Luonnossa Kristofer Hivjun kanssaNäyttelijä Kristofer Hivju on mukana yhdessä maailman suosituimmista tv-sarjoista, joten hän tuntee hyvin julkisuuden kaikki puolet. Työn vastapainoksi hän sonnustautuu aurinkolaseihin ja lähtee luontoon.

Kristofer Hivjulla on televisiomaailman tunnetuin parta. Kun norjalainen Game of Thrones -tähti äskettäin laittoi Instagramiin kuvan itsestään nuorena ja parrattomana, hän sai osakseen vastalauseiden myrskyn ja 44 000 hämmentynyttä kommenttia. Parrasta on tullut hänen tavaramerkkinsä ja osa hänen identiteettiään.

Vapaa-ajallaan Kristofer käy mielellään vaeltamassa Norjan tuntureilla. Aurinkolasit ovat aina hänen silmillään.

– Koruja en käytä vihkisormusta lukuun ottamatta, mutta aurinkolaseja pidän aina. En käytä kelloakaan, sillä yritän juosta pakoon aikaa. 

Kuinka tärkeitä yksityiskohdat ovat?

– Olen mutkaton muiden asioiden suhteen, mutta yksityiskohdat ovat tärkeitä. Pukeutuessani keskityn täysin yksityiskohtiin. En ole perfektionisti, mutta ne ovat kaikki kaikessa. 

Mitä tyyli merkitsee sinulle?
– Minulle tyyli on tapa ilmaista arvoja ja persoonallisuutta. Leikin mielelläni erilaisilla vaatteilla ja puvuilla rooleissani, mutta kaikki ihmisethän pukeutuvat roolivaatteisiin päivittäin. Itse pidän yksinkertaisista ja käytännöllisistä vaatteista. Sellaisista, jotka soveltuvat hyvin liikuntaan ja retkeilyyn tai oleskeluun. Arvostan myös tyylikkäitä pukuja ja hyviä kenkiä. Annan todella suuren arvon hyvälle laadulle. Tyyliäni muuten kommentoitiin kerran eräässä lehdessä. Olin pitkine hiuksineni ja partoineni pukeutunut todella tiukkaan pukuun. Joku käytti tyylistä nimitystä ”Homeless guy meets classy guy”. Hah hah. Minusta yhdistelmä on hyvä.

Pidätkö parrastasi?
– Minulla on ollut parta kuusi vuotta, joten siitä on tietysti tullut osa identiteettiäni. Mutta näyttelijän kuuluu vaihtaa identiteettiään, joten odotan jo innolla, että voin ajaa partani pois. Siitä lähtien kun partani alkoi kasvaa, minusta tuntui luonnollisemmalta antaa sen kasvaa vapaasti kuin raapia partahöylällä kasvojani.


Laitatko itsestäsi uuden kuvan Instagramiin, kun olet ajanut parran pois?
– Laitan sinne peräti videon.

 

Millainen on täydellinen vapaapäiväsi?
– Sellainen, että aika tuntuu pysähtyneen kokonaan. Käyn usein vaeltamassa, sillä käytän mielelläni koko kehoani. Luonto tarjoaa aina aivan erityistä iloa kaikkina vuodenaikoina. 

Mistä ulkoaktiviteeteista pidät eniten?
– Olen vanha rullalautailija, joten pidän laudan päällä seisomisesta: lumilautailusta, leijalautailusta, surffauksesta ja purjelautailusta. Nuorempana harrastin myös kiipeilyä. Minussa on ripaus extreme-urheilijaa, mutta perheen perustamisen jälkeen olen harrastanut enimmäkseen pyöräilyä ja tuntureilla retkeilyä.

Olet kotoisin Norjasta ja työskennellyt ruotsalaisten ohjaajien, kuten Ruben Östlundin kanssa. Näyttelet Beck-tv-sarjassa. Lisäksi olet saanut näyttelijän koulutuksen Tanskassa ja työskennellyt teatterissa Suomessa. Tunnetko itsesi pohjoismaalaiseksi?
– Monet asiat yhdistävät meitä pohjoismaalaisia. Minusta meillä on erityinen suhde luontoon. Pidämme luonnosta ja hyödynnämme sitä monin tavoin. 

Miten valitset roolit?
– Toimin aina ennen kaikkea mututuntumalla, mutta ajattelen myös strategisesti. Minulle tarjottiin jännittävää roolia Fast and the Furious -elokuvasta. Hyväksyin tarjouksen, koska se on elokuvasarja ja sen kautta tavoittaa suuren yleisön. Otin vastaan roolin Beckissä, koska halusin todellakin Gunvaldin tilalle. Kieltäydyin eräästä amerikkalaisesta projektista voidakseni näytellä Beckissä. 

Millaisista rooleista pidät?
– Näytteleminen on minulle ensi kädessä tulkintaa siitä, kuinka hienoa ja vaikeaa on olla ihminen. Etsin rooleja, joissa tunnen jotain roolihahmoa kohtaan. Haluan ymmärtää hahmoa, olivatpa hänen tekonsa millaisia tahansa. Siirrän sen ilmaisuuni ja haluuni kertoa hahmon tarinan. Näen itseni enimmäkseen tarinankertojana.

Lifestyle by Kristofer Hivju


Muut näyttelijät laittavat lakin päähänsä halutessaan pysyä tuntemattomina, mutta Kristofer Hivju on huomannut, että partansa vuoksi hänen on mahdotonta sulautua joukkoon. Hänen mieltymyksensä aurinkolaseihin johtuu yksinkertaisesti siitä, että hän pitää niistä. Rauhassa hän pystyy olemaan luonnon helmassa, jossa hän viettääkin yhä enemmän aikaa.

Lue lisää lifestyle by Kristofer Hivju

VARAA AIKA

Valitse lähin myymälä