, ja ne auttavat tarkentamaan lähietäisyydelle, Broman kertoo.

Amerikkalaisen toimialaorganisaation The Vision Councilin toteuttamassa tutkimuksessa ilmeni, että yli 60 prosenttia osanottajista katseli näyttöjä vähintään viisi tuntia päivässä. Monet kärsivätkin silmien väsymisestä, jonka aiheuttaa ennen kaikkea se, että silmät rasittuvat joutuessaan tarkentamaan lähelle pitkiä aikoja.

Eyezen-linssit helpottavat silmien rasitusta

Eyezen-linssin tärkeä innovaatio on sen alaosassa, joka on hiottu hieman suurentavammaksi kuin linssin muu alue. Tämä auttaa tarkentamaan lähietäisyydelle. Näin silmien lihaksia ei tarvitse rasittaa yhtä paljon kuin normaalisti, joten silmät eivät väsy niin paljon. 

– Innovaatio auttaa väsyneisiin ja vuotaviin silmiin, päänsärkyyn ja muihin asioihin, jotka liittyvät lähityöskentelystä johtuvaan silmien ylirasitukseen, Broman kertoo.

Älykkäät linssit moniteholaseihin

Sama edellä mainittu ominaisuus on tarjolla moniteholasien käyttäjille. Jos vaihdat töissä usein näyttöä ja teet paljon töitä työpöydän ääressä, sinun kannattaa tutustua Varilux Digitime -linsseihin, jotka vähentävät silmien rasitusta työskenneltäessä käsivarren mitan etäisyydellä.

Linssit, jotka suojaavat UV-säteilyltä

Essilorin Eye Protect System yhdessä pintakäsittelyn kanssa antaa suojan myös auringon haitallista UV-säteilyä vastaan. Jopa 90 prosenttia UV-säteilystä pääsee pilvien läpi, eli meihin kohdistuu UV-säteilyä, vaikka ulkona ei olisikaan aurinkoista. 

– UV-säteily pääsee silmän mykiöön ja voi aiheuttaa harmaakaihia, mikä luo sameutta mykiöön. Monet luulevat, että mitä tummempi lasi, sitä enemmän UV-säteilyä suodattuu pois, mutta myös täysin läpinäkyvä lasi voi suodattaa kaiken säteilyn, jos lasi on oikeanlaista, Broman kertoo.

Tule käymään liikkeessämme, niin kerromme lisää erilaisista linsseistä tai varaa aika näöntarkastukseen.

Eye Protect System™

 

 

 

Eyezen™

 

 

 

Varilux® Digitime ™

Eye Protect System on integroitu linsseihin. Se suojaa muun muassa näyttöjen ja LED-lamppujen mahdolliselta haitalliselta siniviolettivalolta sekä auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Eyezen-linssit vähentävät silmien rasitusta ja suojaavat silmiä myös vietettäessä pitkiä aikoja tietokoneen tai kännykän ääressä. 

Aikuisnäköön tarkoitetut Varilux Digitime -linssit soveltuvat hyvin moniteholaseihin. Linssit helpottavat työskentelyä lähietäisyydellä sekä työssä että vapaa-ajalla ja tekevät näkökokemuksesta miellyttävämmän käsivarren mittaisella katseluetäisyydellä.

Varaa näöntarkastus


 

Valitse lähin myymälä

Huolehdimme silmistäsi

Synsam Lifestyle -sopimukseen kuuluvat vuosittaiset näöntarkastukset ja aina ilmaiset käynnit, jos sinulla on esimerkiksi ongelmia tai jotakin kysyttävää.

Lue lisää