Synsam Group siirtää tuotantoa Aasiasta Pohjoismaihin – uusi tehdas luo Ruotsin Ockelbon kuntaan noin 150 työpaikkaa


5.10.2020 13:04 - Press releases

Synsam toteuttaa vastuullisuusohjelmaansa siirtämällä silmälasiensa tuotantoa Aasiasta Pohjoismaihin vuodesta 2021 alkaen. Ruotsiin rakennetaan täysin uusi silmälasitehdas, jossa painotetaan kestävää tuotantoa ja tuotesuunnittelua sekä kiertotaloutta. Tehdas on Pohjoismaiden ensimmäinen modernia silmälasiteollisuutta edustava tuotantolaitos, ja siitä tulee Ockelbon kunnan suurin yksityinen työnantaja.

– Synsamintavoitteena on vastuullinen lähituotanto, jolla voidaan vähentää kuljetusten määrät ja välimatkat minimiin. Tuotannon kotiutus Skandinaviaan on historiallinen tapahtuma ja merkittävä askel pyrkimyksissämme hillitä ilmastovaikutuksia, toteaa Synsam Groupin konsernijohtaja Håkan Lundstedt.

Syksyllä 2021 valmistuva tehdas on Pohjoismaiden suurin ja modernein silmälasien tuotantolaitos. Synsam toteuttaa tehtaan rakentamisen yhteistyössä Ockelbon kunnan kanssa mahdollisimman kestävällä tavalla sekä materiaalivalintojen että henkilöstön terveyden ja turvallisuuden osalta.

Tehtaan suunnittelussa sovelletaan johtavaa teknologiaa ja kestävää muotoilua. Tavoitteena on, että tehdas voi toimia koulutus- ja vierailukeskuksena, joka on tarkoitettu sekä Synsamin että myös läheltä ja kaukaa tulevien asiakkaiden, elinkeinoelämän ja silmäterveyden kouluttajien käyttöön.

Uuden silmälasitehtaan arvioidaan luovan noin 150 työpaikkaa. Tulevaisuudessa määrä voi olla huomattavasti suurempi.

– Tämä on uskomattoman positiivinen uutinen Ockelbolle ja lähiseudulle. Tällaiset isot investoinnit voivat tuoda myös muita kerrannaisvaikutuksia työmarkkinoille. Uskon, että Synsamin tehdas tuo runsaasti potentiaalia kuntaamme, sanoo Ockelbon kunnanhallituksen puheenjohtaja Magnus Jonsson (sd).

Faktaa uudesta tehtaasta:

  • Tuotantokapasiteetti: Miljoona silmälasiparia vuodessa.
  • Valmistusmateriaalit: Kehykset valmistetaan kierrätys-, uusio- ja lähiraaka-aineista, jotka hankitaan pääasiassa Ruotsista, Pohjoismaista ja Euroopasta.
  • Rakennus: Tehtaan rakentamisessa käytetään kestäviä ja vastuullisia materiaaleja, ja sen pinta-ala on noin 6000 m2. Rakennuksessa käytetään muun muassa ruotsalaista puuta ja viherkattoja.
  • Henkilöstö: Työllisyysvaikutuksen lasketaan olevan noin 150 henkilötyövuotta. Lisäksi tuotannon alihankkijat ja myyntiketju työllistävät monia henkilöitä.
  • Sijoittumispäätös: Vuoden 2020 aikana on arvioitu kolmen vahvan ehdokkaan – Östersund, Eskilstuna ja Ockelbo – edellytyksiä talouden, logistiikan ja toteutuksen kannalta. Kokonaisarvioinnin tuloksena sijoituspaikaksi valikoitui Ockelbo.
  • Päätöksentekoprosessi: Ockelbon kunnanvaltuusto on 5.10.2020 hyväksynyt yhteisen tehdasta koskevan aiesopimuksen. Yksityiskohtainen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa ennen vuodenvaihdetta.

Kuvia medialle:

Osoitteessa mynewsdesk.com/fi/synsam on ladattavissa painokelpoisia kuvia tehtaasta ja yrityksen edustajista.

Lisätietoja antaa:

Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer (viestintä- ja yritysvastuujohtaja), Synsam Group

puhelin +46 730 277 018, jenny.fridh@synsam.com