RAKASTAMME ASUSTEITA

 

Aino Jawo ja Caroline Hjelt ovat kiertäneet maailmaa Icona Pop -duona. Suomalaiset sukujuuret omaava duo tietää kiertue-elämästä kaiken tietämisen arvoisen, kuten hyvien aurinkolasien merkityksen.
 

Aino Jawo ja Caroline Hjelt tapasivat juhlissa vuonna 2009. Siitä lähtien he ovat olleet parhaat ystävykset ja muodostaneet Ruotsin menestyneimpiin bändeihin kuuluvan Icona Pop -yhtyeen. Bändit levyt ovat myyneet platinaa eri puolilla maailmaa. Aino ja Caroline tykkäävät tehdä asioita, etenkin musiikkia, yhdessä. Äskettäin he ostivatkin Los Angelesista yhteisen talon, jossa he jatkavat uuden musiikin säveltämistä.

Tukholman-vierailunsa aikana muusikot kokeilivat erilaisia silmälasikehyksiä ja kertoivat, miksi kehysten kaltaiset yksityiskohdat ovat heistä niin hauskoja.

(Caroline) – Rakastamme asusteita! Minusta on mukava mennä lavalle aurinkolaseissa. Ne tosin lähtevät usein päästä jo ensimmäisen biisin jälkeen. Aurinkolasien avulla asusta saa helposti persoonallisen. Ainolla ja minulla saattaa olla samanlainen t-paita tai samanlaiset farkut, mutta ei koskaan samanlaisia aurinkolaseja. Yksityiskohdat erottavat meidät toisistamme.

(Aino) – Aurinkolasit ovat parhaat! Niitä käyttämällä itsensä tuntee heti rocktähdeksi. Aurinkolasit muuttavat asun lava-asuksi. Minulla on kaksi paria tavallisia silmälaseja vahvuuksilla ja ehkä neljäkymmentä paria aurinkolaseja. Carolinella on vielä enemmän aurinkolaseja.

(Caroline) – Se saattaa pitää paikkansa. Olen alkanut piilottaa aurinkolaseja eri paikkoihin kotona, sillä muuten poikaystäväni olisi kohta sitä mieltä, etten tarvitse niitä lisää.

(Aino) – Aurinkolasit saavat minut tuntemaan itseni rocktähdeksi myös niinä päivinä, jolloin olen väsynyt tai en jaksa laittautua. Aurinkolasit hoitavat homman puolestani. Ne ovat myös täydellinen piilopaikka. Piiloudun aurinkolasien taakse katselemaan maailmaa.

OTA TYYLI HALTUUN
 1. Fellepini 5012 C1 56
  Fellepini
  5012 C1 56
  145 €
 2. Fellepini O8 C41 5021
  Fellepini
  O8 C41 5021
  148 €
 3. D. Arnesen 2003 C2 51
  D. Arnesen
  2003 C2 51
  39 €
 4. D. Arnesen 2001 C2 50
  D. Arnesen
  2001 C2 50
  95 €

Kuinka käytätte sosiaalista mediaa?
(Caroline) – Olemme yhteydessä faneihimme etenkin Instagramissa. Pidämme heidät ajan tasalla tekemisistämme ja suunnitelmistamme. On kiva jutella jonkun toiselta puolelta maailmaa olevan kanssa, joka on kuunnellut musiikkiamme. Juuri se on hauskinta somessa.

Miltä tuntuu juuri ennen lavalle menemistä?
(Caroline) – Olemme aivan hermona ennen esiintymistä. Suuri lava voi olla pelottava, mutta pieni voi olla sitä vieläkin enemmän, sillä se on niin intiimi. Toivon kuitenkin, ettemme koskaan lakkaa jännittämästä, koska siinä on kyse kaikkensa antamisesta faneille.

Onko teillä mitään erityisiä kiertuemuistoja?
(Caroline) – Esiintyessämme ensimmäisen kerran Las Vegasissa vuonna 2014 I love it -biisi tuli radiosta, kun ajelimme autolla ”The Stripillä”. Se oli todella siistiä. Teimme tuohon aikaan kaiken itse, esimerkiksi huolehdimme lavavalmisteluista, joten kappaleen kuuleminen radiosta kävi voimakkaasti tunteisiin.

(Aino) – Ihmiset kyselevät aina, olemmeko kyllästyneitä esittämään I love it -kappaletta. Vastaus on, että emme ollenkaan. Haluamme aina esittää sen biisin, koska siinä on energiaa, joka ei katoa.

(Caroline) – Kun esitämme kappaleen, yleisö herää ja menee ihan pähkinöiksi kuin napin painalluksesta. Meistä on hauska esittää I love it -biisiä.

Kuinka rentoudutte esiintymisen jälkeen?
(Aino) – Minusta on kiva kuunnella podcasteja. Parasta mitä tiedän on rentoutua hyvän, esimerkiksi murhajuttua käsittelevän podcastin parissa. 

(Caroline) Liikumme paljon luonnossa. Se on hyvä tapa tyhjentää pää ajatuksista. Lisäksi treenaamme paljon.

Millaisia faninne ovat?
(Caroline) – Meillä on monenlaisia faneja. Useimmat ovat nuoria poikia ja tyttöjä. Mutta toisinaan joku vanhempi rokkari tulee kertomaan, kuinka hän rakastaa musiikkiamme, ”vaikka ei yleensä kuuntele sellaista musiikkia”. Moottoripyöräilijät ja rekkakuskit ovat myös tulleet kertomaan diggaavansa meistä. Tuollaisina hetkinä ymmärtää musiikin voiman.

Lifestyle by Icona Pop


Aino Jawo ja Caroline Hjelt ovat kiertäneet maailmaa Icona Pop -duona. He tietävät kiertue-elämästä kaiken tietämisen arvoisen. Kuten hyvien aurinkolasien merkityksen.

lue lisää lifestyle by icona pop

VARAA AIKA

Valitse lähin myymälä