1. kalastuslasit

    Kalastuslasit

    Kun haluat napata todellisen vonkaleen, tarvitset muutakin kuin oikeanlaisen vavan ja vieheen. Kalastukseen soveltuvat urheilulasit ovat myös osa onnistunutta kalareissua. Voit saada kalastuslaseihin linssit omilla voimakkuuksillasi sekä polarisoidun, ääreisnäköä parantavan linssimateriaalin ja kontrastia lisäävät linssin värit.

Kalastuslasit polarisoiduilla linsseillä

Polarisoidut linssit auttavat näkemään kimaltelevan vedenpinnan läpi, sillä ne poistavat heijasteet. Perhokalastaessa ja mato-ongella polarisoiduilla linsseillä on näin ollen helpompi havaita, minkälaisia vonkaleita pinnan alla liikkuu. Kun laseihin tarvitaan vahvuudet, tulee voimakkuus olla kompensoitu linssin kaarevuuden mukaan.

Minkälaiset lasit tarvitset?

Tarvitsetko lasit, joilla pitää nähdä sekä lähelle että kauas? Mieti etäisyyksiä, joilla sinun pitää pystyä toimimaan. Esimerkiksi kuinka kaukaa luet karttaa tai miten kauas horisonttiin katselet? Sen jälkeen voit valita haluatko voimakkuudet tehtynä suoraan linsseihin vai erillisinä lisälinsseinä adapteriin, joka kiinnitetään urheilulasien taakse.

Minkä väriset linssit sopivat mihinkin säähän?

Kalastuslaseihin löytyy linssejä kaikkiin erilaisiin valaistusolosuhteisiin. Suosittelemme seuraavaa:

- Keltaiset linssit ja polarisointi: Hyvä yhdistelmä useimpiin olosuhteisiin ja ehdottomasti paras ratkaisu heikompaan valaistukseen.

- Oranssit/punaiset linssit ja polarisointi: Erinomaisen monipuolinen yleislinssi, joka soveltuu lähes kaikkiin valaistusolosuhteisiin.

- Ruskeat/harmaat linssit ja polarisointi: Tehokkain ratkaisu kirkkaalta auringonvalolta suojautumiseen.

Haluatko välttyä lasien ja linssien vaihtamiselta olosuhteiden muuttuessa?

Jos haluat pysytellä vain yksissä laseissa, silloin hyvä valinta ovat fotokromaattiset ja polarisoidut linssit, jotka tummuvat auringonvalossa ja vähentävät häiritseviä heijastuksia veden pinnasta. Näiden lasien pohjaväri on aina harmaa.

Polarisoidut ja tummuvat lasit sopivat sinulle, jos harrastat kalastusta ympäri vuorokauden ja kaikenlaisissa keleissä. Nämä ominaisuudet ovat saatavilla myös linsseihin omilla voimakkuuksillasi.